Zgadza się Marcinie to w jest Sukowate.
Wersja do druku
Zgadza się Marcinie to w jest Sukowate.
Wieczór już, więc pora na kolejną zagadkę:
Co widać na zdjęciu i skąd owo zdjęcie zostało pstryknięte?
A strzele sobie z Kińczyka Bukowskiego Na tarnice i Krzemien
Był strzał jest i pudło, ale odpryski w Tarnicę i Krzemień trafiły...
No fakt to gdzies pewnie z konca poloniny (blizej Uzoka) Pikuja moze ?
Skoro tak naprowadzasz to wydaje mi się, że podobnie może być widać z bardziej na zachód położonej Ostrej Hory albo Liutańskiej Holicy,obstawiałbym tą pierwszą...ale specjalnie tam się wybiorę żeby zrobić zdjęcie porównawcze ;) (nie dziś ;P)
Strzał - to musi by dość blisko granicy i ze względu na położenie Pliszki pasowało by mniej więcej na ichniejszy Kińczyk lub Drohobycki Kamień.
Zimno jest więc może zimowa zagadka. Skąd zrobione jest to zdjęcie, co to za góra i co poza górami i niebem na nim jeszcze widać? Czyli po prostu co widać na tej fotografii?
Mała Rawka, Wielka Rawka, Dział. Zdjęcie zrobione ze stoków Połoniny Wetlińskiej.
Perfekcyjnie Polej, ale co jeszcze widać na tym zdjęciu?
Po lewej Połonina Równa ?
W zasadzie nie chodzi tu o plan... ale uznajmy, że na drugim.
Machoney to raczej nie jest Połonina Równa tam za Rawkami.
Powiększenia nic nie dają ... skuter? jeep?
Iaa w dobrym kierunku idziesz, ale konkretniej.
Lutka samochód...
Ratrak marki "zrób-to-sam" przeciera podjazd do schroniska...;)
Ooo zimowa tępota człeka ogarnia. Lutek - nowe otwarcie. ;-)) Taż to skrzynia z piaskiem coby turysty zębisków nie wybiły na wyślizganym podejściu.
to pojemniki na wodę;) przy żródełku
Chyba czeka na wiosnę ;)
Co to za obiekt i gdzie go możemy oglądać?
wygląda na fragment nasypu kolejki wąskotorowej..:)
Raczej nie są to okolice znanego wodospadu...
Prawdopodobnie każdy z Was przejeżdżał, a może i przechodził obok.
Pozostałości tej budowli znajdują się obok drogi biegnącej z Leska do Cisnej.
Widzę, że wymuszacie na mnie kolejną podpowiedź. Nie dalej jak 50m stoi taka urocza stara chałupka:
Piotrze odsyłam do mapy...
Bachlawa i Cisowiec dość daleko od siebie są. Może chodziło Ci o Mchawę albo Zahoczewie.
Ta sypiaca się budowla rzeczywiście polozona jest blisko drogi wiodacej do Cisowca, więc cóż to i będzie po zagadce?
Do dwudziestej czekam na prawidłową odpowiedź. Jak nikt nie odgadnie to uznaję zagadkę za nieodgadniętą... Więc jak brzmi pełna odpowiedź???
W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak zagadkę samemu domknąć do końca. Na zdjęciu widać północny przyczółek dawnego mostu na drodze z Leska do Baligrodu w miejscu, gdzie przecinała ona niegdyś potok spływający z Cisowca. Dla zobrazowania załączam mapkę. Czerwoną linią zaznaczyłem obecny przebieg drogi.
PS A dla Piotra proszę o skromne brawa za rozpoznanie chałupy z Cisowca skrytej w lutowej śnieżycy.
Co to za połonina oraz co widać tam daleko w dole?
Pora na podpowiedź: jakiś już czas temu zapodałem zdjęcia z tego miejsca, jeno mniej mgieł wtedy było.
Trochę szerszy widok z tego samego miejsca. Jak to nie wystarczy to następna podpowiedź będzie już bez chmur.