Dzieki za informacje. Poprawię to w moich materiałach. Pozdrowienia.
Wersja do druku
Dzieki za informacje. Poprawię to w moich materiałach. Pozdrowienia.
O jak się nam pięknie wątek piwno- zagadkowy rozwija :) :) :) :)
cerkiew naprawde piękna, szkoda że ją odmłodzono, dotąd uchodziła za najstarszą w Polsce a być może w Europie a teraz...... szkoda :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Bardzo blisko najpiękniejszego miasta Podkarpacia.
Kto bedzie pożerał fuczki bądz hryczanyki w skansenowej knajpie (udostępnie przepis
:wink: ) niech sobie przypomni o tym obiekcie i zahaczy o Ulucz :)
Też chętnie Wam opowiem, jak ją sam znalazłem. Mogę nawet trochę browarków wnieść i zniosę tyle samo /wagowo/ różności. Chętnie Cię poznam Barszczu osobiście.Cytat:
Zamieszczone przez barszczu
Pozdrawiam
przecież Ulucz nie jest blisko Krosna - więc chyba się pomyliłaś!!! :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Martyna
Cerkiew w Uluczu jeszcze niedawno datowano na 1510 rok. Taka data to byłaby rzeczywiście rewelacja ale jest to zapewne data budowy wczesniejszej uluckiej cerkwi. Najnowsze (wspomniane badania) przesuneły te date o 150 lat do przodu, ale i tak jest wiekowa bardzo.
I nawzajem. W nadchodzący weekend (11-12.06) będę w Bieszczadach Wschodnich, a w następny (18-19.06) pracuję nad mapą okolic jeziora Solińskiego więc proponuje "wynoszenie" browarów do chatki na Kudriawie w terminie 24- 26 czerwca. Co Wy na to?Cytat:
Zamieszczone przez bertrand236
Z Poznania w Bieszczad mam kawałek. Urlop też muszę planować. Przepraszam, ale możemy się spotkać nie wcześniej niż w sierpniu. Proponuję, żebyście nie zawracali sobie mną głowy i "wynosili" kiedy tylko Wam pasuje. Korespondencyjnie i na odległość mogę sie z Wami stuknąć Xiążęcym w podanym przez Ciebie terminie.Cytat:
Pozdrawiam
No i kroi sie mini zlocik :lol: Najgorzej z tymi terminami...Mówić, mówili że być będą, ale czy przyjśc przyjdą mówić nie mówili... :lol: Ja postaram sie być...Dograjmy termin, zsynchronizujmy zegarki...
Jak ja bym miał tak blisko w Bieszczad to bym spod tej chatki do pracy dojeżdżał. :lol: :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Jabol
Pozdrawiam
ostatni pracuje w okolicy jez. solińskiego wiec muszę to rozważyć :wink:Cytat:
O nie!!! najpiekniejszym miastem Podkarpacia jest Sanok oczywiście, i ta sprawa dyskusji nie podlega i wszyscy to wiedzą, a nie jakieś tam Krosno czy, że sie tak wyrażę miasto marzeń.Cytat:
Mam na to argumenty, na które nie ma mocnych.
A najlepsze pierogi są w Barze "Smak" - Długi może poswiadczyć :)
No to jest nas dwóch :D Barszczu mnie już tu mobilizował do wnoszenia :D :D :DCytat: