Koszmarek. A najgorsze w nim to, że możemy sobie co najwyżej ponarzekać, a oni i tak dalej będą zagracać/zagradzać.
Wersja do druku
Koszmarek. A najgorsze w nim to, że możemy sobie co najwyżej ponarzekać, a oni i tak dalej będą zagracać/zagradzać.
O matko -Szeroki Wierch też z barierkami !! Oczywistym jest, że moja noga na tych schodach nie stanie -szkoda. I cieszę się zarazem, że jeszcze ostatniej zimy udało mi się nieźle "pobawić" w tym miejscu po raz ostatni -czyli wędrować zimą przy zerowej widoczności -bez barierek ! To była frajda, która już nie wróci na Szerokim Wierchu (a tak mi się spodobało tam!). A wzywanie Gopr od tej chwili powinno być słono płatne w tym miejscu -turysta nie ma prawa się zgubić -także zimą! A za niewłaściwe przygotowanie powinien płacić.
tak wyglądają schody z Tarnicy do Wołosatego ...a jeszcze gorzej jak to jest zamarznięte ...i Gopr kilka razy zwoził ludzi
Spokojnie misiaczki bieszczadzkie...w 'moim' parczku już się duma o pomostach z tworzyw sztucznych zamiast pomostów drewnianych na szlakach. Bo ktoś tam był w jakimś parku narodowym w Australii i widział. I nie narzekać na te biedne parczki nasze - niebawem zostaną wchłonięte przez Lasy Państwowe - podejścia już trwają.
Pozdrufki z wiosennych Klapkonoszy
Derty
Jasne, już widzę jak Lasy wchłaniają parki. Jak mi kaktus wyrośnie.
Jakby nie patrzeć 5 lat dobija i schody (chcąc nie chcąc) nadal istnieją.
Pewnie kilka osób zgodnie z zapowiedziami nie będzie tam wchodziło po nich .... i co ?
Pozostałe , parę tysięcy jest zadowolonych , bo jest wygodniej ( prawda że przydała by się jakaś kolejka )
... turystyka zabija TURYSTYKĘ ... do takiego wniosku doszedłem po otrzymaniu informacji z Norwegii , kraju wyjątkowo otwartego na naturalizm, gdzie na największych przepaściach nie montuje się barierek
... ale na dróżce prowadzącej w to magiczne miejsce zrobili schody "a'la TARNICA " układając z kamieni stopniowanie ..... po kiego ?
Jak już Norwedzy wpadają w ten trend ...to już jest on nieodwracalny, trzeba ruszyć na wschód szukając naturalnych płajów
.
Załącznik 47534