Zatem, Komisarzu, do Was też ten obrazek przemówił, jakże się cieszę:mrgreen:
Wersja do druku
To zdjęcie jest jak ilustracja do wątku o zakrzywieniu czasoprzestrzeni.
Zakrzywieniu od lutego do Łupkowa
.
Załącznik 22845
foto : Słodki Maćko
@ maciejko,
@komisarzu,
;)
korzystając z modernizmu , który często towarzyszy początkom wieku, śmiem zaproponować kierunek: FOTOGRAFIA ODORKOWA
maciejko,czy to sztuka czy dwie to ocenią potomni...
nie?
gdy jechałem na spotkanie do Ulucza z" Celebrytką ";
zaglądała nieśmiało,
gdy wracałem w pospiechu,
wręcz ,zatrzymała mnie na drodze.
:shock:
w najnowszym numerze magazynu Bieszcady jest ciekawy artykuł o cerkwi w Uluczu.
.... działa jak magnes
PF
witaj Piotrze
widzę Wiosna u Ciebie ,bo obrodziło ,oj obrodziło...w fotograficzne przylaszczki...
a ja nadziwić się nie mogę ;
( tak jest po każdorazowej wizycie u naszych ukraińskich Braci )
otóż, jak to Oni potrafili oswoić sobie korniki,szpeciele,dzięcioły i jakieś drapieżne biedronki coby takie ornamenty stworzyły...
i to na zamówienie...przed domem ,nad brama wejściową
och ,ten mistyczny wschód
Bobrowe rozlewisko ;)
Pierogowy!
Wspominając/przeglądając (planując nowe) sanowe spacery pozwoliłem sobie ..... (choć i tak coś poknociłem przy zamieszczaniu zdjęć -dzieci nie było pod ręką i taki efekt tych moich ...."przylaszczek" :wink:)
Nadal, puki co, coś tam sobie planuję/przeglądam i.... pozwolę sobie ..... poranny San
Pozdrawiam PF
witaj
olgaa ,
nareszciiiiiiiie -ściana ,która czekała na Ciebie ,już lekko zszarzała ,ale słynna ekipa remontowa ( patrz.FOTIMB ubiegłoroczny ) juz zawiadomiła radę Komisarzy Ludowych o wykonaniu planu wybielania (malarstwa niesztalugowego w galerii fotografii)
i....zapraszamy, i dowieszaj,dowieszaj...
ponoć były plany zabetonowania Bieszczczad, mieli nawet bloki stawiać, na szczęscie natura się silniejsza okazywała, duło znaczy
Załącznik 23021
a koniki i tak swoje...
czy to zima czy wiosna.
@komisarzu ,dosiadamy i przekraczamy Balsamowy Styks ?
ano przekraczamy
a koniki urocze
Załącznik 23053
Szał wiosennych porządków. Uwaga! to wciąga :mrgreen:
Ps. Ciekawe, czy ktoś rozpozna bieszczadzkie miejsce postoju owej maszyny piorąco-sprzątającej...? ;-)
korzystam z ostatniej chwili,
funkcjonowania na forum....
otóż,
w piątek ,w zacnym towarzystwie" rzeszowiaków i wszystkich przyjaciół królika " odwiedziliśmy kraj w którym kawa z " tygielka" jest czymś naturalnym;
wtedy byłem jeszcze rycerzykiem-najemnikiem ze Śląska:-D
w poniedziałek , podczas powrotu do ojczyzny zostałem separatystą -czy czymś takim (Śląsk od morza do morza):mrgreen:
więc,
w pierwszym zdaniu Grzecznie się witam ...;
a w drugim mówię Allah Akbar...
( ciemna dziura w podcaryńskiej bieli )
Maciejko ja tam bym sie nie zdziwił gdyby sie okazało że Bazyl tam pranie robił :)
Pierogowy ja tam pamietam że w ciemnej dziurze chwilę potem rycerstwo się pojawiło i nie byli to śpiacy rycerze...
nie separatysta tylko normalnie wymaćkowany zgodnie z pradawnym obyczajem co to onegdaj...
Jakiś czas temu przez Chatę przetoczyła się dyskusja o znaczeniu słowa "onegdaj" ; wg Słownika PWN znaczy tyle co przedwczoraj
Pozdrawiam
Długi
mówisz masz
jako ciekawostka: to autko miało automatyczną skrzynię biegów od merca :)
Załącznik 23146
a jaka urocza przerwa między górnymi jedynkami...;)
Czy to aby na pewno bieszczadzkie?:wink:
Załącznik 23162
Ktoś kiedyś powiedział, że z tego przybytku jest jeden z bardziej urokliwych widoków w Bieszczadach, jeno drzwi muszą być otwarte.
Żałuję, że mnie wtedy nie przypiliło...
Załącznik 23212
hm,
krucyfiks ,a z jakiego drewna był wykonany oryginał ?...
spokojnych nadchodzących Świąt ;
miłosierdzie - co dzisiaj znaczy.
Słodkich, niebrykających baranków życzę.
hallo,
zauważyłem na naszym Forum niejakiego Gandalfa ( mniemam Szarego ) !;
co niektórzy zwą Go Mithrandir ,więc... co to za pielgrzym bez kapelusza...:smile:
znaleziony w Łupkowie
hallo
zieleń przesiąka przez szarości w czarno-białych,
i zajmuje jej miejsce na jakieś cztery miesiące
byle do...
no,właśnie
Się na tym ostatnim zdjęciu zawiesiłem, jak nad zagadką - gdzie w Bieszczadach jest taka brama?
Może to szeroko rozumiane Bieszczady, np za pomnikiem Mickiewicza ?Cytat:
gdzie w Bieszczadach jest taka brama?
hallo,
jakoś zapatrzyłem się...i zasłuchałem
hallo,
zapowiadają na długaśny łikeend upały...coby udarek był bardziej strawny,wróciłem się do stycznia...
Pierogowy Michael Kenna :)
hallo,
krucabomba Miejscowy...dziękuję po raz wtóry.Rumianek na policzkach właśnie się wylał....
Co może być ciekawe,poznałem M'Kenna parenaście lat temu,przy okazji pracy komercjalnej w Ingolstadt ,przy pracy dla Audi (może ktoś pamięta czarno-białe fotografie krajobrazu i malutkie lśniące karoserią samochody wkomponowane w plener ?)To właśnie jego fotki.(chyba można te fotografie jeszcze zobaczyć przy okazji museum przy Ettinger Strase 60 ). Po tym spotkaniu istotnie zmieniłem się . Odrobinkę .Zapuściłem długie,kręcone włosy. :-)
hallo, pozdrawiam wszystkich fotografujących czarno-biało, tylkoobserwatorów jak i obojętniaków.