-
Odp: [Toruń] Spotkania bieszczadzkie
Ja oczywiście tez się zglaszam, pewnie wpadne z kims. Piskal zaanonsować tez marka? ten kret powinien w końcu tez wyjść ze swojej nory. ja postaram sie do soboty pozbierać bo zaczyna mnie męczyć jakieś choróbsko, prawdopodbnie do końca tygodnia bede na L4 więc powinnam dojść do siebiel.l..
kurde ale bedzie zabawa! koniecznie trzeba wziąść aparat...
zapraszam tez do zapoznania sie wogole z czym mamy do czynienia: http://www.wlasnyport.pl/
ja juz przebieram nogami z niecierpliwości!
buziaki dzisiaj w ten mglisty poniedziałek dla wszystkich!
-
-
Mnie jednak nie będzie. Tak coś przeczuwałam, ale mam nadzieję, że Wy będziecie się świetnie bawić :-D
-
Oj będziemy,będziemy...Ale WIELKIE szkoda,że Ciebie nie będzie,już nad tym ubolewam...echhh a myślałam że zaszalejemy:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Fioletowa Woda
postaram sie do soboty pozbierać bo zaczyna mnie męczyć jakieś choróbsko, prawdopodbnie do końca tygodnia bede na L4 więc powinnam dojść do siebiel.l..
kurde ale bedzie zabawa! koniecznie trzeba wziąść aparat...
zapraszam tez do zapoznania sie wogole z czym mamy do czynienia:
http://www.wlasnyport.pl/
ja juz przebieram nogami z niecierpliwości!
buziaki dzisiaj w ten mglisty poniedziałek dla wszystkich!
Dzięki fioletowa,co do aparatu to już ładuje akumulatorki:)...No i zdrówka życzę!!!!
-
no ja jakiś zapasowy też spróbuje skombinować aparacik. a zdrowia- dziękuje za życzenia. jeszcze bardziej przyda sie "wyzdrowiej do soboty" bo jak narazie do końca tygodnia wylądowałam na L4..... ;/
-
No to wyzdrowiej do soboty:)
-
Kto się jeszcze nie zameldował na sobotę,się meldować proszę:):):)
-
Prawdopodobnie będzie też mój przyjaciel, Maciek, który również wyraża chęć wyjazdu w maju w Bieszczad.
-
dochodze... dochodzę do siebie, ale bardzo powoli...
Piskal Marek kręci nosem troche.... ;/ bede próbowała, ale atak z drugiej strony tez by sie przydał wiec może ty nim troche potrzasniesz;]
no a własnie, a reszta towarzystwa to co tak cicho siedzi i nie potwierdza przyjscia?!
słuchajcie dowiedziałam sie że rezerwacja będzie do opłacenia w wysokości 2 zł.... no mam nadzieje ze duzy problem to nie bedzie....
-
Cieszę się że dochodzisz:):) Do siebie oczywiście:)!!! Co do opłaty,to normalnie myślę,że zawyżyłaś..hihi no i co do reszty towarzystwa,to trza by było ich za ogonki pociągnąć!!!!!! się może odezwą!!!!!!
-
No oczywiście że dochodze... do siebie! a wrecz jest juz znakomicie ze mną, pokonałam bakterie...
rozgryzłaś mnie z ta ceną;] no 50/50 trzeba si podzielić z barem a i ja musze coś z tego miec;]
chodze już nakręcona, nie mogę jutra się doczekać....
do zobaczenia wszystkim którzy pojawia sie..
-
-
Czekamy na tatę(czyt. piskal) a i szkoda WUKA że Cię z nami nie było,normalnie totale szaleństwo było,a ja to już w ogóle jak zerwana ze smyczy:)
-
To już Piskal nie tylko Ojcem Chrzestnym jest ale i Tatą pełną gębą?No,tylko Was z oka spuścić!
