Odp: Powsimordy 2010 - głosowanie
Ostatnie trzy dni głosowania!
Na zachętę przedstawiam zbiorczą listę nagród dla zwycięzców:
Forumowicz Roku
- pamiątkowy dyplom i gadżet z logo Powsimordowym,
- zestaw piersiówka w kasetce z Powsimordowym grawerem – nagroda ufundowana przez Klub Rzeszowski,
- płynna poezja autorstwa Piskala,
- płynna poezja z pracowni Hero,
- płynna poezja made by Pastor,
Ekspert Roku
Kronikarz Roku
- płynna poezja made by Pastor,
Fotografik Roku
- album z grawerem Powsimorodwym ufundowany przez Henka i firmę Marfot,
Poeta Roku
- płynna poezja made by Pastor.
Pastorówka powędruje także do pozostałych finalistów pod warunkiem, że nie okażą się oni – z przeproszeniem – abstynentami.
Również wśród głosujących, którzy pojawią się na KIMB-ie, zostanie rozlosowana nagroda - ufundowana przez Wojtka1211 ukryta w Bieszczadach butelka do samodzielnego wykopu (do wyboru różne lokalizacje i roczniki).
Przez kilka najbliższych dni będę miał ograniczony dostęp do netu, więc:
- lepsza wiadomość – nie będzie już motywujących zachęt i plakatów (przynajmniej ode mnie) 8)
- gorsza wiadomość – podsumowanie wyborów odbędzie się w środę 3 lutego w godzinach porannych.
Urny zamkną się automatycznie o ustalonej porze, czyli o północy z niedzieli na poniedziałek. Po raz ostatni zatem zawołam:
DO URN!!!
Cóż za poetycki plebiscyt( również przeze mnie), można by rzec-
O Powsimordo, tyś poezji skarbnica,
Tylko czemu głowa potem napiernicza?
No gdyby nie te dyplomy i album, to można by zmienić tytuł na Ochlajmorda Roku 8)....
Poezja papierzasta wydaje się nawet niestosowna, przy tej lepiej wchłanialnej!
Cytat:
Zamieszczone przez
kobieta_bieszczadzka
No gdyby nie te dyplomy i album, to można by zmienić tytuł na Ochlajmorda Roku 8)....
To Ochlaj....cośtam to tylko skutek, nie przyczyna! Dyplom to jest przyczyna i rzecz główna!Nie ma skutku bez przyczyny, zawsze przyczyna wyprzedza skutek (są tylko dwa wyjątki -jak doktor idzie za trumną swojego pacjenta, albo jak chłop pcha taczki - wtedy skutek wyprzedza przyczynę).
Może być także skutek (ochlaj.....) bez żadnej przyczyny. Zapraszam!!!
................................Pozdrawiam wszystkich ze szczególnym uwzgędnieniem kobity + Pastor ręką własną
No można to też rozważać w innej konfiguracji skutkowo - przyczynowej, a mianowicie, owa płynna poezja, była by skutkiem, tego, iż tytuł Ochlajmordy do tego Roku, do czegoś zobowiązuje. Idąc tym tokiem rozumowania, aby zapewnić Ochlajmordzie możliwość spełnienia swojego obowiązku wynikającego z uzyskanego tytułu, zapewniacie mu Panowie ową płynną poezję w ilościach znacznych. ;)
Ale kobiecy tok rozumowania, mnie tez czasem przeraża :mrgreen:...
Pozdraviam ze szczególnym uwzględnieniem oczywiście naszego Wielebnego
kobita
39. mizgar
40. Polej
41. Alexandra
Do KIMB-u do KIMB-u cały rok, trzeba skądś czerpać natchnienie 8)
42. blues
43. olkaa
44. rafal
45. Basia Z.
46. jank - czyli człowiek o stalowych nerwach: głos oddał 31 stycznia o 23.30 :-D
Za chwilę (lub dwie) wstępne podsumowanie wyborów. Ostateczne wyniki (zgodnie z zapowiedzią) zaczynamy ogłaszać w środę rano :-D
Panie i Panowie,
Niniejszym oficjalnie ogłaszam zakończenie głosowania w konkursie Bieszczadzkiego Forum Dyskusyjnego "Powsimordy 2010" :-)
W finałowej turze tegorocznego konkursu przesłaliście rekordową liczbę 46 kart do głosowania. Dogrywka nie będzie konieczna, bo we wszystkich kategoriach mamy już zwycięzców, powiedziałbym nawet: "zdecydowanych zwycięzców" (co nie znaczy "zwycięzców oczywistych" - mnie niektóre Wasze wybory zaskoczyły :-D)
Codziennie od środy do niedzieli poznamy jedną "Powsimordę 2010". Zapraszamy przed telewizory o 9 rano 8-)
Samozwańczo, ale myślę, że wyrażę wolę większości jeśli w tym miejscu podziękuję Ojcu Dyktatorowi za wymyślenie wspaniałej idei i czuwanie nad prawidłowością plebiscytu.