Czyli pierwszy wtorek marca będzie za tydzień?
Wersja do druku
Tak czy inaczej ja dziś nie dam rady.
Siłą faktów dokonanych przesuwamy.
to może jutro jest ten dobry termin ?
20-sta w Piwnicy ?
Plotki po mieście chodzą że pierwszy wtorek miesiąca nam nastał. Szukamy sposobu na "przetrawienie tych wszystkich sałatek i placków świątecznych"
Jezeli pierwszy wtorek maja wypadnie w niedzielę 12, to ulegnę namowom i przyjdę pod wieczór. Trudno...
Pozdrawiam
Nie, nie , nie - jeszcze tak nie było co by w Rzeszówku pierwszy wtorek wypadł w niedzielę, bo jak wiadomo niedziela jest po to aby jechać w Bieszczady.
Ha !
No tak, może to niektórych mylić bo np ostatnio pierwszy wtorek wypadł w czwartek, ale to tylko z żalu że Asia-zmiennocieplna postanowiła nas opuścić (przenosząc się do stolycy). Żal wielki rozlał się po rzeszowskim rynku i piwo Betrand lało się skoro w Czeskiej Gospodzie.
Jeśli również ty Bertrandzie też się przenosisz do stolycy to urządzimy godną stypę.
p.s. a u nas zawsze na warcie pozostaje jeden wartownik i czuwa również w niedzielę.
No to jak ? czy już wszyscy wrócili ?
Jak tak, to trzeba brać się do roboty i wybrać regulaminowe 50 zdjęć aby być gotowym na spotkanie.
Toż to już w najbliższy wtorek, wypada pierwszy wtorek miesiąca.
Miejmy nadzieję, że wszyscy i już ciężko pracują "by kraj rósł w siłę a ludziom żyło się dostatniej", a nie szlajają się po górach, lasach i wądołach!:twisted:
Jawohl! Herr Kommandant! :wink:
Zapraszamy więc serdecznie forumowiczki i forumowiczów, sympatyków i sympatyczki jak i osoby o pełniejszych kształtach na spotkanie!
W domyśle pozostaje to, że zdjęcia będziemy oglądać szybko, bo mamy tylko 1 godzinkę, później moderator wygoni wszystkich na płaszczyznę rynku!
Ufff, skończyłem okrawanie zdjęć do ilości strawnej, zdjęć z obszaru, o którym można w przewodniku Grzegorza Rąkowskiego "Ukraińskie Karpaty i Podkarpacie" przeczytać, iż "... jest jednym z najbardziej odludnych fragmentów ukraińskich Karpat. Grzbiety tworzą tu skomplikowaną sieć zworników i rozgałęzień, odmienną od regularnego, rusztowego układu grzbietów w innych częściach Bieszczadów i w Górach Sanocko-Turczańskich. Zbocza są strome, doliny wąskie i głęboko wcięte. Niemal cały teren pokrywają lasy, niewielkie połoniny występują tylko na kilku najwyższych grzbietach.(...) Miejscowości leżą jedynie na obrzeżach tego obszaru górskiego, natomiast całe jego wnętrze jest praktycznie bezludne."
Z tą lesistością to nie do końca prawda, ale bezludzie to na pewno jest. Resztę wrażeń opowiemy na spotkaniu. Do zobaczenia!
Nie nie... Na stypę po mnie jeszcze trochę za wcześnie :-D. Jestem Pyrus i do stolycy się nie przenoszę.
Jeden wartownik. O.K. Może jednak jakieś ruszenie pospolite się zdarzy. Proponuję godzinę 18:30 - 19:00. Miejsce ma być bezpieczne (jak warta, to warta). Czekam na podanie lokalizacji spotkania.
Pozdrawiam
No to jak zdążę wrócić to przyjadę. Bezpieczniejsza byłaby troszkę późniejsza godzina.
Też przychylam się do sugerowanej lokalizacji.
O.K. Parasole! Mogę poczekać pod parasolami
Pozdrawiam
Z kronikarskiego obowiązku odnotujmy, że spotkanie się odbyło :smile:
Czy to nie jutro jest pierwszy wtorek miesiąca ?
