..stary Łupków dzisiaj tez kolorowy
Wersja do druku
..stary Łupków dzisiaj tez kolorowy
W tej chwili w wyższych partiach Bieszczadów / jak się uczenie mawia/ liście juz opadły. Za to troche niżej można nacieszyć ciągle oczy. No i idąc przez las pod nogami pięknie szeleści. Pogoda dzis była cudowna, jak na tę porę roku bardzo ciepło. Jesli ktoś chce ogladać kolorowy las to może to zrobić, ale trzeba wybrać się np. na Pogórze Przemyskie np. do lasów w okolicy Birczy / na dodatek mozna grzybów nazbierać/.
Podobnie jak w Bieszczadach, tak i w Beskidzie Niskim rejony wyższe niż (na oko) 700 m n.p.m. są praktycznie pozbawione liści (góry wokół Bartnego). Niżej - cudowne kolory. Relacja świeża - jeszcze 4 godziny temu gnałem tamtędy na rowerze. Przełęcz Małastowska i okoliczne górki ciągle w pełni kolorów.
Jak ktoś ma za daleko na Pogórze Przemyskie to kolory w lasach pasma Brzanki właśnie dochodzą do maksimum możliwości. Zdjęcia z wczoraj można obejrzeć w dedykowanym albumie na mojej stronie.
Witam.
Właśnie wróciłem z Biesów. Byłem w okolicy Wetliny i powiem Wam, że jest bardzo kolorowo - włączając w to kolor biały (śnieg) pod nogami na północnych stokach. Zrobiłem sporo fotek i oczywiście odpoczywałem też na dluuuugich spacerach po Biesach.
Jutro jadę do Komańczy,mam nadzieję wybrać się na rydze ale czy jeszcze są w lesie?
są :-D
Witam.
Tydzien temu w piatek borowiki byly pod sniegiem,rydze nad potokiem Hylaty
a wszystko to na koncu drogi w Zatwarnicy za wodospadem - Lesnictwo
Jawornik.W zatwarnicy lalo w piatek a tam w gorze przyproszylo na bialo.
Rano w sobote i Zatwanica byla biala.Bylo fajniscie.
Pozdrawiam
Jeszcze tylko kilka godzin i będę mógł osobiście podziwiać jesienne widoki Bieszczad (a jutro idę na rydze) pozdrawiam.
Wciąż jeszcze są kolory! Co prawda w wyższych partiach już liście przerzedzone, ale za to na dole - cudo! Szczególnie przepiękny kontrast pomiędzy intensywnie żółtymi modrzewiami i soczystą zielenią innych iglastych. W buczynach żółte dywany i resztka liści na górze. Przecudownie!!
...Modrzewiowo jest...