yes yes yes....w góry przyszła zima :D :lol: Tak było dziś (19.12.) w Bieszczadach :mrgreen:
Wersja do druku
yes yes yes....w góry przyszła zima :D :lol: Tak było dziś (19.12.) w Bieszczadach :mrgreen:
ślicznie --ale "zamchowy bucik" też przysypało pod jabłonką?? -- czy dobrze widze na 2 zdjęciu?Cytat:
Zamieszczone przez Anyczka20
ano dobrze :lol:Cytat:
Zamieszczone przez joorg
Anyczka zlityj się znajdz gdzieś wiosnę. Brrr jest zimno i źle.
eee tam - jest zimno i bardzo przyjemnie :-)Cytat:
Zamieszczone przez lucyna
Tak czysto wkoło i jasno. rewelacja :-)
Zmarzluchom polecam wątek "Długiego tup tup tup". W ostatnim poście ostało się trochę ciepła :D
Świeża porcja fotek sprzed kilku dni :D
Łopienka 1 styczeń godzina 14:50. Księdza Bartnika przywieziono osobówką. :!:
A w Bieszczadkach w końcu przymroziło :mrgreen: Cudne słonko, przyjemny mrozik, krystalicznie czyste niebo..wszystko lśni.....fotki z dziś (8.01)
faktycznie wyglada niezle... ale i tak uwazam... OBY DO LATA :D
Zima też ma swoje uroki - wczoraj widać było z Bieszczadów Tatry :-) A skoro widać było Tatry to siłą rzeczy widać było też wszytko dookoła, jak na dłoni. Ludzi mało (na trasie na Rawki z Przełęczy Wyżniańskiej spotkałem może z 10 osób), mróz niezbyt wielki, szlaki przetarte. Czasy przejść praktycznie letnie, jeżeli podąża się wydeptaną w śniegu ścieżką. I cicho tak, jak latem w takich ruchliwych miejscach nie bywa chyba nigdy. Coś fantastycznego :-) A żeby było w temacia wątku to negatywy już są w laboratorium. Wieczorem, jak coś się będzie nadawało do publikacji ;-), pojawią się i zdjęcia.Cytat:
Zamieszczone przez KAHA
Bartek
bmiller>>> byłem na Twojej stronce i w galerii ZAtwarnica-Hulskie-Krywe widzę, ze byliście w tym samym dniu w tym samym miejscu co my. Czy myśmy się przypadkiem tam gdzieś nie spotkali ? Czy ty przypadniem nie byłes z jakąś kobietą ?
Zresztą jakby co to zajrzyj na moja stronkę, może poznasz nasze facjaty :-)
Anyczka słoneczko daj troche zdjęć z Jaworu o ile masz. Dawno tam nie byłam
Bardzo możliwe. Twarzy niestety nie poznaję, ale pamięć do twarzy nie jest moją dobrą stoną :-( O ile dobrze pamiętam było wówczas dość ruchliwie na tej trasie, jedną kilkuosobową grupę spotkałem przy samej cerkwi w Krywem, inną wcześniej na początku ścieżki oznakowanej niebieskimi znakami. Te grupy wędrowały jednak w przeciwnym kierunku, niż Twoja grupa. Musieliśmy się w takim razie spotkać już w mojej drodze powrotnej. Ponieważ z Krywego wracałem za czerwonymi znakami, a Wy szliście po niebieskich to nasze spotkanie musiało być gdzieś na drodze "asfaltowej" ;-) do Zatwarnicy albo na dojściu do niej od strony Krywego.Cytat:
Zamieszczone przez Doczu
Na to forum chyba jeszcze wtedy nie zaglądałem, teraz wiem, że należy się baczniej przyglądać mijanym ludziom ;-)
Pozdrawiam i do kolejnego zobaczenia w Bieszczadach. Świadomego ;-)
Bartek
No dobra...to macie jeszcze z Rezerwatu Cisów na Jaworze....cieszyć oko prosze mi tu :lol:
Dzięki. Oczywiście , że się ciesze. Są piękne. No te cisy oczywiscie.Pa
Obiecane zdjęcia z Małej i Wielkiej Rawki, wszystkie zrobione wczoraj. Jak się zbiorę w sobie to na mojej stronie powieszę więcej zdjęć dla zainteresowanych. Niestety wcześniej czeka mnie reklamowanie skanowania. Jakość (słaba, żeby nie było wątpliwości) laboratoriów fotograficznych powoduje, że zaczynam rozważać zakup aparatu cyfrowego...
Pozdrawiam
Bartek
o w mordę. Te Tatry wyglądają wyśmienicie. Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę takiego widoku.
Heh - z jednej strony chciałbym powiedzieć "nie katujcie mnie już tymi zdjęciami, bo ja teraz nie mogę być tam" a z drugiej strony skoro Tam być nie mogę chciałbym zobaczyć jak tam teraz jest.
Ehh. jak tylko skończę kafelkować łazienkę ...
