Odp: Komańcza -płonie Stara Cerkiew
1. Lucynko!
Byłem w tej cerkwi z do cna pijanym przewodnikiem. jak klękał, to bił głową o deski. Znam imię i nazwisko. Mogę Ci je podać ale tylko patrząc Ci w oczy. Nie na forum. Jak poczytasz uważnie moje stare relacje to się domyślisz... kto to był.
2. Do Wszystkich!
Ponawiam pytanie: czy wiecie co dalej z odbudową.
Tak, cerkiew zostanie odbudowana. Też o tym było na szkoleniu. Reszta na priv.
Cytat:
Zamieszczone przez
bertrand236
czy wiecie co dalej z odbudową.
Trwa etap zbierania pieniędzy, plany się nie zmieniły i jeśli wszystko pójdzie zgodnie z nimi to odbudowa ruszy wiosną lub latem. Chyba, że wydarzyłoby się coś nieoczekiwanego - niestety na forum nie mogę nic więcej napisać.
Dzięki!
Miałem swój skromny wkład na kirkucie w Baligrodzie, mogę mieć i w Komańczy. stąd te pytania. Piotrze wiesz przecież jak mnie znaleźć inaczej.
Pozdrawiam
Z uwag bertranda i Lucyny wynika, że w tych Bieszczadach wsie napite w sztok - i turyści i przewodnicy niekiedy... :sad:
Dziś odbędzie się Pasterka w dzwonnicy w Komańczy...na pewno nie obejdzie się bez wzruszen... Korzystając z okazji chciałam wszystkim obrządku wschodniego życzyć dobrego i Spokojnego Rizdwo Swjata :-D
Hej
Nie jestem obrządku wschodniego, ale ... i tak modlimy się do TEGO SAMEGO BOGA, a więc
Wesołych Świąt
Cytat:
Zamieszczone przez
włóczykij
Hej
Nie jestem obrządku wschodniego, ale ... i tak modlimy się do TEGO SAMEGO BOGA, a więc
Wesołych Świąt
Jak wyżej.. WESOŁYCH ŚWIĄT
Pozwólcie przyłączyć się do życzeń... Specjalne życzenia wszystkiego dobrego i Bożej opieki dla ks. proboszcza z prawosłwanej parafii w Morochowie (jesli czyta to forum...), bardzo nas (mnie i moją narzeczoną) w wakacje ujął za serce goszcząc w swej świątyni.
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Tak, cerkiew zostanie odbudowana. Też o tym było na szkoleniu. Reszta na priv.
Jesteśmy żywotnie zainteresowani tematem, więc może nie wszystko na priva :) .
Bardzo dobrze że wreszcie zabezpieczono cerkiew w liskowatem..