-
Odp: Głosowanie do dn. 15 lutego 2009 r. do godz. 20:00 - wybór miejsca VIII KIMB
Komunikatu o stanie głosowania dziś nie będzie. Za mało postów napisaliście i dwa komunikaty (wczorajszy i dzisiejszy) pojawiłyby się zbyt blisko siebie..
Proszę więc sobie po prostu tę wczorajszą informację aktualizować o 1 głos oddany na Sękowiec.
Przedstawiam natomiast poniżej aktualny komunikat "sponsorsko-korupcyjny" (wg kolejności zgłoszeń).
1. Orsini wystawiła swój głos na aukcję. Początkowo dała się skusić Piskalowi i głosowała na Sękowiec. Następnie jednak widocznie uznała , iż 1 paczka pierników toruńskich to za mało i swój głos wycofała. Tak więc nadal Jej oferta pozostaje chyba aktualna.
2. Ja obiecuję pod nasze obrady 10 l dobrej czystej wódki ukraińskiej (20 butelek 0,5 l oryginalnego Nemiroff'a kupionego legalnie w Polsce) - jeśli VIII KIMB (obrady główne dn. 16/17 maja) odbędzie się w Krywem. Dodatkowo PiotrekF obiecuje w tej sytuacji bliżej nie określoną ilość wiśniaku litewskiego, którego smakowe walory potwierdziła Lucy. Wielka szkoda tylko, iż PiotrekF osobiście nie wybiera się na KIMB, pomimo że - jako mieszkaniec b. Galicji - nie miałby tam daleko.
3. Jeśli zwycięży lokalizacja VIII KIMB w Sękowcu, Piskal obiecuje oryginalne pierniczki toruńskie tym osobom, które się do tego przyczyniły głosując na Sękowiec. Po 1 paczce na buzię głosująca na Sękowiec plus 1 paczka dla wybierającej inną opcję Lucy (tak z czystej sympatii).
4. Analogicznie Recon1 obiecuje wręczyć każdemu głosującemu na Ustrzyki Grn. książkę Pawła Kusala pt. "Zapomniane Bieszczady" (jeśli tylko Ustrzyki Grn. wygrają w rankingu propozycji lokalizacji VIII KIMB). Osobiście radziłbym się nad tą propozycją zastanowić - zwłaszcza osobom, które już zbyt długo siedzą w Mucznem (pozwolisz Izo, że posłużyłem się Twoim dowcipnym sformułowaniem).
PS
Proszę o przedstawianie kolejnych propozycji "korupcyjnych". Uspokajam, że jak dotąd to ani CBA się mną nie zainteresowało, ani nawet szary dzielnicowy do mnie nie zapukał. Póki co, odpowiednie służby antykorupcyjne zrobiły najazd na Sopot, dość odległy od Warszawy.
-
Odp: Głosowanie do dn. 15 lutego 2009 r. do godz. 20:00 - wybór miejsca VIII KIMB
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
3. Jeśli zwycięży lokalizacja VIII KIMB w Sękowcu, Piskal obiecuje oryginalne pierniczki toruńskie tym osobom, które się do tego przyczyniły głosując na Sękowiec. Po 1 paczce na buzię głosująca na Sękowiec plus 1 paczka dla wybierającej inną opcję Lucy (tak z czystej sympatii).
Lucy i Orsini.Słowo się rzeko kobyłka w SĘKOWCU.
-
he he he ale mnie tylko 1 osoba może przekupić, a puki co Sękowiec zagrożony chyba nie jest?przynajmniej nie wygląda na to
-
Masz szczęście Panie prezydencie, że Cię lubię. Nie tylko nie doniosę do CBŚ ale nawet aktywnie włączę się w aferę korupcyjną. Dla głosujących na Krywe "załatwię" nie byle jakie mapy i przewodniki. To będą wydawnictwa z projektów niemożliwe do zakupienia na otwarym rynku. Oferta nie dotyczy Orsini.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Oferta nie dotyczy Orsini.
