Odp: Renowacja cmentarzy (wspólna akcja)
Uważam, że tekst na tabliczce jest O.K. tylko, że źli ludzie krzyża nie ufundują. Tabliczka też kosztuje, może niewiele, może tylko to czas poświęcony na jej wykonanie. Lepiej te koszty lub czas poświęcić na coś, co będzie bardziej przydatne. Mam na myśli.... sami wiecie co.
Pozdrawiam
Jasne :), przychylam się :)
Tylko mi chodzi też o to, żeby potencjalny złodziej (raczej "pamiatkarz" albo handlarz starociami, nie złomem, bo jechać tak daleko raczej nie warto) miał świadomość, że to replika a nie oryginał, hmm, to możemy ten pierwszy wyposażyć w datę :). Pojawiła się pierwsza wpłata :). Dziękujemy potężnie W. P.
Akcja pędzi, wpłaty w tysiącach idą w setki a te w setkach w tysiące :wink: Chętni do pomocy muszą się więc pospieszyć, nie ma na co czekać - do dzieła!
PS Dla niezorientowanych: szczegóły akcji TU i TU.
dzięki za przesyłkę! ;) pokażę ekipie w weekend w okolicy Magurycza
Dziękujemy za wsparcie! Powodzenia w okolicach Magurycza :)
A jakbyście mieli ochotę to wpadnijcie do Nowicy w sobotę wieczorem albo w niedzielę :)
fajna chyża! dawno nie byłem w środku chyży. z zewnątrz też fajna, i wystawa.
na pewno będzie jeszcze okazja dłużej pogadać.
a co do wspierania Magurycza;
to nawet równowartość flaszki, czy choćby paru piw to tyle co nic, a mieć udział w renowacji cmentarza w Beniowej, to jest COŚ.
świetną przygodą (wiem z opowieści) jest też pomoc poprzez swoją pracę na zasadzie wolontariatu - generalnie nie trzeba nic umieć, by być użytecznym.
Byłem dziś w Beniowej. Płachta na swoim miejscu, jakby coś.
komu nie jest obojętny los dzwonnicy w Polanach Surowicznych , ma chęci , czas , zdolne paluszki i nie boi się postać parę godzin na rusztowaniu , zapraszam w imieniu ''Magurycza'' do Polan . Praca jest zaawansowana , samosiejki z góry pozrzucane, znaczna część starego tynku skuta, trwa fugowanie kamieni. Prace potrwają do weekendu. Posiłek w postaci obiadu zapewniają ''Styki''.