Ciepło ciepło.... damy szanse innym na łażenie ze zdjęciem:) Jutro będzie podpowiedź (fotograficzna) a pojutrze finał:)
Wersja do druku
Ciepło ciepło.... damy szanse innym na łażenie ze zdjęciem:) Jutro będzie podpowiedź (fotograficzna) a pojutrze finał:)
Krywe - ruiny Folwarku ?Cytat:
Zamieszczone przez Barnaba
Zagadka Barnaby: Ruiny młyna - Hulskie?
Brawo Zillo. Nie wiem czy to ruiny młyna czy czego, ale Hulskie. Wejście jest na wprost potoku. Przy ścieżce.
To nie są ruiny młyna, chyba ze juz calkiem mi sie pomerdało. Ruiny młyna są przy samym ujściu Hulskiego do Sanu. Mogłyby nimi byc tylko pod warunkiem ze zaraz za nimi płynie San, albo ze robiłeś to zdjęcie w Sanie stojąc :)Cytat:
Zamieszczone przez Barnaba
...no dobra kto był ten wie .....gdzie można spotkać ten telefonik?
Żubrze! Ten element łączności ze światem można zobaczyć 2 m od tego urządzenia kulinarnego :lol:
pozdrawiam
Ha, Żubrze fajnie że dałeś fotkę "Gorącej Linii" przez którą zazwyczaj jest wzywany Jabol na pilne posiedzenia w kurorcie notabli myśliwskich na H...ch. Zdaje mi się że "ostatnio" była tam awaria lini telefonicznej, ale tepsa już chyba wszystko naprawiła. Co, nie?
O żesz Bertrand! Ale Tyś to wykombinował. A taki smaczny żurek Teresy straciliśmy właśnie przez brak takowego urządzenia (na szczęście udało się zrobić drugą porcję, za co Teresie chwała). Przynajmniej Kot Żubra się najdał, ten wyszyścił kiełbasę której już nie dla nas.
hmmm... A ja słyszałem od instalatorów że bedzie tam posterunek GOPS-u... 8) nabrali mnie?
Czyżby jednak był problem :?: Nie wiem dlaczego ale wydaje mi się, że Długi powinien dobrze znać to miejsce :?Cytat:
Zamieszczone przez bertrand236
Pozdrawiam
:) Normalnie Żubrza budka telefoniczna:)
Zagadka fot. Barnaby - piwniczka nad potokiem Hulskim (idąc np z Sękowca wzdluż Sanu do Hulskiego -starą ukraińską drogą (tak ją nazywają niektórzy miejscowi) po minięciu zejścia nad ruiny mlyna droga przechodzi w scieżkę wzdluż potokui , tam jest ta piwniczka, idąc dalej należy liczyc się z wrogim usposobieniem mieszkańca chaty na Hulskim - Pietrka ) Piotr ma rację - nie sa to ruiny mlyna bo sa bardziej zarośnięte i inaczej polożone a teraz już nie tak widoczne.
Pozdrawiam PF
Miałem z przyjaciółmi kilka razy mozliwość spotkania się z, jak go nazywasz Pietrkiem (nam przedstawiał się jako Marek) i nigdy nie spotkaliśmy się z jego i jego psa (owczarek podhalański) wrogością a wręcz przeciwnie: przewoził nas swoim koniem przez Hulski, popijaliśmy piwo i herbatę, otrzymaliśmy rzeźbione przez niego talerze, mamy z nim zdjęcie, raczył nas swoimi opowieściami... Było to 3-4 lata temu. Chyba, że teraz coś mu się stało...Cytat:
Zamieszczone przez PiotrekF
(do postu Bertranda o machinie kulinarnej)
O żesz ty kurcze dawno mnie tam nie było a co za wspaniała kulinarna machina powstała i któz ją stworzył...??
Obmyślił :idea: niejaki Bertrand. :D Stworzył według jego obmyślenia i pomiarów :shock: zrobionych 14 lutego /relacji nie było :( / niejaki Pan Jacek :D . Spierd..ł, :( potem poprawił :D . Zawiózł w Bieszczad Bertrand :D . Do chatki zaniósł Barnaba 8) i Bertrand. Montował Bertrand z pomocą Barnaby :twisted: . I to by było na tyle. Nadal nie jestem pewien funkcjonalnośc :? i. Wg mnie za ciężkie i jak się nagrzeje trudno będzie zmienić pozycję :? . Możecie krytykować do woli. PRAWDZIWA CNOTA KRYTYK SIĘ NIE BOI. :oops:
pozdrawiam
Drogi Bertrandzie mam nadzieje ze niedlugo sam bede mogl oceni ta zmyslna machine...:) Pozdrawiam cieplo
A ja nikogo nie spotkałem, ale przyznać muszę że facet ma piękne widoki z chaty....
hulskie? a ja myslalam ze ten dom jest niezamieszkaly!
