Odp: O rowerach [wydzielony]
Na pewno bezpieczniejsze są SDP, to bez dwóch zdań. Jak lecisz to nie myślisz o wypinaniu, a one jednak same powinny się wypiąć, czego przy koszykach nie ma.
Na deszcze czy inne zimy są przecież te ochraniacze neoprofenowe, więc tego akurat się nie boję. Tylko tego niewypięcia...
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
Tylko tego niewypięcia...
ale Ty jesteś fajna z tym niewypięciem ;))
Ej no wkleiłam fotkę i to czyją!
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
Jak lecisz to nie myślisz o wypinaniu, a one jednak same powinny się wypiąć
Oj tam, oj tam...tyle pisaniny a to trza po prostu przejść od akademickich rozważań do prostej praktyki ruchu na świeżym powietrzu. Amen :mrgreen:
PS.
Oczywiście wiem, że Rangery zabijają równie skutecznie jak noski w rowerze...czego dowodem moje liczne reinkarnacje na tym i ówym świecie.
I oby do szczęśliwego zobaczenia gdzieś na szlaku pełnym rannych lub zabitych nieodpowiednim sprzętem!
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
To nie chodzi o 15 sekund. Na podjeździe w SPD z tego co pamiętam idzie o 30% mniej energii, a więc o 1/3 lżej się podjeżdża.
No to jest coś prawda?;-)
Więc nie chodzi o prędkość (jesli się nie jeździ maratonów), a o oszczędność energii właśnie z powodu tych 12h;-) żeby na koniec umierać trochę mniej;-)
No ale właśnie skąd wiesz, że oszczędzasz te 30% energii? Ja tego nie czuję. Nawet jeśli faktycznie tak jest, to uważam, że wielu ludziom, biorąc pod uwagę styl jazdy, czy rodzaje tras ta hipotetyczna oszczędność nic nie daje.
Tobie coś daje? OK, ja pisałem o tych, których obserwowałem i sądzę, że to w ich przypadku tylko lans.
Cytat:
Zamieszczone przez
vm2301
No ale właśnie skąd wiesz, że oszczędzasz te 30% energii? Ja tego nie czuję. Nawet jeśli faktycznie tak jest, to uważam, że wielu ludziom, biorąc pod uwagę styl jazdy, czy rodzaje tras ta hipotetyczna oszczędność nic nie daje.
Tobie coś daje? OK, ja pisałem o tych, których obserwowałem i sądzę, że to w ich przypadku tylko lans.
tu nie chodzi tylko o oszczędność energii... chodzi też o jedność ze swoimi dwoma kółkami! ;)
Mi chodzi o oszczędność i każdy Ci vm to powie, że jest DUŻO lżej, więc...jakby Ci to powiedzieć;-))))
Może delikatnie: jesteś jedyną osobą, która jeżdżąc na SPD mówi, że nie widzi różnicy znaczącej.;)))))
Cytat:
Zamieszczone przez
calanthe
tu nie chodzi tylko o oszczędność energii... chodzi też o jedność ze swoimi dwoma kółkami! ;)
a w tym celu nie lepsza tubka kleju kropelka na siodełko??? ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
buba
albo jakiś rzep....
Cytat:
Zamieszczone przez
buba
hmm no to też jest jakaś opcja ;) nie praktykowałam... ;)
ale chyba jednak zostanę przy SPD, bo przyklejenie mogłoby utrudniać niektóre czynności ;)