Tak, jest? Spotykamy się tam gdzie zwykle?
Na wszelki wypadek zorganizujcie jakiegoś laptopa, ja jeszcze nie wiem czy dotrę. Albo nie organizujcie, czasem można pogadać zamiast wyślipiać oczy w telewizor :wink:
Dla kronikarzy informacja : kolejne spotkanie odbyło się. Zgromadzone 10 osób zmagało się z mnóstwem zdjęć relacjonujących przeróżne wyprawy.
Na początek były Bieszczady pieszo, potem trochę wschodnich górek , a następnie jechaliśmy rowerem po południowych terenach.
Znowu było za mało czasu aby wszystko ustalić i obgadać.
Tradycyjnie najbliższy wtorek, czyli pierwszy wtorek miesiąca to okazja na spotkanie.
Przypomnę że nastąpiła zmiana lokalu , teraz jest to pizzeria przy Kustronia (na przeciw sądu rejonowego)
i godzina troszkę wcześniejsza, bo proponowana jest 19.30
:-) Jestem w Bieszczadzie ale we wtorek będę daleko na północy...
Pozdrawiam
Jutro znowu pierwszy wtorek miesiąca.
3 grudnia 2013 - godz. 19.30 - wracamy na starsze śmiecie do Piwnicy (obok NOT-u) ?
inne propozycje ?
Nie ma innych propozycji więc wracamy na stare śmieci. Myślę, że 19.30 to dobra godzina na rozpoczęcie obrad :)
Pierwszy wtorek w nowym roku wypada 7 stycznia czyli dziś.
Planowane jest spotkanie na godz 19.30 w Piwnicy , tak jak poprzednio.
Witam forumowiczów nie brałem udziału w spotkaniach,czy 04 02 2014 czyli wtorek jest aktualną datą spotkania.Pytanie gdzie to jest koło NOT-u
Knajpa o nazwie Piwnica znajduje się w budynku przylegającym do NOT-u w stronę teatru.
Już za dwa dni jest pierwszy wtorek miesiąca, a to oznacza że......... Piwnica godz. 19.30 - jak zwykle.
To szykuje się wydanie specjalne rzeszowskich spotkań klubowych. Jak plotki niosą już za tydzień w czwartkowy wieczór wybieramy się na koncert Mania (+...) w jednej z knajpek rzeszowskich.
Ale jak tam trafić ?
to wiedzą tylko nieliczni. Trzeba będzie opracować mapkę, bo zapowiada się że będziemy tam powracać.
zapytałem - Ale jak tam trafić ?
Sięgnąłem po pomoc pytając wujka googla i pokazał żółtą strzałkę do lokalu , ale gdzie.... ?
......... Załącznik 33537
Gdzie to jest ? , google mówi że jest to ulica Zamenhoffa a pokazuje na zdjęciu tabliczkę z napisem ul. Króla Kazimierza
No więc jaki jest adres pod który dotrą wszyscy na spotkanie specjalne ?
A jednak 10 osób (z kręgu forumowego) trafiło do celu i mogło bawić się przy dźwiękach gitarrry mistrza Manio. Dzięki
Koledzy z regimentu rzeszowskiego może to Was zainteresuje:
http://karpaccy.pl/galicyjsko-wegierska-kolej-zelazna/
Byłem wczoraj incognito kilka godzin w Rzeszowie, i tak zostałem znaleziony... Pozdrawiam znalazcę. ;)
Nic się w Rzeszowie nie dzieje bez naszej wiedzy :wink: Pozdrawiam znalezionego!
Hehe ja to samo i też wczoraj... Też wczoraj incognito (:P) byłam dosłownie na chwilę w Rzeszy i ktoś mnie namierzył z auta, z gestykulacji wynikało jakbyśmy się dobrze znali ale nie byłam w stanie namierzyć go z chodnika i też obstawiam to forum ;p pozdrawiam. ps. cieszę się, że niebawem dołączę do społeczności rzeszowskiej :)