Kilka fotek z okolic Stuposian, Mucznego, Kudriawy (18-19.02) :lol: :lol:
Wersja do druku
Kilka fotek z okolic Stuposian, Mucznego, Kudriawy (18-19.02) :lol: :lol:
Anyczka-dzieki jeszcze prosze o wiecej fotek ;)
Skorzystałem kiedyś okazjonalnie z podwiezienia taką pszczółką (ciężarówką) u robotników, wysoko na Feliszówkę pod Wołosaniem. Sunie to twardo chyba ze 45% pod górę i po błocku. Pełna moc, odpowiednie przełożenie i żadnych kompromisów w terenie. Wrażenia niesamowite.
Przesyłam zdjęcia z 18 lutego. Droga do chatki
to niesprawiedliwe, że jeden Poznaniak, czyli TY - bertrand236, jest co chwilę w Biesach, a inny, czyli ja, mogę tam być roz na rok ( jak mi się uda) :(
moze jak i Ty bys sie sprezyl to tez moglbys byc czesciej. ;)
Właśnie zacząłem się sprężać, apogeum mojej sprężystości nastąpi w maju, w drugiej połowie maja, a tak dokładnie 21 maja, zaszczytuję na Okragliku i dalej granicą i wtedy również pochwalę się "jakimiś nowymi fotkami". :)
trzymamy za slowo ;) :D :lol: :lol:
Kilka fotek świeżutkich z dnia dzisiejszego (7 marzec) :twisted: :lol: Drugie zdjęcie to zagadka....łatwa zresztą :wink: 8)
jak zwykle okolice Huczwic (PIĘKNE) -- tak ? AnyczkaCytat:
Zamieszczone przez Anyczka20
a zdjęcie nr 3 "ufoludek" to myśle że to jednak jest Astry - flet prosty , trochę jakiś trąbkowaty
Gołoborze? Bo nic chyba innego. Znowu poszłaś posprzatać chatkę :D :wink:
Pozdrawiam
Ano gołoborze :wink:Cytat:
Zamieszczone przez bertrand236
A no bo był bałagan :evil: ...ale tym razem to nie człowieki, tylko kuna taaakiego bajzlu narobiła, gadzina jedna :wink: Została zdekonspirowana po śladch na śniegu. Ale już wsio gra :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez bertrand236
Ona wróci :lol:
Długi
hehe...one zawsze wracają, ale tym razem nie ma już żadnych kaszek ani ryżów do rozsypania po całej chatce...zostało tylko piwo...na zdrowie pani kuno :wink: :lol:
Przewijają się przez mój dom różne takie, raczej oswojone. "To" jest bardzo szkódne. Rozsypanie wszystkiego co jest sypkie, to norma. Ale zrzucić po kolei 5 tomów wielkiej encyklopedii dla samej przyjemności zrzucania? Wywrócić wszystko, co stoi - wazon, doniczka, ciężar nie ma praktycznego znaczenia. Zapiera się"to" łapami o ścianę i spycha z półki..
Porwie, pogryzie wszystko co da się pogryźć, uwielbia zniszczyć każdy element wykonany z gumy. Wlezie w najbardziej nieprawdopodobne miejsca.
I są kochane :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Długi
Jeżeli czekacie aż wiosna się rozgości w Bieszczadach to mam dla Was dobre wiadomości :) Oba zdjęcia zrobione dzisiaj (1.04) w Dwerniczku, prawie w rezerwacie "Śnieżyca wiosenna". Zima co prawda jeszcze nie skapitulowała, śnieżyca kwitnie bardzo nieśmiało ale jednak już kwitnie! I jak widać na zdjęciach nie jest osamotniona :)
Pozdrawiam
Bartek
Kilka fotek z wczorajszego dnia :D Troszku słonka, troszku deszczu, nawet burza gdzies w oddali....wiosna pełną parą :lol:
Oto kilka fotek sprzed paru dni.
zdjęcie z mojego ostatniego pobytu w Bieszczadach.
