Odp: Znasz Bieszczady? Detale
Hej:)
Sir Bazylu, czy to nie jest w rejonie Magury Stuposiańskiej? Wiele, wiele lat temu snułem się po pasemku spadającym na pn-zach od szczytu Magury i tam były takie wychodnie zarastające buczynami... Jednak dokładnie kształtu nie pamiętam...
Pozdrawiam Bieszczadołazów
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Derty
Sir Bazylu, czy to nie jest w rejonie Magury Stuposiańskiej? Wiele, wiele lat temu snułem się po pasemku spadającym na pn-zach od szczytu Magury i tam były takie wychodnie zarastające buczynami... Jednak dokładnie kształtu nie pamiętam...
Hej!
A ja już miałem dawać następne podpowiedzi. W nagrodę dla Dertyego uśmiech Biesczadoluda z pobliskiej wsi:
Cytat:
Zamieszczone przez
Derty
Chylę czoło. Gratuluję wiedzy i pamięci.
1 załącznik(ów)
A gdzie można natknąć się na innego bieszczadzkiego stwora?
Leśniczówka przed mostem do Terki
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Leśniczówka przed mostem do Terki
Zdadza się!
Pozdrówka - Bazyl
W nagrodę proszę o jeszcze jedną zagadkę. Tu lub w co rośnie .... Dostanę?
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
W nagrodę proszę o jeszcze jedną zagadkę. Tu lub w co rośnie .... Dostanę?
Niestety aparat cyfrowy mam dopiero od kilku miesięcy i kończą mi się zdjęcia, które spełniają wymogi detalu w Bieszczadach. Ale mam jeszcze jedno łączące w sobie elementy przyrody nieożywionej ze zwisającym żywym elementem. Pytam więc: gdzie mu się wisi i jak się ta zwisająca fauna nazywa (sam nie znam dokładnej nazwy)?
Pozdrówka - Bazyl
Cytat:
Zamieszczone przez
Małgocha
hmmm najechałam myszką na zdjęcie powyżej..... i się pokazało "roztoki górne " :)
No i brawo! Ta dodatkowa podpowiedź była zrobiona świadomie. :) Aczkolwiek jaskinia
w Roztokach się nie znajduje, ale ciepło, ciepło.
Pozdrawiam.
Cytat:
Zamieszczone przez
wojtekbieszczad
skoro się pokazało Roztoki po najechaniu), to pewnie Roztoki)
..ale mi to wygląda jak jaskinie nad Nasicznym, nad doliną Caryńskie, no ale skoro Roztoki..
;)
Nie jest to jedna z jaskiń nad Nasicznem. Już wiadomo, że to okolice Roztok Górnych jak trafnie rozszyfrowała Małgocha.
Pozdrawiam.