W sumie czemu nie. Forumowi przydałby się lifting.
Proszę podesłać mi .psd z tym logo. Oczywiście zgoda autora też być musi.
Wersja do druku
ale fajna koszulka, szkoda, że dopiero teraz tutaj zajrzałam... :( będzie jakaś "dogrywka" w zamówieniu? :)
Co do owej reszty (ogółem ok. 300 zł, jeśli nic się nie zmieni w ostatecznym rozliczeniu), to proponuję, aby nie obarczać Marcowego obowiązkiem tych wpłat po ok. kilka złotych dla każdego, lecz całą sumkę przeznaczyć na dofinansowanie przyszłorocznego IX KIMB-u.
I to tak ogólnie, bez dzielenia ww. kwoty na poszczególne osoby.
Oczywiście jeśli ktoś sobie indywidualnie i stanowczo zażyczy zwrot nadpłaty, to Marcowy mu ją przeleje na konto.
Ja osobiście już z góry zapowiadam (a zapłaciłem za 3 koszulki), że takiego życzenia nie zgłoszę. Nawet gdybym (odpukać !!!) na IX KIMB w maju 2010 r. nie mógł przyjechać.
Dopisuje się do pod tym co napisał SB. Keep the change Marcowy 8)
Jestem za!
Zgadzam się z powyższym bo jest to sensowne i mniej kłopotliwe. Pozdrawiam! + Pastor ręką własną
Też się zgadzam w 100 %.
Niech pieniądze idą w całości na przelew. 8)
Poza tym Marcowy z moją koszulką się nie spiesz. I tak wyjeżdżam za 36 godz. na ponad dwa tygodnie.
B.
Ja też trzymam z ogółem :-)
jestem za reszta niech na KIMB zostanie przeznaczona
Mi wso odno, problemów za parę złotych robić nie będę ;) Niech tam pójdzie na jaki zbożny cel, kimbowy czy nie.
Pozdrawiam -
katia
Przepij tę resztę uczciwie,niech Ci idzie na zdrowie...
Hej!
Pozwólcie, że i ja swą wolę wyjawię.
Otóż zaskakująco zgadzam się z wielokrotnie wypowiedzianym tu zdaniem zacnych Koleżanek i Kolegów.
Oczywiście liczę, że tak "zdeponowana/zainwestowana" reszta zwabi na KIMB liczniejszą niż zwykle armię posiadaczy zielonych koszulek :mrgreen:
pozdrawiam,
Ech, wystarczyło spuścić forum z oka na parę dni, a zaoszczędzona kasa już rozdysponowana. I to na pijaństwo! Nie słyszeliście o recesji?! 8)
Faktycznie z pozostałej kasy muszę opłacić jeszcze ponad 30 przesyłek po circa 6 zł, więc ewentualna nadwyżka wynosi jedynie 112 złotych. Ale jeśli taka jest wola ogółu, to oczywiście przeznaczymy ją na konsumpcję KIMB-ową :-D
Kurde, jakoś przegapiłem ten wątek, a też chciałbym mieć koszulkę.
Czy mogę sobie samoistnie wyprodukować kilka sztuk?
Jeśli tak to poproszę logo w wektorku.
Siur, takie było założenie konkursu. Odpowiedziałem Ci via mail, ale ponieważ kilka osób pytało o to samo, pozwalam sobie także publicznie:
Logo w postaci wektorowej - do samodzielnego wykonania koszulki lub do zamówienia u dowolnego producenta - można dostać pisząc do mnie na PW. Ja dysponuję jednak logotypu wersją żółtą, prototypową, która nie weszła do seryjnej produkcji, więc trzeba ją przerobić. Podobno to nietrudne :-)
W sprawie dodatkowego zamówienia można także skontaktować się z 'moim' producentem, który ma - stworzoną przez siebie - logotypu wersję ostateczną, czyli białą. Nazwę firmy można znaleźć w tym wątku, mogę ją podać także via PW.
Pozdrawiam :-)
barszczu, to może razem zaatakujemy producenta ? :)
heh - sam je wyprodukuje - tylko w odmianie - biała koszulka + ciemny nadruk.
no i w gramaturze 150 bo 185 to dla mnie za gruba.
własne koszulki firmowe mam 190 g i w lecie ich raczej nie używam.
jeśli w/w parametry Cię interesują pisz na e-mail: rafal@ks.home.pl
dawno mnie tu niebyło "D czyli kilkanaście dni :DD . popieram akcję żeby kasa która została z koszulek poszła na KIMB :D:D ewentualnie na coś , za czym będzie większość :PP (jeśli nie pojawię sie na forum )
OK nadwyżka niech idzie na KIMB - mi to lotto w sumie. Ale kiedy koszulki będą rozesłane? Nie mogę sie doczekać.
Też jestem za browarami
Marcowy mozesz podac przyblizony termin nadsyłania koszulek.Pytam bo za tydzien jade w Bieszczady i przydałyby sie zapewnie
Z tego co pamiętam,to Marcowy odmeldował się na dni kilka.Trzeba poczekać aż wróci!
