-
8 załącznik(ów)
Odp: A moze jakies aktualne fotki?
enklawa w Strubowiskach:
Załącznik 34755Załącznik 34754
różne są gusta; jedni, jak gorąco, lubią ganiać po połoninach, inni trenują do rzeźnika (podwoziłem chłopaków, którzy zafundowali sobie blisko 60-kilometrowy "spacerek") i jest to dla mnie w pełni zrozumiałe
i ja lubię jakąś aktywność podczas gorących dni, tyle że relatywnie, to taka rachityczna ta moja aktywność
no bo w niedzielę postanowiłem sprawdzić jak smakuje luksemburskie piwo w miejscu, gdzie też widać połoniny - tyle że z drugiej strony niż ze Strzebowisk
Załącznik 34756
uwielbiam w takie gorące letnie dni zalegać na takich łąkach
Załącznik 34758Załącznik 34757Załącznik 34759
i jeszcze aktualne/opłakane ze Studennego
Załącznik 34760Załącznik 34761
-
Choć jestem budowlańcem, pierwszy raz mogę docenić piękno betoniarki na bieszczadzkim krajobrazie
-
O widzę jakieś lokowanie produktu :-P
-
4 załącznik(ów)
-
6 załącznik(ów)
Parę zdjęć z Połoniny Wetlińskiej z dziś, do dyspozycji było: słońce, mgła, deszcz, błoto i takie tam smakowitości bieszczadzkie
Załącznik 35071Załącznik 35076Załącznik 35072Załącznik 35073Załącznik 35074Załącznik 35075
-
4 załącznik(ów)
-
Wygląda na to że kręciło pogodą.
p.s. dla niewtajemniczonych możesz umieścić skrócony opis zdjęć np widok na słowacką stronę.
Bywalcy widzą i wiedzą a pozostali patrzą jak na malowane wrota, bo pięknie malowało
-
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
p.s. dla niewtajemniczonych możesz umieścić skrócony opis zdjęć np widok na słowacką stronę.Bywalcy widzą i wiedzą a pozostali patrzą jak na malowane wrota, bo pięknie malowało
Tak sobie myślę, że jest to bardzo dobry pomysł i dobrze by było, aby został wprowadzony w życie. Suche cyferki czasami nic nie mówią, a podpisane zdjęcie z ładnym widokiem, może być mobilizacją dla niewtajemniczonych, do odwiedzenia danego miejsca widokowego. Akurat, w tym przypadku, Pyra.57 zamieścił lokalizację zrobionych zdjęć, ale przyznaję, że wielokrotnie oglądając zamieszczane zdjęcia, mam problem z ich lokalizacją. Oczywiście ta sugestia, nie dotyczy różnych zagadek i wcześniejszego opisu w relacjach z różnych wycieczek.
-
Zdjęcia robione są z trasy niebieskim szlakiem od przełęczy nad Roztokami do Okrąglika. Miejsc widokowych nie sposób pominąć idąc tą trasą. A pogoda faktycznie kręci wczoraj tak jak na zdjęciach można powiedzieć piękna a dzisiaj cały dzień leje z małymi przerwami.
-
1 załącznik(ów)
Załącznik 35101
Samotnie po niebieskim z rzutem oka(obiektywu)na słowacką stronę, tak jak na pierwszym Pyry ale chyba jesienią, dwa lata temu.
-
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Pyra.57
To samo, tylko z mniejszej odległości
Załącznik 35116
-
Hej, wpadłem się nasycić trochę widokiem Bieszczadu... Upust tęsknocie dam dopiero w październiku.
-
3 załącznik(ów)
Bukowe Berdo, 13.07 wściekłym rańcem.
Pierwszy raz odkąd się szlajam po górach kilkukrotnie stawałem aby wylewać wodę z butów i wykręcać skarpetki :-)
Jednak mokra trawa po pas to jest to co tygrysy lubią :-)
Pierwsi turyści napotkani dopiero na przełęczy pod Tarnicą (schodziłem do Wołosatego ze względu na widoki a raczej ich brak).
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
uszatek_mis
Pierwszy raz odkąd się szlajam po górach kilkukrotnie stawałem aby wylewać wodę z butów i wykręcać skarpetki :-)
Ale jakie foty wychodzą w takim gnoju...:D
-
2 załącznik(ów)
Nie mogłem się powstrzymac żeby pokazac jakie foty nieba wychodzą w Bieszczadach...
Coś jakby Droga Mleczna...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
uszatek_mis
Nie mogłem się powstrzymac żeby pokazac jakie foty nieba wychodzą w Bieszczadach...
Coś jakby Droga Mleczna...
.... świetne zdjęcia... gratuluję....
-
Super! Jeśli masz możliwość zobacz w niebo dziś w nocy. Będą latały perseidy. Na takim niebie, to powinien być rewelacyjny widok :)
-
U mnie jak zwykle po powrocie kilka fotek tu: https://picasaweb.google.com/1061039...dySierpien2014
Takie Bieszczady wakacyjne typowo, ale lubię te miejsca i po raz kolejny je odwiedziłem. Jeśli ktoś ma ochotę popatrzeć na moje wypociny fotograficzne to zapraszam ;-)
-
Za Sianki Ukraińskie masz przewielkiego plusa :) Nie tak dawno siedziałam na tym dworcu oraz w barze na lewo od tej cerkwi a także jechałam tym pociągiem... Wspaniałe miejsce, mam ochotę wrócić tam znów! Żal, że to jest tak blisko -ot spacerek, jednak by się tam dostać trzeba jechać tak daleko..
