Odp: Horror w Bieszczadzie
No tak, nie wyczulam:oops:
Ale przeciez to nie sa zadne luksusy,zwykly standard za domek, ja tez tyle bede placila, w niedziele wyjezdzam i co roku tyle place - ale moj osrodek to marzenie.Szkoda mi tych ludzi.Zle trafili, pewnie juz nie wroca- a wszystko dlatego ze na pazernych brudasow trafili.
Mowia ze to domek. No to jak do domku wejdzie 6 osob to sie robi 30 zeta ode lba nie to chyba nie sa kokosy? A sadzac ze zdjec to pewnie goscie doprowadzili domek do takiego stanu. Faktycznie sprawa do sadu k....
no to życzyć UDANEGO urlopu !!..i pogody !!8) ..i bez zdzierstwa , nerwów itd
A dziekuje dziekuje, niech sie stanie.
Dobra, dobra, ale z drugiej strony, żeby od razu wracać do domu?? Jak by mnie tak ktos zrobił w balona to bym porobiła foty i...szybko szukała czegoś innego ( szczególnie, że mieli auto). Nie wierzę, że w całych Bieszczadach nie było NIC wolnego. Szczególnie, że chcieli zostawić "kupę kasy"
Mogli czegoś poszukać, spędzić mile urlop a po powrocie to opisać, ale bez dramatyzmów, że zepsuli dzieciom wakacje itp.
A już tekst, że każdy kubek w szafce był inny to mnie rozwalił.
Coś czuję, że swój na swojego trafił.
Cytat:
Zamieszczone przez
Cati
A już tekst, że każdy kubek w szafce był inny to mnie rozwalił.
Nie rozumiesz...jak np każdy kubek miał inną pojemność, to horror... Powiedzmy, że dwójka dzieci konkuruje o zasoby...o kakao lub smakowite płatki z kefirem. No nie mogłoby tak być, że jedno ma mniejszy kubek. Toż afera rano niczym wojna:D:D:D Wakacje skończone:P
Pozdrawiam,
Derty
Cytat:
Zamieszczone przez
Derty
Powiedzmy, że dwójka dzieci konkuruje o zasoby...o kakao lub smakowite płatki z kefirem. No nie mogłoby tak być, że jedno ma mniejszy kubek. Toż afera rano niczym wojna:D:D:D
Są większe dramaty, np. gdy do rozpicia jest flaszka, a każdy chętny ma kubek innej pojemności. To jest dopiero afera! :P
Jakże dobitnie tłumaczy problem spojrzenie z dwóch różnych perspektyw;)
Ci co polewają nie patrzą w naczynie tylko na to ile już wyleli i im nie potrzebna jest menzurka, oni mają oko. Takim obojętnie gdzie nalewają czy jednemu do wiadra a drugiemu do kieliszka... zawsze tyle samo naleje. Może nawet na słuch tylko lać... ech praskie czasy ;) . Najwyżej temu z wiadra więcej zostanie na ściankach, ale fachowiec, tym razem od picia, też potrafi sobie z tym poradzić by nic nie zostało. Nie mówię juz o piciu z gwinta gdzie pije się do milimetra i nikt nie może więcej wypić niż 1 gul, 2 gule (a gul jest odmierzany pod krechę po pierwszym pijącym) no i po obowiązkowym odlaniu pierwszej porcji dla tych co garują lub za tych co na morzu (tutaj zależy od "rodzaju" pijących!)
Ale po co ja to piszę?...
Marcowy zapewne nie o fachowcach mówisz. Oj, jest wiele jeszcze miejsc gdzie ludzie(!) posiadają tę sztukę polewania i picia.
http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll...ZADY/128172791
Cytat:
Atak zimy w Bieszczadach spowodował ogromne straty w lasach
Krzysztof Potaczała
Powalone drzewa, zniszczone młodniki i ogrodzenia upraw – tak wygląda las w Bieszczadach po zeszłotygodniowym ataku zimy.
Według wstępnych szacunków, na ziemię legły drzewa o masie 235 tysięcy metrów sześciennych. Zwały mokrego śniegu połamały młode drzewka na powierzchni 4 tysięcy hektarów, trzeba będzie też odbudować 550 km ogrodzeń upraw leśnych.
- Nagła zima najbardziej dała się we znaki w nadleśnictwach bieszczadzkich –mówi Edward Marszałek, rzecznik Regionalnej Dyrekcji Lasów Państwowych w Krośnie. – Spadające pod ciężarem śniegu drzewa uszkodziły trzy budynki mieszkalne jeden budynek gospodarczy służby leśnej, zerwały wiele linii średniego napięcia i stację transformatorową.
Szef Nadleśnictwa Stuposiany wprowadził zakaz wstępu do lasu. Gałęzie drzew łamały się jak zapałki, na drogach leżą też całe drzewa. W wysokich Bieszczadach wciąż zalega jeszcze ponad pół metra śniegu, dlatego całościowe szacowanie szkód zacznie się za kilka dni.
Najpoważniejsze i najbardziej pilne do naprawienia będą zapewne szkody w ogrodzeniach upraw. Odsłonięte młode drzewostany mogą bowiem zostać zniszczone przez dzikie zwierzęta.