:lol::lol::lol::lol::lol:
Ja głosowałam na Sękowiec i nie widze powodu aby ten głos zmieniać, poprostu go wycofałam i jak na razie podtrzymuję tę decyzję;-)
-
Oj Lucy zaczyna przebijać, wódki morze w życiu wypiłem, pierników nie jem, bo mnie zona na dietę wysłała, Krywe od Sękowca rzut kamieniem....hmmm pomyślę;)
Lucyno,
Co to konkretnie za makulaturę będziesz rozdawać, coś fajnego naprawdę, czy jakieś badziewiaste broszury? Te mapy to czego i w jakiej skali?
Pozdrawiam:)
-
Tego to jeszcze nie wiem. Nie wiem co uda mi się wżebrać od koordynatorów.
Masz w zęby.:))) Kiedy to ja rozdawałam bzdety. Za dwa tygodnie dostaniesz mapę Ruthenusa "Kotlina Uherczańska i okolice" skala 1;25000.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Masz w zęby.:))) Kiedy to ja rozdawałam bzdety. Za dwa tygodnie dostaniesz mapę Ruthenusa "Kotlina Uherczańska i okolice" skala 1;25000.
O już rękoczynami grozi...hehe
A skąd ja mogę wiedzieć, czy rozdajesz bzdety, czy nie. Nigdy nic mnie osobiście nie podarowałaś
Za Kotlinę z góry dziękuje:), nareszcie, opowiada po całym internecie jakie to prezenty rozdaje, a wrzuci raz na 3 lata jakąś mapiną i zadowolona...:lol:;)
No to wolną chwilą popatrzę na mapę jakąś awaryjną drogę odwrotu trza by wymyślić...ale póki co jestem tylko i wyłącznie potencjalnym zwolennikiem Krywego.
Z drugiej strony muszę się przyznać, że byłem i jestem za lokalizacja gdzieś w dolinie Sanu, a między Krywem,a Sękowcem wybór polegał niemal na rzucie monetą;)
Jak mapy będą fajne, wódka schłodzona, a do pierników toruńskich dołączony będzie autograf Ojca Dyrektora, to zmieniam głos jeszcze dziś;)
Pozdrawiam:)
-
Wrr co za Cholernik. No dobra dorzucę: "Podkarpacki smak dziejów infromator turystyczny" i "Ścieżka dendrologiczno-edukacyjna Drzewa parku podworskiego w Jureczkowej".
-
No, gadasz czasem jak człowiek:lol::lol::lol:;)
-
Nudno się zrobiło w kwestii głosowania, więc zmieniam głos na USTRZYKI GÓRNE!
-
A ja na Bystre!!!!!
No dobra, żartowałem;)
-
A ja nie, proszę uwzględni mój głos.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mAAtylda
Nudno się zrobiło w kwestii głosowania, więc zmieniam głos na USTRZYKI GÓRNE!
Iza i mAAtylda wywołały trochę zamieszania. Iza zgłosiła Ustrzyki, a zagłosowała na Muczne. MAAtylda zgłosiła Muczne i trzymała się tej lokalizacji.
Iza zmieniła głos na Ustrzyki, ale ma zamiar jeszcze zmienić zdanie. Iza, dobrze byłoby jednak trzymać się zgłoszonej przez siebie kandydatury. Zostań już przy Ustrzykach.
Wobec wycofania przez mAAtyldę poparcia dla Mucznego nie pozostaje mi nic innego, tylko z powrotem zagłosować na Ustrzyki. Ta lokalizacja jest już sprawdzona, a eksperymentowanie w Mucznem mogłoby się nie udać.
Stały Bywalcze, proszę o ponowne wpisanie mojego głosu na Ustrzyki.
-
Aaaaa takie buty???
ok w takim razie:
USTRZYKI GÓRNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:lol:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
orsini
Aaaaa takie buty???
ok w takim razie:
USTRZYKI GÓRNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:lol:
Czy należy to interpretować jako Twój głos za Ustrzykami?