-
No ojciec,ojciec ,ale ja chciałam tak ładnie:) w każdym bądź razie,siedziałam po prawicy OJCA:)(czyt piskal) :):)
-
no ja przepraszam ale sprzeciw musze wnieść... Piskal jest ojcem chrzestnym, oczywiscie ale bieszczad! a co do morza etc watków z tym związanych to prosze nie zapominać kto jest to Matką tego całego zamieszania ;]
pozatym to był koncert szantowy, ja nie wiem czy to nie profanacja na forum o górach mówić o zabawie przy "morskiej muzyce" ;]
pózniej tez troche napisze ale teraz brak narazie czasu!
w każdym razie było BOMBOWO, i musimy to powtórzyć! koniecznie
-
7 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Fioletowa Woda
w każdym razie było BOMBOWO, i musimy to powtórzyć! koniecznie
Kolejny koncert 10 kwietnia. Ponownie w Yarpenie. Pisząc "w Yarpenie" nie mam na myśli tego krasnoluda z sagi Sapkowskiego, a tawernę, która jest pizzerią. Połączenie mody z tradycją. Ale miejsce sympatyczne.
Tym razem spotkanie było bieszczadzko-szantowe. Własny Port to zespół, który umie rozruszać publikę i w sobotę rozruszał. Było przesympatycznie. Kto nie był, niech żałuje. Jeszcze w głowie szumią mi szanty, nie od nadużycia soków, ale przez to, że przez cały koncert siedziałem pod kolumną. I nie była to kolumna w stylu jońskim. Doryckim ani korynckim też nie.
Zapytałem, czy znają "Bar w Beskidzie". Znają i postaram się ich namówić na zaśpiewanie tego następnym razem. Nie ukrywam, że wokalista, to mój znajomy. Ale są przecież ludzie, którzy mogą powiedzieć: Paul McCartney? To mój znajomy, więc ja mogę sobie znać Rafała.
I jeszcze jedno. Przyjmuje protest Fioletowej Wody. Wiola jest Matkę Chrzestną marynistyczno-szantowego wątku naszych spotkań. Amen.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Fioletowa Woda
pozatym to był koncert szantowy, ja nie wiem czy to nie profanacja na forum o górach mówić o zabawie przy "morskiej muzyce" ;]
Niektórzy członkowie Własnego Portu są związani z Leonardem Lutherem, który śpiewa m.in wiersze naszej WUKI
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Fioletowa Woda
Nieśmiało wtrącę, że bieszczadzkie spotkania stołeczne też swego czasu odbywały się w knajpie szantowej, dopóki jej nie zamknęli :-| Jakoś te klimaty - mimo geograficznej odległości - ze sobą współgrają :)
-
Julka w szklance:) hihi dobre ujęcie,coś w stylu (zapuszkowali mnie).Już nie mogę się doczekać następnego koncertu bo:
CHMIELU MI SIĘ CHCE:):)
A i Wioluś podziękuj Szymkowi że był moim osobistym Maserakiem:):)
-
Acha, następne spotkanie 9 marca o godz. 18 w Zezowatym.
-
ok. więc wyjasnienie o watku morskim w forum gorskim, ze tak w skrócie powiem przyjełam do wiadomości. oczywiscie z uśmiechem wielkim.
Wiec Kasiu.... Wielbicielko Chmielu... spoko niebawm znów się pojawi...;] czekaj cierpliwie, a szymonowi... no oczywiście podziękuje w twoim imieniu, ja myśle że jemu również sie podobało że byłaś jego Herbuś ;] śmigaliście ostro!
szanowni moim myślę wiec ze frekwencja będzie na kolejnych taka sama albo i lepsza....
Piskal jako matka chrzestna prosze także u uwzględnienie mojego wniosku o oddanie mi części obowiązków związanych z informowaneim chociażby o kolejnych koncertach, bądź cząstke związaną z relacjonowaniem. Prosze mi nie zabierać wszystkich zadań..,.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Fioletowa Woda
Piskal jako matka chrzestna prosze także u uwzględnienie mojego wniosku o oddanie mi części obowiązków związanych z informowaneim chociażby o kolejnych koncertach, bądź cząstke związaną z relacjonowaniem. Prosze mi nie zabierać wszystkich zadań..,.
Proszę bardzo.