Specjalnie obciąłem ten "kompleks rolniczo gospodarczy" z lewej, bo stał tam czerwony kombi. Po tej stronie potoku, na której byłem fotografując, łaziły sobie kozy (z 3 chyba) no i Qń, znaczy się że ktoś tam bywa
Jeszcze tylko pare dni i tam będę. Sprawdzę, czy qń nadaje się pod siodlo.
Na Hulskiem zawsze mieszkali Pieklakowie. Później gospodarstwo kupił Piotr (z Warszawy). Pomieszkiwał trochę tu, trochę tam, bo w umowie starsza pani miała dożywocie. Już od kilku lat mieszka sam. Często też z tej racji prze turystów zwany jest Samotnikiem. Jest to człowiek cokolwiek milczący i nie łaknący specjalnie towarzystwa, ale nie nieuprzejmy. Natarczywość niektórych "turystów" i zwyczajne chamstwo spowodowały, że przechodzących zaczął traktować z wyraźną niechęcią, wręcz wrogo. Z sąsiadami (Tosia i Henry) żyje w zgodzie.Cytat:
Zamieszczone przez WojtekR
Nic mi nie wiadomo, by był dwojga imion
Długi
A czy mówicie może o osobie, która wystawiła przy drodze z ruin cerkwi w Hulskiem tablice "Teren Prywatny wstęp wzbroniony" ? Bo przyznam że będąc tam w maju zeszłego roku wraz z dwójką konnych chcieliśmytamtędy przejść, bo wybitnie pasował nam skrót, ale konni pojechali przodem i usłyszeliśmy szczekanie psów więc zwątpiliśmy i zarządziliśmy odwrót. Nie wiemy co było z konnymi, bo nie wrócili :-)
To to miejsce i ta Osoba. Konni przeżyli :D
Długi
Dobrze wiedzieć :-)Cytat:
Zamieszczone przez długi
Czyżbyś Ich znał ?Cytat:
Zamieszczone przez długi
Mam na bieżąco informacje z sąsiedztwa.
Jeżeli by coś lub ktoś pożarł konnych, wiedziałbym o tym z 2 dniowym opóźnieniem :D
Długi
Co to jest i gdzie to jest? 8)
No nie wiem, a chyba powinienem :shock: :oops:Cytat:
Długi
Za mostem na Sanie w drodze do rez Krywe
teraz płotek sięga stojącego na fotce samochodu i jest to nowo powstające centrum handlowo-gastronomiczne a na miejscu tego pomaranczowego stała jeszcze niedawno dość znana budkaCytat:
Tera wszystko jasne :D
Rok temu trochę inaczej to wyglądało. Ogólna topografia mi pasowała, ale szczcegóły są już inne.
Pozdrawiam
Długi
.....no dobra to w takim razie gdzie to jest.....a tak na marginesie w ten sposób kończy się szaleństwo samochodem po lesie.....dodam że jest to maluszek...
Cytat:
Zamieszczone przez długi
To jest miejsce po PavulonieCytat:
Zamieszczone przez długi
Chyba nie Twój :shock: :?:Cytat:
Zamieszczone przez żubr
Pozdrawiam
...nie no skąd że ...w to miejsce wyladował w całości już sporu czas temu......
no to jeszcze jedno zdjęcie tego samego autka...
witam
to ja też cosik dołożę:
gdzie to jest, i czego to są pozostałości?
hmmm.... cos nie tak bo nie ma zdjecia... tudziez inszego zalacznika... :lol: :lol:
juz jest :oops: :oops:Cytat:
Zamieszczone przez KAHA
Hej, cześć. Mam propozycję - dokładajcie może do odpowiedzi na zagadkę jej adres z paska adresu lub sam adres zdjęcia typu http://forum.bieszczady.info.pl/files/z1_704.jpg (można łatwo wyciągnąć klikając prawym przyciskiem na obrazku 'właściwości' i kopiując ten adres.)
Po kilkunastu stronach dyskusji już nie wiadomo, poza zgadującym i zadającym pytanie, czego odpowiedź dotyczy i trzeba się cofać o kilka w najlepszym razie stron.
Sam wątek jest boski ;) ale ciężko się go śledzi.
A gdzie te ruinki, to dalibóg nie wiem :(
Co to jest i gdzie to jest? :lol:
witam
mała podpowiedź do :
http://forum.bieszczady.info.pl/files/z1_704.jpg
Przypuszczam, iż gdzie to jest to już będzie latwe, tylko co to jest na pierwszym planie?