-
Wobec intensywnych zmian głosów i narobienia zamieszania przez Izę i Maatyldę oraz ewentualnej zmiany majowego harmonogramu, również zagłosuję na jedną z lokalizacji. Ponieważ w/w zmienią głos jeszcze co najmiej 2 razy (myślę że z 5) a inni również ochoczo zmieniali (i będą zmieniać) za przyzwoleniem SB, również zmienię głos jeszcze z 24 razy (na dobę), zastanawiam się w sumie nad odpaleniem skryptu, który mi będzie wysyłał posta z automatu, co godzinę z innym głosem, żeby się nadto nie przemęczać i nie stracić podczas nieobecności. Tylko z szacunku dla Szanownego prezydenta, skrypt nie będzie zmieniał głosu co 30 sekund ;) Ostatecznie może jednak zrezygnuje z tego pomysłu i na razie głosuje ręcznie na Ustrzyki. Byłbym wdzięczny, gdyby mnie ktoś powiadomił jak już SB podsumuje, żebym wiedział kiedy kolejnego posta wysłać. Gdyby mnie czasem nie było to proszę SB o zmianę na Muczne, natomiast gdyby mnie dłużej nie było to kolejnym razem głosuję na Krywe. Ponieważ w między czasie inni tez zmienią głosy i sypnie się plan, więc ponownie głosuje na Ustrzyki, ale już po podliczeniu zmieniam na Sękowiec - sorry SB za rozpiskę, ale po co mam sam tego pilnować skoro są miłośnicy podliczania. No, myślę że do soboty to wystarczy, gdyby jednak było mało to kolejno poproszę na Sękowiec i Krywe, potem znowu na Sękowiec, choć dziś głosowałem na Ustrzyki, ale zamierzałem zmienić na Muczne, żeby za długo nie siedzieć w Wołosatem, czyli ostatecznie głosuje na Krywe, co z uwzględnieniem zmian da że chyba głosuje na Sękowiec jednak, ale nie jestem pewien, więc zostanę chyba przy Krywem zmieniając go na pierwszą myśl z uwzględniem trzeciej i czwartej. Tak, to jest mój ostateczny głos (dziś wieczorem) - SB proszę o podliczenie wyników.
-
Piotrze jesteś złośliwy? :lol::lol::lol:
Andrzejku TAK, głosuję na UG!!!Ja się tam czuję jak w domu, kiedyś nawet wracając w aucie jak podjechaliśmy powiedziałam po długiej drodze-uff nareszcie w domu, i dopiero po chwili zaraz zaraz w jakim domu, ja mam dom 700km dalej :-P
-
-
Jeśli mogę coś dodać, nie zachowujcie się jak dzieci. Ludzie ! Co Wy robicie?! A może KIMB wcale się nie odbędzie??? Albo jeszcze jedna opcja, będzie kilka KIMB-ów, każdy w podanej lokalizacji? Zastanówcie się, może akurat byłoby to dobre, bo w ostatniej chwili jak będę np. w Mucznym i mi się nie spodoba , to sobie do UG skoczę, albo do Krywego. Ehhhhh.....
-
Tarnina, w zeszłym roku byliśmy najpierw w Bystrem, które nie miało szczęścia w losowaniu. Stamtąd pojechaliśmy do Ustrzyk, gdzie odbył się KIMB.
Myślę, że zamieszanie w tym wątku może spowodować wzrost zainteresowania tymi ośrodkami, które były zgłoszone, a nie wygrały. Jeżeli będziemy przejeżdżać przez Muczne, to na pewno zrobimy wizję lokalną w hotelu. Gdybyśmy mieli w tym roku przyjechać na dłużej, to może zaczęlibyśmy nasz pobyt w Bieszczadach od Mucznego albo Zatwarnicy.
Przyjedziemy na KIMB gdziekolwiek będzie.
-
Przynajmniej coś się dzieje i jest ruch na forum :lol:, a nie jak w topicu Marcowego o Powsimordach :-P cisza...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
orsini
a nie jak w topicu Marcowego o Powsimordach :-P cisza...
