1 załącznik(ów)
Odp: Skąd znam ten widoczek ?
Myślałem, że zagadki nie będą zbyt trudne, przecież takich miejsc w Bieszczadach (chodzi mi o te łąki zbiegające w dolinę) zbyt wiele nie ma, a tu taka cisza. Może trzeba ustanowić jakąś nagrodę, bo tak za darmo to się nikomu już nie chce zgadywać? Ok, w sobotę wieczorem zapraszam zwycięzcę na piwo do UG :mrgreen:
I jako kolejną podpowiedź dam jeszcze inny, dość charakterystyczny widoczek z tego samego miejsca:
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
...trzeba ustanowić jakąś nagrodę, bo tak za darmo to się nikomu już nie chce zgadywać? Ok, w sobotę wieczorem zapraszam zwycięzcę na piwo do UG...
Podwajam stawkę! I dorzucam podpowiedź: tak jak sobie stoję i patrzę na ostatni widoczek, to z tyłu, po prawej stronie, całkiem blisko mam szczyt, który nazywa się tak samo, jak widoczny w dali, z przodu po lewej.
No cóż...nikt nie podejmuje rzuconej rękawicy...sam nawarzyłem, sam dam odpowiedź: wszystkie łąki na pierwszym planie opadają ku potokowi Ruchlin, zdjęcia zrobione z Bani (oczywiście oprócz czwartego), co wybitniejsze widoczne szczyty: Chryszczata, Gabry Wierch, Markowska, Patrola.
Bazyl
Cytat:
wybitniejsze widoczne szczyty: Chryszczata,
tak właśnie myślałem, ale bałem się że że popełnię błęda
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
Bazyl
tak właśnie myślałem, ale bałem się że że popełnię błęda
Nie ma punktów karnych, więc proszę zgadywać, a nie trząść porami ze strachu ;) :
Kińczyk Bukowski z ... Halicza?
Cytat:
Zamieszczone przez
Radek
Kińczyk Bukowski z ... Halicza?
Radku, gratuluje! Kińczyk, choć nie z Halicza a z tego szczytu, co na nim taki duży, metalowy krzyż stoi, i niedługo, jednego dnia, kolejne setki (może nawet tysiące) "turystów" ruszą ławą, zadeptując wszystko naokoło, zdobywać go w celu dopełnienia corocznego rytuału.
Nawet nie będę się wygłupiał i nie napisze, że z ... bo twoja (p)odpowiedz jest bardziej wymowna, niż sama nazwa góry obowiązkowej w grafiku każdego weekendowego turysty.
Pozdrawiam!
1 załącznik(ów)
To teraz inne znane szczyty:
Zdjęcie zrobione z terenu BdPN, na którym znajdują się też widoczne szczyty. Ten po lewej i ten po prawej mają ponad 1200 metrów wysokości.