Świetne zdjęcie!Poprosze jeszcze salamandrę na śniegu!
Wersja do druku
Świetne zdjęcie!Poprosze jeszcze salamandrę na śniegu!
No niezły gronostaj!! Z ilu metrów strzeliłeś?
A masz coś z większych ssaków??
Co do wilków to widzieliście tropy pojedynczych sztuk czy watah??
Pozdrawiam.
Rzeczywiście bliziutko :razz: ...ale to chyba nie Ty na tym zdjęciu?? Ten pan wyglada mi dość znajomo...Cezary? ;)
Dziś przez sporą część dnia dręczyła mnie pewna kicia. Najpierw nie miałem aparatu. Później nie udało mi się jej wytropić, aż wreszcie za trzecim podejściem udało się zrobić jakieś zdjęcie. Kolega porobił trochę więcej ujęć, więc może w poniedziałek jeszcze coś dołożę.
:O
poległem... wspaniałe spotkanie :) gratuluję!
Wspaniałe to było pierwsze - oko w oko
O... Kocisko zacne:) Pozazdrościć spotkania i oczywiście pogratulować.
pzd->Kamil
Marcin! czy możesz więcej informacji podać, czy to Twój pierwszy raz?:razz: Czy jest jakiś monitoring rysi w Bieszczadach?
Co z takim rysiem co mu w tym roku amputowali łapę i mieli założyć protezę? na wolność to on nie wrócił, ale może żyje se dobrze na emeryturze u ludzi.
No, tak ogólnie o rysiu w Biesach chciałabym usłyszeć od miejscowych.
podpisuję się pod prośbą :)
Również dołączam się do prośby.
P.S. W takim razie wspaniały kociak:)
W poniedziałek coś skrobnę więcej, a i może zdjęcia jakieś jeszcze będą ;)
...wrzucaj wrzucaj... też pamiętam jedno... spacerowało to to po dachu starej Szczerbanówki... majestat taki że aż ciarki idą...
Niesamowite zdjęcia. Z takimi to na konkurs fotograficzny a nie na forum - ale oczywiscie wszystkim nam bardzo przyjemnie oglądać takie cudo.
Gratuluję spotkania !
Gratulacje i moje uznanie.
W Polsce rzadko można ogłądać zdjęcia dziko żyjących Lynx lynx...:razz:
Czekam na kolejne zdjęcia z Twoich niecodziennych spotkań.
Pozdrawiam.
A ja wiem,że nie wiem ale chcę się wreszcie dowiedzieć!
Ech!To miało być w wątku "co to rośnie"????
Obiecałem coś jeszcze, więc załączam zdjęcie kolegi. No a odnośnie szczegółów no to rysia widzieliśmy w ... lesie ;) Cóż więcej można napisać. Młody więc albo sierota, albo się zgubił.
zacne kocisko, każde spotkanie z dzikim zwierzem to przesympatyczne uczucie
najlepiej taka sierote zabrac do domu moze by myszy łapał?
piękny...
przeeepiękny!!! wygląda jakby coś wysiadywał...;) może jeszcze mniejsze rysie się wyklują?
Jeszcze jedno zdjęcie rysia autorstwa Janka.
No bardzo dobre foty :-) ... ma Jan ów oko ;)
Przypadkiem na Tv Polonia obejrzalam program - nawet nie znam tytułu bo właczyłam w trakcie - dotyczący rysi - wprawdzie w Białowieskiej Puszczy - ale bieszczadzkie mają te same potrzeby .Rysi w Polsce jest około 200 - i trudno się ich populacja powiększa - bo są bardzo płochliwe , do polowania potrzebują znacznej przestrzeni i lasu z duzym poszyciem.Ryś poluje na zasadzie bliskiego podejścia ofiary i krótkiego ataku .Ten kociak bardzo szybko się męczy i jak ognia unika ludzi - stąd tak ciezko go zobaczyć .
Piekne zdjęcia
Witam, link do filmu:)
http://www.tvp.pl/wiedza/przyroda/dz...z-rys-16052009
pzd->kamil
Kamilu wielkie dzięki za namiar - polecam z tej serii również film o Bieszczadzkich wilczkach
Parę zwierzaków spotkanych podczas kilkudniowego pobytu na przełomie września i października :)
Udane polowanie :-)
Bardzo podoba mi się trzecie zdjęcie ;-) Ta ciekawość z oczek :-)
Pozdrawiam bławatkowo..
Jakie piękne bezkrwawe polowanie i ile radości dla oka.
Zima naszła, a jeszcze parę dni temu łowce się pasły po pagórkach...
Gronostaj w zimowym futerku :razz:.
http://images39.fotosik.pl/235/f57554d23692d9f0m.jpg
ojeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeejuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuu
słit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
cudny!!!