Głosowanie jest tajne i wszyscy w napięciu oczekują jego wyników ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotr
Wobec intensywnych zmian głosów i narobienia zamieszania przez Izę i Maatyldę oraz ewentualnej zmiany majowego harmonogramu, również zagłosuję na jedną z lokalizacji. Ponieważ w/w zmienią głos jeszcze co najmiej 2 razy (myślę że z 5) a inni również ochoczo zmieniali (i będą zmieniać) za przyzwoleniem SB, również zmienię głos jeszcze z 24 razy (na dobę), zastanawiam się w sumie nad odpaleniem skryptu, który mi będzie wysyłał posta z automatu, co godzinę z innym głosem, żeby się nadto nie przemęczać i nie stracić podczas nieobecności. Tylko z szacunku dla Szanownego prezydenta, skrypt nie będzie zmieniał głosu co 30 sekund ;) Ostatecznie może jednak zrezygnuje z tego pomysłu i na razie głosuje ręcznie na Ustrzyki. Byłbym wdzięczny, gdyby mnie ktoś powiadomił jak już SB podsumuje, żebym wiedział kiedy kolejnego posta wysłać. Gdyby mnie czasem nie było to proszę SB o zmianę na Muczne, natomiast gdyby mnie dłużej nie było to kolejnym razem głosuję na Krywe. Ponieważ w między czasie inni tez zmienią głosy i sypnie się plan, więc ponownie głosuje na Ustrzyki, ale już po podliczeniu zmieniam na Sękowiec - sorry SB za rozpiskę, ale po co mam sam tego pilnować skoro są miłośnicy podliczania. No, myślę że do soboty to wystarczy, gdyby jednak było mało to kolejno poproszę na Sękowiec i Krywe, potem znowu na Sękowiec, choć dziś głosowałem na Ustrzyki, ale zamierzałem zmienić na Muczne, żeby za długo nie siedzieć w Wołosatem, czyli ostatecznie głosuje na Krywe, co z uwzględnieniem zmian da że chyba głosuje na Sękowiec jednak, ale nie jestem pewien, więc zostanę chyba przy Krywem zmieniając go na pierwszą myśl z uwzględniem trzeciej i czwartej. Tak, to jest mój ostateczny głos (dziś wieczorem) - SB proszę o podliczenie wyników.
I to jest, proszę ja Was, prawdziwie obywatelska postawa.
Zgodnie z duchem Twojego powyższego postu, no bo nie przecież z jego literą, zaliczam Twój głos jako oddany na ... Skorodne.
PS
A tak naprawdę - na Ustrzyki Grn. Masz szansę jeszcze go nie raz zmienić. Ale nie tak nerwowo i szybko, Piotrze, skąd takie tempo u Ciebie ? Czyżbyś znów wypił podwójnego drinka z red bullem ?
-
To jaki jest wynik na chwilę obecną?
Tu akcja dzieje się szybciej niż na filmie normalnie :lol:
-
Wow ….strasznie nie lubię jak mi się w paradę wchodzi a mi tu Piotr strasznie namieszał , ale ze to Piotr to chyba go przekonam aby glosował jak należy, przekupie Go a już moja głowa w tym czym . SB skłonna jestem Ci kalkulator zafundować
-
Dotychczas głosowało 29 osób.
W chwili obecnej rozkład głosów jest następujący (nazwy miejscowości w porządku alfabetycznym, a Państwa pseudonimy dokładnie wg pisowni logowania na Forum i kolejności oddawania głosów):
I. Krywe
www.krywe.webpark.pl
1) długi
2) Aleksandra
3) Stały Bywalec
4) lucyna
II. Muczne
www.muczne.org
1) bertrand236
2) Marcowy
3) Marcin Scelina
4) Wojtek1121
5) kobieta_bieszczadzka
6) krawc
III. Sękowiec
www.sekowiec.net
1) piskal
2) Misieg
3) Tarnina
4) manio
5) irek
6) vm2301
7) dorota z krakowa
8. Basia Z.
9) Derty
10) wojtek legionowo (wz. Gosiczek L-wo)
IV. Ustrzyki Górne
www.carynska.pl
1) zbyszekj
2) Hero
3) Recon1
4) iza
5) mAAtylda
6) andrzej627
7) orsini
8. Piotr
V. Wołosate
www.podtarnica.bieszczady.net.pl
1) Polej
PS
Izo - podczas naszego "forumowego" spotkania we wrześniu ub. roku w domku Pastora jedynie Tobie udawało się (nieco) powstrzymywać Piotra przed spożywaniem nadmiernej ilości podwójnych drinków z podwójnym red bullem. Teraz znów powrócił do swego ulubionego napitku. Alkohol Go oszołomił, red bull dodał skrzydeł, a mieszanka ta miała dwa skutki: pozytywny i negatywny. Pozytywny - gdyż Piotr podjął jednak decyzję o przyjeździe na VIII KIMB, a negatywny - bo Piotr zagłosował tak, jak zagłosował (vide Jego post powyżej). W pierwszej chwili naprawdę myślałem, iż to głos na Skorodne.
