Ale on już jest. Można tam wpisywać tylko osoby....Cytat:
Zamieszczone przez kobieta_bieszczadzka
Pozdrawiam
Wersja do druku
Ale on już jest. Można tam wpisywać tylko osoby....Cytat:
Zamieszczone przez kobieta_bieszczadzka
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez bertrand236
o ja ślepa kobieta :P
Nie tylko, można wpisywć sztuki, towary i inne miary ilości osób ;)Cytat:
Zamieszczone przez bertrand236
pozdrawiam
J.Lupino
Boże jak bym wiedział co wyniknie z wczesniejszego postu to bym go nie napisał wyluzujcie
Pozdrawiam
Ale piekna dyskusja była..
Żeby trochę ton zmienić..proponuje dalej kwestie miejsca rozważać ..a może by ta "Piotrowa Polana"??
Bob
Do KrissaCytat:
Zamieszczone przez Piotr
Powiedz tak z reka na sercu ile ty razy byles na Otrycie ze nagle jestes takim aktywnym "Orytczykiem" ?
Dlaczego wg Ciebie np KIMB nie moze odbyc sie na Otrycie i czy zsiadasz w "radzie nadzorczej Otrytu" ze wyrazasz swoj sprzeciw?
Dlaczego robisz antyreklame "Chacie" swoimi wypowiedziami? (Z tego co mi wiadomo i mozna bylo kiedys wyczytac chata zmienila swoj wizerunek i jest goscinna i otwarta dla wszystkich, chyba ze to tylko blef? bo wyzej czytamy stwierdzenie "Chata nasza".)
Dlaczego masz takie zle zdanie o KIMBie skoro na zadnym cie nie bylo?
Nie bardzo rozumiem tą burzę wokół Chaty Socjologa jako miejsca spotkania KIMB.
Pewien rowerzysta, który objechał świat dookoła opowiadał jak dojeżdżał do kolejnej wioski to zawsze go przyjmowali w niej bardzo serdecznie i zawsze ostrzegali, żeby się miał na baczności w następnej wiosce bo tam to mieszkają nieprzyjemni ludzie. Zajeżdżał do następnej wioski a tam historia się powtarzała. Nieznane jest z reguły nieprzyjemne. Zatem tym bardziej zachęcam do poznania Chaty. A osobom, które były tam raz spotykając szemrane towarzystwo i teraz są uprzedzone pragnę zwrócić uwagę na jeden fakt:
Polacy są największymi pogromcami Żydów w II w.ś. bo przecież obozy śmierci były w Polsce a innym dobrym przykładem traktowania Żydów w Polsce jest Jedwabne. Takie zdanie pokutuje na Zachodzie i w samym Izraelu. Postarajcie się nie powielać tego rodzaju błędów we własnym myśleniu.
1. Nie rozumiem dlaczego KIMB nie mógłby się odbyć w Chacie? Wg mnie to idealne miejsce. Cisza, spokój itd. Umyć się jest jak, spać też, ugotować sobie wszystko można, tylko zachodu przy tym nieco więcej niż w hotelu. Ale nie więcej niż w normalnej wiejskiej chacie.
2. Rozumiem, że Piotr ma specyficzne poczucie humoru, które sprawia że dla osób, które sporo serca i pracy włożyły we wskrzeszenie Chaty jest ono drażniące i nie do przyjęcia. Myślę że to się będzie zmieniać, tzn. ludzie związani z Otrytem nabiorą dystansu do takich nieeleganckich żartów, a nieeleganckie żarty będą coraz rzadsze. Niemniej jakby właściciel Hotelu Górskiego w Ustrzykach przeczytał o swoim miejscu że tam dzieją się rzekomo dantejskie sceny też by pewnie zrobiło mu się przykro i może by nawet zaprotestował...
3. Rozumiem niechęć różnych osób do siebie, ale mam prośbę do Ciebie Kriss, byś wyluzował. Twoja odpowiedź Piotrowi była na jego poziomie, a niestety w takim przypadku gość dostaje potwierdzenie swoich słów: no proszę reagują po chamsku! (to że własnej nieprzyzwoitości nie zauważa to jest bez znaczenia). Także Kriss, rozumiem że Ty niechętnie byś widział KIMB na Otrycie, ale ja z kolei się od tego dystansuję i chcę jasno powiedzieć że bym się cieszył gdyby KIMB kiedyś odbył się na Otrycie.
Pozdrawiam!
ale tam chyba nie ma az takich duzych domkow...?? Chyba ze w kilku.... choc jak mam wybierac to i tak bym sie pisala na UG ;)Cytat:
Zamieszczone przez krawc
Pozdrowki Bobie
Piotrowa ma 3 domki po 15 osób i wiele małych ... 8) ..... ale z tego co pamiętam, to nie bardzo jest miejsce na to, aby w razie niepogody gdzieś się pomieścić, jest coprawda mała świetlica, ale taka mało klimatyczna... po zastanowieniu chyba równiez przychylam sie do UG... ale zasadniczo jestem otwarta na propozycje ...... :mrgreen:
Wypada skomentować skoro tyle uwagi mi poświęciłeś, ale to juz mój ostatni post w tym wątku - nie ma sensu wzniecać niepotrzebnej dyskusji.Cytat:
Zamieszczone przez Ajgor
Mam wrażenie że wszedłeś w ten wątek nie czytając posta z którego to się zaczęło, ani mojego poprzedniego bo go skrzętnie pominąłes odwracając kota ogonem.
Rozumiem że bronisz dobrego imienia Chaty, choć lepiej byłoby to robić bardziej obietywnie zamiast pisac uwagi o moim poziomie, nieprzyzwoitości, itp - a kolege-"winowajce" poklepywać po plecach i nie zauważać nic zdrożnego w tym co napisał. Może przy okazji napomknij koledze, że nie najlepszym pomysłem jest publiczne pisanie w sposób, który może rzutować na dobre imię Chaty, bo to co ja pisze to pisze ja, moje świadectwo, mnie nie lubią, mój poziom, moja nieprzyzwoitość - ale Chata Socjologa to chyba coś więcej niż buda na Otrycie, prawda?
Wstaw sobie w przykład o hotelu pracownika, ktory publicznie mówi jakiejś grupie że szkoda dla nich tej budy. Co zrobiłby właściciel?
Nigdy jakos nie przyszłoby mi do głowy, żeby komuś powiedzieć szkoda dla Ciebie/Was tej budy - nie przychodzcie np. na KIMB. I nie ukrywam, że nadal mam nadzieję, choć coraz bardziej płonną, że osoba ktora się o to pokusiła wytłumaczy ludziom którzy wpisują się na listę obecności KIMB oraz tym, którzy chcieliby a z róznych przyczyn nie mogą tam być - dlaczego szkoda dla nich Chaty Socjologa? I nie jest to pytanie do Ciebie, bo napisałeś jasno i wyraxnie, że dystansujesz się od tej wypowiedzi. Zatem o czym my tu w ogóle gadamy? Mnie nie musisz niczego tłumaczyć, ani ja Tobie.
Koncze bo wyczerpał mi sie limit karykaturalnego samozadowolenia i musze troche podładować akumulatory ;)