Marcowy jest już w Polsce. Moje wyśle mi bezpośrednio w Bieszczad, bo juz jutro tam będę.
pozdrawiam
Prawda to, szczęśliwie wróciłem na ojczyzny łono, a nawet odebrałem od producenta wielkie pudło z koszulkami niezwykłej urody :-) W weekend pakowanie, a w poniedziałek wysyłka poleconym priorytetem, reszta w rękach Poczty Polskiej ;)
Rodakom z Warszawy nie wysyłaj. Zorganizuj spotkanie, odbierzemy osobiście (wreszcie będzie skuteczna motywacja, aby przyjść :-D).
A zaoszczędzone w ten sposób złotówki (niewysłane przesyłki pocztowe) postanowiliśmy już też przeznaczyć na dofinansowanie przyszłorocznego KIMB-u.
:-D
Może drugą turę zielonych koszulek z logo forum dla tych co się teraz dopiero obudzili ??
Mam dwie wiadomości - dobrą i mniej dobrą.
Ta dobra - koszulki zostały już wysłane!
Ta mniej dobra - poszły przesyłką ekonomiczną, więc mogą iść nieco dłużej.
A było to tak: koszulki odebrałem w czwartek, ale do weekendu - najzwyczajniej w świecie - nie miałem czasu, żeby je zapakować, pooklejać, poopisywać i powysyłać. Udało mi się wysłać jedną, niejako na próbę, żeby sprawdzić, jaki będzie faktyczny koszt. Okazało się, że na mojej osiedlowej poczcie koszt wysyłki jednej koszulki w kopercie bąbelkowej poleconym priorytetem wynosi 5,10 zł (patrz. fot 1.). Myślę sobie: "Jest nieźle, mieścimy się w budżecie!" Wczoraj dokonałem pakowania całości i dziś rano radośnie przytargałem pozostałe 30 paczek na praską pocztę, czynną całą dobę. Miła pani w okienku poinformowała mnie, że ta sama pojedyncza koszulka w kopercie bąbelkowej wysłana poleconym priorytetem u niej kosztuje... ponad 7 zł! Nawet pokazała cennik. Przyznaję, że zgłupiałem i w końcu zdecydowałem się na wysyłkę poleconym ekonomicznym (fot.2). Zapomniałem na śmierć, że mamy nadwyżkę, którą możnaby na priorytet przeznaczyć. No ale stało się. Przepraszam tych, którzy będą musieli poczekać na koszulkę parę dni dłużej :|
Rozliczając ostatecznie akcję: 36 forumowiczów zamówiło łącznie 56 koszulek. Do kasy wpłynęło łącznie 1.427 zł, natomiast koszty wyniosły ostatecznie 1.319,52 zł, w tym:
- produkcja - 1.119,44 zł (fot. parę postów wcześniej),
- wysyłka - 152,70 zł (fot. 1 i 2),
- koperty - 47,38 zł (fot.3).
W kasie pozostało zatem 107,48 zł, ale jeden z forumowiczów prosił o późniejszą wysyłkę, więc trzeba będzie wydać jeszcze kilka zł. Ostatecznie pozostanie zatem prawie okrągła stówka, która - zgodnie z wolą większości - zostanie przeznaczona "na przelew" podczas KIMB-u ;)
Jak przesyłka do Was dotrze, dajcie znać, proszę :-P Każde zamówienie i każda paczka zostały sprawdzone kilka razy, ale gdyby cokolwiek było z zawartością nie tak, to oczywiście pilnie informujcie. Niektóre torebki z koszulkami musiałem naderwać, żeby spuścić nadmiar powietrza, bo były nadmuchane i hermetycznie zamknięte, więc nie mieściły się do kopert.
W załączniku nr 2 są podane numery nadania, jakby co. Jeden z zamawiających dostał w dwóch pakunkach, bo w jednym jego zamówienie się nie zmieściło :-)
Edit - aaaa, jeszcze jedna ważna sprawa: została mi jedna wolna koszulka w rozmiarze L, wyprodukowana nadprogramowo i bezpłatnie, bo tak pasowało maszynie producenta. Jeśli ktoś reflektuje, proszę o PW. Cena standardowa, czyli 22 zł + 6 za przesyłkę, po potrąceniu kosztów przesyłki wpłata zostanie przekazana na zdrożne cele KIMB-owe ;)
Co do kolejnych edycji, to (przynajmniej ja) na ten rok nie przewiduję dogrywek, co oczywiście nie powinno ograniczać inicjatyw innych forumowiczów :-)
Właśnie listonosz mnie odwiedził i dostarczył koszulkę. Czyli jednak można w miarę szybko :)
Orzeszku... Są naprawdę szybcy :shock:
DO mnie również dotarła przesyłka :grin: dziękuję
Mam koszulkę!!!! jest naprawde bardzo ekstra...dzięki za inicjatywę i trud organizacji calej sprawy.
Koszulki dotarły do Rzeszowa! To oznacza, że chyba dotarły już wszędzie (jak powszechnie wiadomo z dowolnego miejsca w Polsce dalej niż do Rzeszowa jest tylko w Bieszczady ;)).
Koszulki dotarły i do Leska.