Odp: Spotkanie bieszczadzkie w Toruniu
Wczoraj odbyło się kolejne spotkanie toruńsko-bieszczadzkie,a właściwie toruńsko-bydgosko-bieszczadzkie, ponieważ dołączył do nas Cord. Frekwencja rośnie.Nastąpiła tradycyjna wymiana lektur, wrażeń i doświadczeń. Znaleźliśmy też lokal, gdzie będziemy mogli robić pokazy zdjęć i filmów oraz posłuchać bieszczadzkiej muzyki. To pub Zezowate Szczęście na ul. Ducha Świętego na toruńskiej starówce. Najbliższe spotkanie 18 sierpnia o godz. 17.
Zapraszamy!
Chcemy też na któreś z najbliższych spotkań zaprosić przedstawiciela lokalnej prasy. Liczymy na to, że nasza grupa jeszcze się powiększy. Planujemy również od czasu do czasu spotykać się w Bydgoszczy, można by wtedy połączyć to z koncertem artysty śpiewającego piękne wiersze WUKI. Stolicą naszych spotkań pozostanie jednak Toruń.
Wyglada na to, że stanowimy najprężniejszy ośrodek bieszczadzkich spotkań w Polsce. Nie piszemy tego, żeby się chwalić, ale żeby zmobilizować inne miasta.
Podpisano:
Samozwańczy rodzice chrzestni toruńsko- bieszczadzkich spotkań.
Matka chrzestna WUKA, ojciec chrzestny Piskal (a jak wiadomo, że zacytuję Wojtka Myśliwca, rodziców się nie wybiera).
Ps. Dokumentacja fotograficzna wczorajszego spotkania wkrótce.
A ja, mimo że nie byłam na Waszych spotkaniach, potwierdzam, że jesteście jak na razie najsilniejszą grupa ;) I tak trzymajcie :))
Najkrócej mówiąc - konsekwentnie realizujemy ideę, którą można zamknąć rymem - "Przenosimy góry pod Torunia mury".
Cytat:
Zamieszczone przez
KAHA
A ja, mimo że nie byłam na Waszych spotkaniach, potwierdzam, że jesteście jak na razie najsilniejszą grupa ;) I tak trzymajcie :))
Kaha, zapraszamy. To tylko dwie i pół godziny pociągiem. Możemy to połaczyć z wyciaczką po naszym pieknym Toruniu. Zgłaszam się na przewodnika.
Kaha napisała :
Cytat:
... Warszawka ostatnio się opóźnia i nic nie robi...
bo Warszawka (i nie tylko) wyjechała w Bieszczady.
Ale jak wszyscy powrócą ... to dopiero się będzie działo.
Cytat:
Zamieszczone przez
piskal
Kaha, zapraszamy. To tylko dwie i pół godziny pociągiem. Możemy to połaczyć z wyciaczką po naszym pieknym Toruniu. Zgłaszam się na przewodnika.
hehehe.... tylko jak ja koncze o 16 prace to byłabym o 18,30 (czyli całkiem niezle....) tyle ze nast. dnia ide do pracy- w związku z tym powinnam od razu wsiadać w pociąg powrotny....
Cytat:
Zamieszczone przez
Henek
Kaha napisała :
bo Warszawka (i nie tylko) wyjechała w Bieszczady.
Ale jak wszyscy powrócą ... to dopiero się będzie działo.
warszawka milczy juz od lutego.... to kiedy wróci??
Ja mysle ze zabrakło takiego jednego.... on chyba wie o kogo chodzi ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
KAHA
hehehe.... tylko jak ja koncze o 16 prace to byłabym o 18,30 (czyli całkiem niezle....) tyle ze nast. dnia ide do pracy- w związku z tym powinnam od razu wsiadać w pociąg powrotny....
To zrobimy spotkanie w którąś sobotę lub niedzielę, może jeszcze ktoś z Warszawki będzie chętny?
Fakt pub świetny i towarzystwo przednie :). Co do koncertu zespołu "Tak" to będzie w Lizard Kingu na Kopernika 3 o 20.
6 załącznik(ów)
Wizualne podsumowanie dwoch ostatnich spotkan. Niedzielna "Piskalówka" i wtorkowe "regulaminowe". Nowe twarze i (o dziwo!) górsko - anielska aranżacja naszego nowego miejsca multimedialnych spotkań w "Zezowatym szczęściu".
Najbliższe spotkanie toruńsko-bieszczadzkie już jutro, 18 sierpnia o godz. 17 w klubie "Zezowate Szczęście", ul. Ducha Świętego. W programie m.in podsumowanie Bieszczadzkich Aniołów, na który to festiwal pojechała nasza kochana poetka WUKA.
ZAPRASZAMY!