Tak się zastanawiam, czy tam aby na dole Stężnicy nie ma?
Wersja do druku
Tak się zastanawiam, czy tam aby na dole Stężnicy nie ma?
Bertrandzie Stężnicy na dole nie ma.
To zrób jakiś fotomontaż :-)
To połonina, czy Połonina?
Wojtu pewnie najpoprawniej byłoby "połonina"...
No ale mgły się powoli rozwiewają i...
O rzesz kurna...inaczej sobie to za mgłami wyobrażałem...;)
Żeby jeszcze bardziej ułatwić odgadnięcie zagadki "co to za miejsce i co z niego widać" załączam kolejne zdjęcie:
Moze w dole widac Lutowiska??
czyli Chryszczata...pomyślmy...
Zdjęcie w marcu o 8 rano zrobione....
Świecić powinno ze wschodu...ale na jakieś okolice Turzańska, to mi raczej nie wygląda
Wojtku mi też to nie wygląda na okolice Turzańska. Podpowiedź dla Bertranda: kiedyś spoglądaliśmy w tę stronę z górek, które widać tam na horyzoncie.
Kurna, czemu tak trudno rozpoznać miejsca, które się kiedys odwiedziło, łeb szwankuje, czy jak?
No ale zanim wybiorę się do specjalisty, rzeknę: Kalnica tam w dole?
Terapia nic nie pomogła, to strzelam dalej (prawie na oślep, bo cały czas trzymam się założenia, że zdjęcie robiłeś z płn lub płn-wsch).
Konsekwentnie byłoby rzec teraz połoninka jakowaś nad Roztokami...
Wojtku dobrze kombinujesz, a jeszcze jakieś szczegoły?
Leśna Przystań?
Jest na dole i jej nie widać. Brawo Wojtku. Co prawda liczyłem na mniej promocji i reklamy :wink:, ale niech Ci będzie - wiesz skąd było zrobione zdjęcie i to jest najważniejsze. Gratuluję.
Hehe, nie miałem w zamiarze kryptoreklamy, nie korzystałem nigdy z usług tego miejsca;)
Gdzie patriotyzm wyrażał się w czynach?
W Lesku?
Zagórz.
Postawił bym na Krosno ale tylko dlatego że w tamtych czasach trzeba było jeździć do województwa.
Baligród ;)
Chyba Czarna?
nooo luudzie:) supermarketa w Biełagrodzie nie poznajecie????
swoją drogą... żałosne te spędy i pochody... i byli tacy co traktowali to poważnie:/ może jeszcze tęsknią.
ale te białe sandały ... są boskie
Długi
Kolejna zagadka. Gdzie to?
Nie planowałem podpowiedzi, ale niech Wam będzie. Obiekt w zasadzie stoi przy obwodnicy bieszczadzkiej.
Niedawno Recon pytał w innej zagadce o inszy zabytek z tej samej wsi.
W sumie to w Jałowem taki sam stoi.
Strzał. Czy to aby nie są Lutowiska?
Pozdrawiam
Chyba skorzystam z tej rady szybciej niż myślisz....
Pozdrawiam
Skąd to malowidło?
Podpowiem, że kiedyś obraz ten (dość spory zresztą) wisiał na zamku w Krasiczynie.
Czyli na pytanie "skąd",należy odpowiedzieć "z Krasiczyna"!
Rozumiem,że chodzi o to GDZIE jest teraz?