ja tam bym wolala metalowe- moze zlomiarze by sie szybciej z nimi uporali ;)
Wersja do druku
Łatwiej i korzystniej byłoby posadzić tam na stałe jakiegoś twardziela z "gnatem" za pazuchą, który by wystawiał wezwania do zapłaty, a klientów awanturujących się wysyłał na dół w trybie przyspieszonym. Efekt edukacyjny murowany, a i nowe miejsce pracy by powstało.
kurcze strasznie sie cieszę, że widziałem i byłem na tarnicy gdy "tego czegoś" NIE było. co za fart :D
Właściwie to nawet barierki nie pomogły, byłam w sobotę, podobno jakaś grupa się za barierką rozsiadła i pomachano im przed nosem mandatem na 200zł. Tym razem im się upiekło, ale jak widać nawet barierki nie do każdego przemawiają. A porządek musi być!!
Fajnie jest i juz...kto widział wiacisko nad Berehami Grn na szlaku na Caryńską, to już wie:D Obszerna buda, stół ustawiony tak, żeby można spoko sypiać na nim, ławki gorsze lecz do wytrzymania. Że w quasipodhalańskim stylu? No cóż. Bojkowski w tym miejscu lub łemkowski byłyby grubą przesadą:) A w ogóle to liczą się intencje. Nic to, że gdy wędrowca na Carynie dopadnie burz, to będzie przed zlewą musiał zejść tak nisko, że i tak go zleje:P Najważniejsze, że będzie miał gdzie z miną pyszną oglądać kolejnych zlewanych dobiegających do daszka z wybałuszonymi gałami. To mu poprawi samopoczucie (jak mniemam). A zadowolenie gosci PN-u jest najważniejsz:D
Pozdrawiam po zbyt długiej przerwie,
Derty
Co tam ławeczki. Ja proponuje parkowym dorzucenie do tego jakże cennego projektu, powstałego w duchu autentycznej troski o przyrodę i krajobraz, ustawienie na WSZYSTKICH pikach dostępnych dla turów, PANORAM!!! Dużych, najlepiej takich jak ta pod Racławicami, z piknie wymalowanymi krajobrazami. Z opisem, biletem wstępu i cieciem do pilnowania w nocy:D Co tam tury we mgle nie zobaczą, to zobaczą w panoramie. Sam pożytek, a jeszcze zatrudnienie się zwiększy, obrót finansowy, lista dokonań itd:D Płot na szczycie to działanie bez rozmachu. Ławeczki to malizna. Wielkie dzieła, wielcy wykonawcy - tak bym zatytułował kolejny wniosek do EKofunduszu. A nie...przepraszam...do WFOŚiGW, bo Ekofundusz już zniknie niebawem.
No dobra...już się nie czepiam:mrgreen:
Derty
Czepiacie się, przecież ławeczki na szczytach są takie śliczne ;)
Intencje powiadasz? Hm..., turyści chyba nie zrozumieli intencji, bo zrobili sobie sławojkę. Podejrzewam, że za rok dojdzie do tego wysypisko śmieci. Jak to już w innych miejscach bywało. :mrgreen:
Jeszcze tylko kostka brukowa na szlaku i będzie git.
Co wy chcecie od ławeczek na Tarnicy są ładne jest gdzie usiasc,wiaty któryh jest kilka i postawiło je nadleśnictwo też sie bardzo przydają,ina sprawa ,że "turyści " niestety śmieci rozrzucaja gdzie popadnie.Niestety taką mamy kulturę"pod zdechłym azorkiem".Kwestia wychowania i inteligencji;)
Dzięki Bogu na Ukrainie nie ma wiatek, tarasików widokowych, siatek na skałkach...na razie przynajmniej, więc trza korzystać :mrgreen: