No to moja propozycja. Gdzie znajduje się ta niewielka jaskinia?
Wersja do druku
No to moja propozycja. Gdzie znajduje się ta niewielka jaskinia?
w paśmie Bukowicy
Wiem gdzie jest ta jaskinia ale nie zdradzę i nie jest to w paśmie Bukowicy (nie bardzo kojarzę takie pasmo w Bieszczadach, jedynie w Beskidzie Niskim). Jeśli chodziło Ci o to pasmo to według mnie nie jest to poprawne rozwiązanie, gdyż ta niewielka jaskinia znajduje się jak najbardziej w Bieszczadach - ale poczekajmy co odpowie Pietras.
Pozdrówka - Bazyl
;-) Niech Ci będzie pasmo Beskidu Niskiego ale w okolicy i tam jest przepięknie. Na szlaku czerwonym jest taka grupa wychodni skalnych, pod skałą jest bardzo podobna jaskinia. Ku radosze dzieciaków, a przerażeniu nauczycielek wczołgiwaliśmy się tam w czasie wycieczki. Pudło, poddaję się. Nie wiem.
sir Bazyl => Kamień Leski ?
Nie jest to pasmo Bukowicy, które jak już wspomniał sir Bazyl jest w Beskidzie Niskim, ale oczywiście zgadzam się z Tobą Lucyno, że jest tam pięknie.
Mała podpowiedź do zagadki. Wejście do tej jaskini znajduje się na odcinku, którym jeszcze jakiś czas temu nie można było legalnie się poruszać.
Pozdrawiam.
Czyżby gdzieś po drodze z punktu widokowego do źródeł Sanu?
W ramach podpowiedzi do mojej zgadki dorzucę dwa zdjęcia innych skałek z tego miejsca.