Odp: Droga Dołżyca - Terka
[quote=grzybek]Trafiłem juz na kilku fanatyków predkości,zobaczyli nowy asfalt i ognia.Wariatów nie brakuje jak widac quote]
I właśnie to jest najgorsze w tym wszystkim. Naprawde fajnie będzie jak wyremontują wszystkie drogi w Bieszczadach, tylko że to spowoduje napływ wszelkiej maści miłośników szybkiego pokonywania serpentyn itp. którzy niesą tu poto aby w ciszy pospacerować sobie drogą czy nawet połoninami. Powierzchnia naszych gór niestety jest mała i w prawie każde miejsce dochodzi asfalt, zresztą już teraz przechadzając się np. Wetlińską co jakiś czas w ładne dni można usłyszeć ryk silnika półbiedy jeżeli jest seryjny (prawie niesłyszalny na szczytach), gorzej jak taki specjalnie przygotowany do jak najgłośniejszego "uwaga jade" !
Cytat:
Zamieszczone przez lucyna
Swietna wiadomość, Dziś jechałam tą drogą autokarem. Jeszcze jest przejezdna
Przepraszam, czy masz na myśli PKS? Pytam, ponieważ to dla mnie dość istotne czy jeździ jeszcze tego lata PKS tą trasą? Kiedyś startował z Bukowca około 9:05, a teraz może orientujecie się jak to wygląda?
Z góry dziękuję za odpowiedź!
Pete
PKS jeździ do 31 sierpnia, rozkładu nie pamiętam, ale od czego rozklady.com.pl ?
Jak wyjeżdżałam z Łopienki (czwartek) to droga była przejezdna, i pojawiły się na niej pierwsze długo oczekiwane ekipy remontowe. Widziałem odsłonięte pobocza itp. Czy jest zamknięta na czas remontu to nie wiem, ale jak remontowano pierwszy odcinek, to spokojnie dało się przejechać tyle, że ostrożnie i powoli. Będę w Łopienkowie 7 września znowu, zobaczę co i jak...
Lech
Hej, dziękuję bardzo. Odnośnie rozkładów to sprawdziłem, faktycznie jeżdżą autobusy PKS.
Z Bukowca w kierunku Ustrzyk Górnych: 8:50 13:50 (do 31 sierpnia)
Z Ustrzyk Górnych do Bukowca(i Sanoka) 16:10 19:05 (do 31 sierpnia)
Ja będę tam jutro, obaczę jak to wygląda.
Pete
Jechałem drogą Dołżyca-Terka we wtorek, a więc chodzą mili panowie z dziabkami i odgarniają "puszczę" :-D która zarosła na pozostałości drogi i startując od strony Dołzycy, oraz uzupełniają dziury tłuczniem. Droga w całości przejezdna i na razie myślę że taka pozostanie.
Pete
Z dnia na dzień droga jest lepsze, ostatnio co tydzień na Strzebowiska jeżdżę i co tydzień zaskoczenie. Podejrzewam że jeszcze z miesiąc i będzie cała.
No to z Dołżycy do Spisówki można już pojechac po nowym dywaniku.... brakuje już tylko kilkudziesięciu metrów do całkowitego remontu ...i jest to kwestia myśle kilku najbliższych dni. Są plusy i minusy tego...fakt faktem, dziwnie jechało się bez telepania samochodu i przekleństw kierowcy...ale dobrze to ujął Piotr.... DROGA TO NIE JEST ATRAKCJA TURYSTYCZNA.
moze niedlugo na trasie terka- dolzyca, albo przez dwernik zorganizuja wyscigi samochodowe amatorow takie jak w sierpniu w sudetach pod czarna gora. Tam tez jest nowy asfalt, rowniutki i sliczny! i tez sa serpentyny i niebezpieczne zakrety! a siedzac wieczorem na wiezy na czarnej gorze mozna sie bylo napawac dzwiekami ryczacych maszyn a nastepnego dnia idac wzdluz szosy oceniac menu scigaczy i ich kibicow! nic tylko domontowac spojlery do swojej maszyny , wymontowac tlumik i heja! bedzie zajebiscie!!!
Buba nie przesadzaj. Chłopaki ustawia sie z suszarka i już bedzie na piwo pod starym sklepem w Bukowcu:)
Nie będę się powtarzał, bo te wątki o remontach zaczynają się mnożyć, więc tylko link co dziś na sąsiednim wpiasłem:
http://forum.bieszczady.info.pl/show...?t=2866&page=4