W drodze do Czarnej[/code]
Zdjęcia z 7 kwietnia, z Tworylnego i Tworylczyka 8) :lol:
Miło popatrzeć jak wreszcie wiosna przebija się przez śniegi :lol:
O Fak - to tam juz nie ma śniegu ??? !!! :shock: :shock: :shock:
Anyczka - jak ja Ci zazdroszczę tych zubrów :?
I ja dorzuce kilka fotek z wczorajszego dzionka.
Choć już mamy wiosnę to zima ciągle jeszcze nie powiedziała ostatniego słowa. Wczoraj czułem się jak na początku stycznia... może tylko ludzi było wokół "troszkę" więcej ;-)
Pozdrawiam
Bartek
to nie przestroga dla Tych co na początku maja wybierają się na Tarnicę , ale porada ,nie zapomnijcie o ciepłym ubranku , zima będzie tam nadal -- "klimat" taki ma swoje uroki jest OK
O Boże, czy to obleganie Kamieńca Podolskiego? :wink:
Współczuję i pogody i ... mnogości ludzi!
Wojtuś przeca to pielgrzymka na Tarmicę w piatek jak co roku, a mówili że szlak przez Szeroki Wierch zamkną i jedyne możliwe wejście na Drogę Krzyzową bedzie od Wołosatego. No cóż jednak wielu się zdecydowało.
Takie były wczoraj (15.04) widoki z Korbani :lol: Cisza, spokój, zero ludziów 8) A słonce i chmury odegrały prawdziwy teatr...krajobraz zmieniał sie jak w kalejdoskopie :lol:
Ta "Chmura śniegowa" to...fotka pierwsza klasa ! Dzięki Anyczka :D .Szkoda że w Bieszczad mam prawie 300km... :cry:
Dzieki za zdjecia trzymajace przy zyciu.
Co tam 300 KM, ja mam ponad 800, a to oznacza 12 godzin w samochodzie.
pozdrawiam z nad morza
Marcin
mnie tez te zdjecia trzymaja przy zyciu ;))
Anyczka ma to szczęście, że wyjrzy za okno i wie jaka pogoda będzie w Bieszczadach, to może złapać nawet śniegową chmurę. Ja zawsze jadę w ciemno i najczęściej fotografuję smugi deszczu :cry:
to jak bedziesz jechal nastepnym razem -to mow to my wybierzemy inny termin ;))
Proszę bardzo: 20-26.05. Roku Pańskiego 2006, dlatego źle wróżę KIMBowi :(
Się nie przejmuj. Niedobitki zostaną.Cytat:
Zamieszczone przez zillo
pozdrawiam
Majowy week end dobiega konca...troche ludzi przewinęło się przez Bieszczad... a ja powiem Wam jedno, że jeśli ktoś bardzo szuka spokoju i ciszy to i tak go znajdzie 8) :lol: Piekna wiosna...soczysta, swieżutka zieleń poprzeplatana ciemnymi barwami świerków i jodeł.
Pozdrowionka :D
Anyczka - obcięłaś włosy ??? Jakieś takie krótsze sie wydają na nowym avatarze :-) A cóż to za bestię trzymasz na rękach ?
Lubię koty... ale się długo gotują ;-)
"...da góralka dwa warkocze podzielita się..." :twisted: :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Doczu
nooo...Ala ma kota :wink: Żubrowy kotek- Biesik :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Doczu
hmm... a ja myśłałem, że to lieci: "ma góralka dwa warkocze..."Cytat:
Co oczywiście w tym wypadku nie ma zastosowania, bo góralka juz warkoczy nie ma :-)
No tak tu się zgadza :-)Cytat:
To imię kojarzy mi się z pieskiem z pewnej książki, której tytułu nie pamiętam a bardzo chciałbym poznać, w której to książce piesek jednego z głównych bohaterów wabił się Biesik.Cytat:
Akcja książki działa się na Spiszu i w Niedzicy, a w zasadzie na zamku w Niedzicy.
Może ktoś wie jaki to tytuł kniki ?
Przepraszam za prywatę