Izo, możesz więc i teraz podziałac na Niego ... moderująco ?
-
Co to znaczy wz ja sama głosowałam i zdania nie zmieniam .No chyba żeby,ale nie sądzę.
Zawsze mogę dojechać w pewne miejsca a tatę przywiozę i w dodatku w namiocie spać będziemy jak zawsze.Więc lokali wyszukanych nam nie trzeba towarzystwo się liczy
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tarnina
Jeśli mogę coś dodać, nie zachowujcie się jak dzieci. Ludzie ! Co Wy robicie?! A może KIMB wcale się nie odbędzie??? Albo jeszcze jedna opcja, będzie kilka KIMB-ów, każdy w podanej lokalizacji? Zastanówcie się, może akurat byłoby to dobre, bo w ostatniej chwili jak będę np. w Mucznym i mi się nie spodoba , to sobie do UG skoczę, albo do Krywego. Ehhhhh.....
Aneta Masz rację jak nam się nie spodoba to zabieramy zabawki i jedziemy do UG albo,no Wiesz gdzie nad potok samochód mam więc od nikogo nie będziemy zależne a po Tate przyjadę póżniejchyba,że pojedzie swoim.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Gosiczek L-wo
Aneta Masz rację jak nam się nie spodoba to zabieramy zabawki i jedziemy do UG albo,no Wiesz gdzie nad potok samochód mam więc od nikogo nie będziemy zależne a po Tate przyjadę póżniejchyba,że pojedzie swoim.
A cóż to za "rozbijacka" polityka, godząca w jedność Naszego Forum i KIMB ?!
A teraz, Gosiu, poważnie:
1) Bieszczady dobrze znasz, przypuszczam że o wiele lepiej niż niektórzy starsi (stażem i wiekiem) członkowie Naszego Forum,
2) na poprzednich KIMB-ach bywałaś, co Ci się wielce chwali,
3) jednak na Naszym Forum to jesteś jeszcze "szczawik", i to bynajmniej nie z racji wieku, lecz dlatego, że zalogowałaś się dopiero w tym roku, a teraz (gdy piszę te słowa) masz zaledwie 9 postów.
I właśnie dlatego (pkt. 3) Twój głos uznałem za oddany tylko "w zastępstwie". Inaczej nie mogłem. Wiem, że masz kilku zwolenników na Forum, którzy być może uznają, że źle postąpiłem.
Trudno, reguł gry się podczas meczu nie zmienia. Jak chcecie, to nazywajcie mnie Kazimierzem VII Upartym.
A Ty, jakl chcesz, to się obraź. Nie pierwszyzna mi to. Aktualnie chodzi obrażona na mnie moja córka, chyba dokładnie w Twoim wieku (rocznik 1987). I żebym to ja wiedział, dlaczego.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
I żebym to ja wiedział, dlaczego.
eee...chciała iść na zakupy i nie dostała kieszonkowego?:lol:
-
Panie Prezydencie czy ja a znam Bieszczady ?.
Nie i jeszcze raz nie ja zawsze,od lat kilkunastu odkrywam coś nowego.
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bertrand236
Jak tam notowania?
Bez zmian. Kliknij poprzednią stronę, jest tam ostatni komunikat z 30 stycznia.
Wszyscy się przyczaili.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Wszyscy się przyczaili.
Według mnie głosowanie trwa za długo.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andrzej627
Też tak myślę.
-
Ja również zgadzam się z przedmówcami.
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andrzej627
Powinno ożywić się na finiszu.
Poza tym, proszę zauważyć, dzięki zastosowanemu systemowi mamy szansę uniknąć 2-giej tury głosowania. Jeżeli 15 lutego (w niedzielę) bardziej aktywnie będziemy śledzić niniejszy wątek, to możemy w ostatnich godzinach przenosić głosy na lokalizacje z najlepszymi rokowaniami.
-
Proszę o zmianę mojego głosu. Wracam do wyboru Ustrzyk Górnych jako miejsca KIMbu.