No i gdzie ten ksiundz? Wpadł w zaspę?Cytat:
Zamieszczone przez bertrand236
Bardzo ładne te cisy - ino dlaczego wyglądają jakoś na buczki?Cytat:
Aha i coby te cisy prawdziwe fotnąć to chyba trza było zleżć nieco z oficjalnej trasy?Hmmm
E tam, śliczny cis to cis, na jeszcze jednym tez widać cisy, reszta to Rezerwat Cisy,jaki wniosek: czepiasz się :lol: :wink:Cytat:
Zamieszczone przez Michał
Jakiej oficjalnej trasy? Nie ma tam żadnego szlaku, ani ścieżki spacerowej, nie jest to teren Parku Narodowego, wiec można chodzić...jaki wniosek...czepiasz sie :mrgreen:Cytat:
Pozdrawiam :wink:
Ano właśnie - pewnie rezerwat jest ogólnie dostępny. A mnie burakowi wydawało się, że ma ściślejsze reguły niźli park narodowy (jak to durmnie durnie brzmi).Cytat:
Ale spoko - przywitałem się jeno po swojemu przy okazji tych postów z forumowiczami, po tylko coby
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W ROKU TYM I NASTĘPNYCH - BUZIAKÓW i DZIKICH BIESZCZADÓW DLA WSIECH
P.s.
Piotrze - widzę co Ty ciungle na straży
Ktoś musi... Hobby takie mam - lubie wkurzać ludzi ;) Niedługo dojde w tym do perfekcji i w Bieszczady będę jeździł w przebraniu, tylko nie wiem co lepiej włożyć: maske Zorro, strój Batmana czy od razu popracowac nad miksturą Hollowmana ;)Cytat:
To ci zostanie kibelek :DCytat:
Zamieszczone przez Doczu
Pozdrawiam
Kibelek też robię i mam zamiar uwinąć się do końca stycznia, a potem...Cytat:
Zamieszczone przez bertrand236
Też będę się chwalił swoimi zdjęciami :-)
Gdyby to zależało od kafelków i kibelka, to wracałbym w Bieszczady co miesiąc.. na 2 - 3 tygodnie :lol: :lol: i nie czekałbym do końca stycznia :wink:
Czekam na fotki Doczu :!:
Długi
Bieszczady są ostatnio łaskawe - drugą z kolei niedzielę oglądałem Tatry, tym razem ze Smerka. Przyznaję ze wstydem, że zebrałem się na wczorajszą wyprawę póżno i na Smerku byłem dopiero po 13. Ale i tak było co oglądać :-) Poniżej widok spod Smerka na Połoninę Wetlińska i z samego szczytu na Tatry. Jako że w takiej skali widać niewiele - Tatry to ten ciemniejszy fragment na horyzoncie po lewej - dodatkowo powiększenie samych Tatr (z innego zdjęcia). Mogę się tylko domyślać, jaki widok był rano gdy Tatry były oświetlone przez wschodzące słońce...
Poza Bieszczadami i Tatrami wszystko wokół było w chmurach, nad całą Słowacją bita smietana :-) Tylko na północ i północny zachód brzydka, ciemno-szara chmura.
Pozdrawiam
Bartek
Ostatnie moje fotki z "Krótkiego wypadu w Bieszczady". Tak wygładały fragmenty Bieszczadów w dniach 14.01 i 15.01. 2006 r....
Temperaturka spadła i znów wszystko cudnie lśni... piękna taka zima :D 8) Kilka fotek z dnia dzisiejszego (22.01)...okolice Sanoka :lol:
Wiedziałem, że to Anyczka :D o nas pamieta, jak tylko dostałem emalię, że jest jakaś wiadomość o nowych zdjęciach. Dziekuję i pozdrawiam
a tak na marginesie to ile bylo stopni w Sanoku tego wekendu??
A proszę. Oto odpowiedź: http://www.bieszczady.pl/?n=pogoda_p...dach&catID=217
Pozdrawiam
to prognoza... a jak bylo? ale dzieki za szybka odpowiedz
o prawda nie w Sanoku, ale zawsze...
"Jednak prawdziwy mróz naszedł w nocy z 22. na 23. stycznia rozpoczynając nowy tydzień temperaturami, które jednak nikogo w regionie nie zaskoczyły. W północnych częściach regionu było ok. -27°C mrozu, bardziej na południe w okolicach Pszczelin i Terki odnotowano -32°C, a w Stuposianach… -33°C.
Okolice Pszczelin, Stuposian oraz Suchych Rzek są określane „bieszczadzkim biegunem zimna”. To tam w ostatniej dekadzie odnotowano najniższe temperatury w Polsce: zimą 2003 roku ponad 37-stopniowy mróz, a w połowie lat 80-tych i w 1998 r. mieszkańcy Suchych Rzek odnotowali na przydomowym termometrze temperaturę, która tym razem robiła już wrażenie – ok. -42°C. Odczyt ten jednak z powodu braku stacji meteo w tej miejscowości nie został uznany za miarodajny. "
Pozdrowienia z ciepłego bieguna Polski:) U nas dośc ciepło.. -19:)
Eeee...niewiele. Wczoraj (22.01) wieczorem ok.-22 a dziś rano tylko -25 :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez KAHA
tak dla kontrastu, mróż czy śnieg? 14 luty 2005 -droga Rymanów -- Bukowsko zaspa ok 3 m :D
i jeszcze jedno z innego ujęcia
5 luty 2006r. okolice Stężnicy i Radziejowej.....nie wiem jak to jest, ale zawsze udaje mi się natrafić na słoneczko :lol: 8) :twisted:
Dobrzy ludzie tak mają. I niech tak Ci zostanie :DCytat:
pozdrawiam