-
a oto nowa stronka Leonarda Luthera
http://www.leonardluther.pl/
-
Wiecie co... ja dopiero sobie uświadomiłam że niestety organizacją 10 kwietnia bedzie musiał sie zając ktoś z was... zapomniałam że w ten weekend wyjeżdzam jeździć konno, także...kochani będziecie bawić sie beze mnie....
szczerze powiedziawszy to bardzo chciałabym was na mówić koncert 7 maja... bo naprawde chłopaki świetnie graja, flety, skrzypce....o urodzie wokalisty bedziemy dyskutowały wyłacznie z paniami... jest dodatkowy argument ale o tym kiedy indziej.... zapraszam do zapoznania sie z ich muzyką..
http://www.myspace.com/mozeimy
http://www.mozeimy.pl/- w zakładce dowloand mozecie pościągac demo ich kawałków
poniżej rozpiska koncertów w najbliższym czasie....
27 marzec godz. 20:00 wystąpi zespół DTKF Shanty
10 kwiecień godz. 20:00 wystąpi zespół Własny Port
23 kwiecień godz. 20:00 wystąpi zespół DTKF Shanty
7 maj godz. 20:00 wystąpi zespół Może i My
A moze Bydgoszcz zaprosi nas kiedyś do Kubryka ?:PP
-
Idzie wiosna i może byśmy zaczęli "realizować" się na wędrówkach?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
WUKA
Idzie wiosna i może byśmy zaczęli "realizować" się na wędrówkach?
wiesz ja się tylko obawiam że jak wy zaplanujecie trasę 15km to wielu "początkujących" i amatorów nie da wam rady dotrzymać kroku, no ale zawsze można podyskutować na ten temat...
-
Masz rację. Zaplanujemy 14 km.
-
Ja bardzo chętnie bym się wybrała nawet na taką 15,5 kilometrową, tylko żeby była ładna pogoda i żeby można było dotrzeć na miejsce zbiórki i z powrotem do domu (to tak dla niezmotoryzowanych :grin: ) bez większych kombinacji.
-
To wy pójdziecie,a ja na was poczekam na miejscu:)
-
Porozmawiamy o tym na najbliższym spotkaniu!Ja tylko przypomniałam,że takie plany zostały zamierzone.Bieszczadnik ma wędrówkę we krwi (choć bywa,że i co innego też)
-
Mam pomysła:) WUKA,czosi,dziadzia,armia i Wojtek wyruszą z Torunia,po drodze dołączą do was piskal z Julką i tak dojdziecie do Bydgoszczy,czyli do mnie:):):)(chyba nikogo nie pominęłam)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
darkangel79
Mam pomysła:) WUKA,czosi,dziadzia,armia i Wojtek wyruszą z Torunia,po drodze dołączą do was piskal z Julką i tak dojdziecie do Bydgoszczy,czyli do mnie:):):)(chyba nikogo nie pominęłam)
A za tydzień wycieczka w drugą stronę i Ty zaczniesz.
-
A w poniedziałek może warto kupić "Nowości"?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
darkangel79
To wy pójdziecie,a ja na was poczekam na miejscu:)
to ja mam pomysł. Kasiu niech oni wyznacza koniec trasy, a my tam już będziemy na nich czekać.... moze im coś przygotujemy na powitanie;] wiesz taki sztab organizacyjny, a może bardziej techniczny ;] albo podczepimy sie po drodze;]
-
Cytat:
Zamieszczone przez
darkangel79
nie WCALE nikogo nie pominełaś ;]:mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Fioletowa Woda
nie WCALE nikogo nie pominełaś ;]:mrgreen:
Wiola wybacz mi plissss:) ale wiesz to zachmielenie mi w głowie jeszcze zostało:) a co do opcji oni idą my czekamy na miejscu z niespodzianka,jestem ZA:) Bo piskal nie ma litości dla mnie!!! żebym ja musiała sama w drugą stronę...o nieeeeee:roll: :grin: Jak mi się uda to we wtorek będzie mała niespodzianka!!!!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
darkangel79
Wiola wybacz mi plissss:) ale wiesz to zachmielenie mi w głowie jeszcze zostało:) a co do opcji oni idą my czekamy na miejscu z niespodzianka,jestem ZA:) Bo piskal nie ma litości dla mnie!!! żebym ja musiała sama w drugą stronę...o nieeeeee:roll: :grin: Jak mi się uda to we wtorek będzie mała niespodzianka!!!!
no z tym przebaczeniem to jakoś się dogadamy...;]
-
Już dziś o 18 w Zezie kolejne spotkanie. Trzeba omówić plany związane z wiosennymi marszrutami. I wiele innych spraw.