-
Miałem ochotę i ... podobało mi się. Też mam takie miejsca, gdzie wracam. Teraz pozwoliłeś mi na chwilę zapomnieć o odległości
-
I ja miałam ochotę obejrzeć Twoje "fotograficzne wypociny" i bardzo jestem kontenta. ;-) A serio... Dzięki Twoim zdjęciom miałam powrót do przeszłości. Nie tak odległa ta przeszłość, ale jednak "to se ne wrati". ;-)
Dziękuję za podróż sentymentalną. :-)
-
6 załącznik(ów)
Witam
Z Mucznego na Halicz potem Wołosate .
Miejscami wiało jak w kieleckim ale widoki super.Załącznik 35320 Załącznik 35321 Załącznik 35322Załącznik 35323 Załącznik 35325
-
4 załącznik(ów)
Parę zdjęć z 13.08 Cisna-Jasła-Okrąglik-Płasza-Dziurkowiec-Rabia Skała-Wetlina
-
9 załącznik(ów)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
misiekjakub
Zdjęcia z 13 i 15 sierpnia. Nie piszę skąd, bo widać :smile:
Nic nie widzę, nie znam się ;) - Korbania?
Tak mi się skojarzyła nieprzyjemnie.
Dawno temu dojechalismy z rodzicami maluszkiem do Bukowca - kierowałem ja, jako od niedawna właściciel PJ. Zaparkowałem, kawałek szliśmy razem aż do momentu, gdzie z mapy mi wyszło że na krechę będzie bliżej. Zaliczyliśmy w końcu Korbanię, zeszliśmy w dół do "samochodu" i okazało się, że kluczyk od odtwierania owszem jest, natomiast brak kluczyka do stacyjki - podejrzenia były, że podczas zdobywania szczytu na krechę został gdzieś po drodze.
Rozebrałem połowę kolumny kierowniczej by dorwać się do przewodów ale poddałem się na blokadzie kierownicy. Ustaliliśmy, że wrócę autostopem do domu i przywiozę motorem zapasowe kluczyki.
Łapiąc stopa na małej obwodnicy drugim łapanym autem okazał się maluch ojca - okazało się, że przy zamykaniu samochodu kluczyk od zapłonu wypiął się i leżało pod drzwiami :-)
-
No, te okopiki to na Woronikówce. A poza tym, owszem Korbania :smile:
Historia o kluczyku - O Madre de Dios :-o Masz co wnukom opowiadać
-
6 załącznik(ów)
-
I za parę dni i mnie oczarują... ślicznie jest
-
2 załącznik(ów)
Pierwszy śnieg tego roku: 24 X 2014.
Na poniższych zdjęciach już dwudniowy, więc resztki.
Załącznik 36302 Załącznik 36303
Miejscami na zboczach Hyrlatej
-
6 załącznik(ów)
Spacerek na Smerek, 9.11.2014.
Sugerując się pogodą w życiu bym nie powiedział, że mamy listopad.
-
7 załącznik(ów)
Zgadza się Uszatku!! Ja w ten weekend pomykałam po bieszczadzkich lasach w krótkim rękawku! W listopadzie!
Poniżej trochę lasu, retortów, widoku na połoniny, pięknej dawnej wsi, skałek do wspinania i zimnych jaskiń z nietoperkami.
Załącznik 36513Załącznik 36514Załącznik 36515Załącznik 36516Załącznik 36517Załącznik 36518Załącznik 36519
-
4 załącznik(ów)
A no pogoda łaskawa w Bieszczadach. Prawie połowa listopada i krótkie rękawki. Grzech nie skorzystać ;) Okolice okołokimbowe z 10 listopada. Poza pierwszym gdzieś znad Sanu.
-
4 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
skylux
A no pogoda łaskawa w Bieszczadach. Prawie połowa listopada i krótkie rękawki. Grzech nie skorzystać ;) (...)
A w ostatni łikend, czyli dwa tygodnie później, trzeba już było przywdziać rękawki dłuższe:
Załącznik 36651 Załącznik 36652 Załącznik 36653 Załącznik 36654
-
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
A w ostatni łikend, czyli dwa tygodnie później, trzeba już było przywdziać rękawki dłuższe:
Załącznik 36652
A ci dwaj faceci oprócz długich rękawków mają także czarne mordy:-) To też tak trzeba?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Wojtek Pysz
A ci dwaj faceci oprócz długich rękawków mają także czarne mordy:-) To też tak trzeba?
Ja tam nie wiem, ale wyszli z krzaków, więc musi to nielegalni imigranci prosto z czarnego lądu :)
-
2 załącznik(ów)
-
Nawet nie wiesz jak mnie przybiłeś tymi zdjęciami! :D Ale to dobrze, bardzo dobrze, motywująco! Też miałam chrapkę na ten weekend ale nie mogłam buuu (znów delikatna kontuzja kostki i inne).
-
4 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Jimi
...Też miałam chrapkę na ten weekend....
Ostatni łikend podzielił się po równo, jeden dzień jesieni i jeden zimy. W sobotę ostatni dzień jesieni pożegnał się pięknie, słońcem i ciepłymi barwami:
Załącznik 36754 Załącznik 36755
W niedzielę, pierwszy dzień zimy też przywitał się pięknie, zadymkami i świeżutką bielą:
Załącznik 36756 Załącznik 36757
-
W zasadzie nie wiem dlaczego nie tu ich dałem... Chyba w miarę aktualne (fotki)...
http://forum.bieszczady.info.pl/show...l=1#post158333