Prawidłową odpowiedzią jest odpowiedź na pytanie: gdzie rośnie drzewo, na którym wisi ta kapliczka. I jaj tu proszę sobie nie robić ;)
Pozdrawiam
Wersja do druku
Prawidłową odpowiedzią jest odpowiedź na pytanie: gdzie rośnie drzewo, na którym wisi ta kapliczka. I jaj tu proszę sobie nie robić ;)
Pozdrawiam
Jaja?Boze uchowaj,tylko troszkę żartu przy trudnym "egzaminie"-pozdrawiam z uśmiechem!
Zaraz tam trudnym. Kapliczkę można zobaczyć z samochodu z pięknej drogi asfaltowej.
Pozdrawiam
Tak ona wygląda właśnie z samochodu.
Też nic? Już nie wiem, co jeszcze dodać. Jadąc nowym asfaltem z cywilizacji, kapliczka jest po prawej stronie.
Pozdrawiam
Obstawiam, że to gdzieś przy drodze Terka-Dołżyca ( ale nie wiem dokładnie w którym miejscu...)
Nie... Podpowiedź brzmi: bliżej Terki niż Dołzycy, ale droga inna.
Pozdrawiam
No to pewno droga na Zawóz albo Werlas ...
Brawo Anyczko!
Nareszcie. Kapliczka jest na samym rozwidleniu drogi. W prawo na Zawóz, prosto na Werlas.
Pozdrawiam
A to miejsce gdzie jest? Podpowiedzi będę dawał nie tak często. Wielu z Was tam było. Musieliście tam być...
Pozdrawiam
Stężnica.
Stężnica? A gdzie to niby ten wodospad?
Na Berdystym,przy drodze.
W Stężnicy są dwa Browarze chyba i żaden mi w tym ujęciu jakoś nie pasuje...choć kurna bywam tam ciągle;)
http://picasaweb.google.com/vm2301/BaligrDIOkolice#
Pozdrawiam:)
Powiem tak: Po konsultacji z sir Bazylem uważam, że wie gdzie to jest ale odpowiedział tak, że możecie się bawić dalej. Obiecuję, że w przyszłości podam prawdziwą odpowiedź.
Pozdrawiam
Troszku podpowiem. Możecie teraz ocenić, jaki duży jest ten wodospad.
Pozdrawiam
No co? Uczestnicy Kimbu nie byli tam?
w komańczy
A dokładniej?
przy schronisku ekologicznym
Tej odpowiedzi uznać nie mogę /może odpowiedź jest nadal mało dokładna?/ ale rejon poszukiwań się mocno zmniejszył.
Pozdrawiam
Wodospad przed Dołżycą k/Komańczy u stóp Mohyły .. tak mi się wydaje. :-)
Ps. Nie byłam uczestnikiem KIMBu ;)
Ci się dobrze wydaje. Na tym Kimbie byłem z Jabolem...
Co to za budowla i gdzie ona stoi?
Nie. Zimno...
Pozdrawiam
Bliżej, jak Korea ale pudło.
Pozdrawiam
:shock:
Rozumiem, że wiesz...
Tyle podpowiedzi i nic? ;)
No to następna podpowiedź. W odległości 5 minut marszu od zagadki jest taka budowla...
Sądząc po braku odpowiedzi nikt z Was tam nie zaglądnął. Dziwne. Do tej budowli /z zagadki, a nie z podpowiedzi samochodem osobowym można dojechać/. Myślałem, ze to łatwa zagadka. Jak nie zostanie odgadnięta przez Was, to odpowiedź zostawię w tajemnicy...
Pozdrawiam
Skoro poprzednia była nieodgadniona, to teraz zapodaję łatwiznę. Co to za obiekt i gdzie go postawiono?
Pozdrawiam
Zapewne jest to przeciwpancerny,obronny łuk triumfalny w Woli Michowej :twisted:
Tak Browarze. Wiedziałem, że to łatwizna. Może wrócisz do poprzedniej? :)
Pozdrawiam.
PS. A Ty jeszcze przy kompiku?
Dawno nic tu nie zapodałem. Gdzie jest ta budowla sakralna? Autochtoni cicho siedzą, ani ważą się walnąć w klawisze