Odp: KIMB 2017 - dyskusja
Aha, jeszcze jedna sprawa! Kilkanaście dni temu dzwoniłem do Mania zapytać czy mógłby do nas zajrzeć i trochę powymiatać na gitarze i pośpiewać? Manio powiedział, że bardzo chętnie o ile nie wypadnie mu jakiś festiwal czy inny koncert (bo na dzień dzisiejszy jeszcze nie wie). A gdy mu zdradziłem, że w grę wchodzi baza w Łopience to usłyszałem wręcz błysk w oku jego z radości! Jeśli więc nie będzie gdzieś festiwalował (jak coś gdzieś wypatrzycie, że się szykuje jakiś koncert w tym terminie, to od razu piszcie do organizatorów, że Manio poszedł w disco polo albo death metal, żeby go nie zapraszali :wink:) to chętnie zasiądzie przy łopienkowo-kimbowym ognisku gdyż ma bazę wypadową całkiem niedaleko.
Czyli mamy trzy lokalizacje: kino "Końkret", Chata Kija i baza namiotowa w Łopieńce. Możemy co prawda zorganizować wybory miejsca KIMBu, chociaż zdaje się być to tylko formalność. I jeśli pomysłodawca, Sir Bazyl, po pijanemu nie przejedzie na pasach zakonnicę w ciąży, to Łopieńka zwycięży. I dobrze.
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
Łopieńce [...] Łopieńka
Łopience [...] Łopienka
:wink:
Cytat:
Zamieszczone przez
bartolomeo
Łopience [...] Łopienka
:wink:
No właśnie, coś mi się nie zgadzało :smile:
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
Czyli mamy trzy lokalizacje: kino "Końkret", Chata Kija i baza namiotowa w Łopieńce. Możemy co prawda zorganizować wybory miejsca KIMBu, chociaż zdaje się być to tylko formalność. I jeśli pomysłodawca, Sir Bazyl, po pijanemu nie przejedzie na pasach zakonnicę w ciąży, to Łopieńka zwycięży. I dobrze.
Nie bądź taki pewny. Już pewien pan, imię też na "B", miał w tych uwarunkowaniach zwyciężyć. :smile:
Nie kontestuję. Zjawię się i w Łopience.
Ale mam takie związane z nią wspomnienie. Jeszcze w latach 90. ub. wieku zawitałem do owej bazy studenckiej w maju (byłem w Krośnie w delegacji i zrobiłem sobie dzień wolny). Szliśmy we czterech, i to nas chyba uchroniło przed kłopotami. W owej bazie "zamieszkiwali" bowiem, w liczbie kilku, "dzicy lokatorzy" o fizjonomiach i tatuażach wskazujących na niedawne opuszczenie (być może samowolne) ZK. Byli tam najwyraźniej rozgoszczeni nie na jeden dzień, na co wskazywały ich manatki i żarcie. Popatrzyliśmy na nich, a oni na nas, bez cienia sympatii, i poszliśmy dalej - choć mieliśmy w planach tam krótki odpoczynek.
Nie wykluczone, iż także obecnie baza bywa poza sezonem wykorzystywana przez podobne elementy.
Nie straszę ani się nie boję. Przyjdę, jeśli to miejsce wybierzecie. Lokalizacyjnie mi nawet pasuje - będę kwaterował w Smereku.
Ale weźcie pod uwagę i tę okoliczność. :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
Czyli mamy trzy lokalizacje: kino "Końkret", Chata Kija i baza namiotowa w Łopieńce. ...
Trzy a nawet cztery :) :
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
Ponieważ ja też dobrze wspominam Tarnawę... zadzwoniłem tam :-) Jest co prawda inny gospodarz, ale jak najbardziej zgadza się na warunki, które mieliśmy poprzednio, czyli 10 zł od osoby za ognisko pod wiatą i kiełbaskę, reszta we własnym zakresie. Noclegi w bazie mile widziane, ale nie obowiązkowe.
Nie wiem, jak Wy, ale ja bym to rozważył :razz:
OK, to ja wycofuję Tarnawę i proponuję, żebyśmy Łopienkę wybrali przez aklamację :-) Formalne głosowanie jakoś mi nie pasuje do natury KIMB-u, poza tym komuś może przyjść do głowy rozliczać głosujących z obecności i się zrobi niemiło. A po co?
To ja wycofuję się końkretnie i wskazuję na Łopieńkę.
Nie wierzę, że to się dzieje naprawdę :P Z początku myślałam, że to żart. Oczywiście popieram. Myślę, że niepewnych typów nie będzie -Bazyl wspomniał, że raczej będzie kilka przedstawicieli z bazy bo coś mają robić.
No nareszcie,to ja już pakuję plecak i namiot.