-
10 załącznik(ów)
Odp: [Toruń] Spotkania bieszczadzkie
Ech, lubię te nasze spotkania, bo to człowiek i się napije, i naje. Mam nadzieję, że przynoszenie ciasta na spotkania będzie już tradycją. Tak, to aluzja. Było pyszne Kasiu. A wesoło wczoraj było po pachy.
Postanowiono co następuje:
Wkrótce ruszamy w trasę ku ogrzaniu ochłodzonych ciężką zimą serc i dusz. Na początek dwie niezbyt forsowne trasy. Papowo Biskupie- Chełmża. Tam piękne ruiny XIV-wiecznego zamku a w Chełmży katedra i jezioro. Później Bierzgłowo- Zamek Bierzgłowski- Barbarka- Toruń. W Bierzgłowie ciekawy kościół, również XIV wiek, ciekawy, bo bez prezbiterium, ołtarz w nawie głównej, tam też XIX drewniany wiatrak, obecnie w stanie ruiny, krzyżacki zamek w Zamku Bierzgłowskim, obecnie własność diecezji toruńskiej, może uda się załatwić zwiedzanie. Barbarka, to miejsce straceń ludności w czasie II wojny światowej, pomnik i śliczna malutka kapliczka.
A w Toruniu, to chyba nie ma czego zwiedzać:wink:
A w dalszej perspektywie Puszcza Bydgoska i szlak toruńskich fortyfikacji.
Już nie mogę doczekać się tych naszych rajdów, wtedy napisze więcej.
Jeśli nie znudziły wam się piękne twarze pań i wredne gęby panów, to poniżej fotoreportaż.
-
haha świetne zdjęcia (pojony dziadzia w trakcie występu artystycznego i Kaśka z tym butem w kadrze zaczepno-obronnym ;]), całej atmosfery nie oddadzą, ale co to było za spotkanie ;]
piskal takie przybliżone ilości km podanych tras może?
słuchajcie no.. ja nabrałam na ten wyjazd ochoty, chociaż weekendowy... z szefciem już wiem ze się jakoś załatwi... czy wszyscy jadą na całe dwa tygodnie, czy moze ktos własnie planuje kilka dni tylko to z checia bym pomyslala nad zorganizowaniem "dojazdu" na te kilka dni właśnie. bo jak nie pojadę to słyszałam że wyrzuceniem to grozi.... ;/
wogole jak wygląda całość terminu zaczyna się od 9/10 maja a kończy na...? chciałabym sprawdzić jak mi tam też w między czasie zajęcia wypadają.
ile może kosztować bilet PKP?
-
1. Papowo Biskupie- Chełmża 11 km., Bierzgłowo- Toruń ok. 15., ale brzegiem terasy bydgosko-toruńskiej, czyli będzie można poczuć się prawie jak w górach.
2. Jedziemy w nocy z 9/10 maja, wracamy 22 maja. KIMB 14-16 maja.
3. Jak się zdecydujesz jechać, to coś się wymyśli, chyba żebyś jechała później. Na pociąg nie masz co liczyć, będziesz jechała dobę, przez Katowice albo zgoła Szczecin. Z Warszawy Zachodniej o godz. 11 jest autobus do Ustrzyk Dolnych, tam już byśmy Cię odebrali. No i można też zaglądać tutaj: http://forum.bieszczady.info.pl/show...9142#post99142
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
Ech, lubię te nasze spotkania, bo to człowiek i się napije, i naje. Mam nadzieję, że przynoszenie ciasta na spotkania będzie już tradycją. Tak, to aluzja. Było pyszne Kasiu. A wesoło wczoraj było po pachy..
Achhh super było,ja już nie mogę się doczekać kolejnego spotkania,bo takiej szalonej ekipy jak my to nigdzie nie ma:wink:(wiemy o czym mowa:) A co do aluzji Piskalku to postaram się żeby coś pysznego stało się tradycją,o ile czas mi na to pozwoli. A no i cieszę się że wszystkim smakowało...baaa dzięki czossi :) za to ze też zjadłeś pomimo że nie lubisz wiórek:) aaaa i mam nową ksywkę (naczelny śmieszek) bardzo mnie się to podoba....ochhh jak ja uwielbiam przebywać w tym składzie:) Tylko zaczynam się bać dziadzi i Tarnicy:)
Ps.Dzięki Piskal za okrągłe serca w czekoladzie:):)oczywiście w imieniu wszystkich kobiet które były na spotkaniu!!!!
-
-
Wiesz Wiola. To forum składa się nie tylko z tego jednego wątku. Spotkanie za tydzień. Musimy umówić pieszą wycieczkę, może na następną sobotę, 27 marca?
-
No sobota by mi bardziej pasowała niż niedziela,a co do spotkania to oczywiście nie mogę się już doczekać spotkania z moimi 'pierniczkami':):) Nie omijając nikogo...hihi
-
ale mnie ten wątek najbardziej interesuje bo ... ludzie, no bo ludzie ;]
no a ja w takim razie w maju, ale nie w ten weekend co jedziecie, jade... chcecie zgadywać gdzie? :PPP
ja w okolicach 27 marca też nie mam zajęć wiec mogłabym pójśc na wedrówkę, chyba ze mi coś wypadnie... ale to bede informowała na bieżąco
a jutro ide.. na taniec brzucha... chcecie wystep artystyczny następnym razem? juz trochę praktyki mam za sobą ;]
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Fioletowa Woda
ale mnie ten wątek najbardziej interesuje bo ... ludzie, no bo ludzie ;]
no a ja w takim razie w maju, ale nie w ten weekend co jedziecie, jade... chcecie zgadywać gdzie? :PPP
ja w okolicach 27 marca też nie mam zajęć wiec mogłabym pójśc na wedrówkę, chyba ze mi coś wypadnie... ale to bede informowała na bieżąco
a jutro ide.. na taniec brzucha... chcecie wystep artystyczny następnym razem? juz trochę praktyki mam za sobą ;]
Totalnie zakręcona wypowiedz:) eheheh :grin:
Ja chce wiedzieć gdzie Ty jedziesz,jak my jedziemy w maju???
A z tym tańcem brzucha fajny pomysł:) Ty na spotkaniu będziesz kręcić brzuchem,ja tyłkiem,a Julka górną częścią ciała:):) Czyli bierzemy Cię Wiola do zespołu:wink: Jeszcze ARmie trza wyszkolić :-D
-
A następne spotkanie to kiedy robicie? Może wprosiłbym się? Bo ja co prawda ze zrzutu ale aktualnie kujawiak.
Pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez
sturnus
A następne spotkanie to kiedy robicie? Może wprosiłbym się? Bo ja co prawda ze zrzutu ale aktualnie kujawiak.
Pozdrawiam
23 marca to jest wtorek godzina 18 w Toruniu w zezowatym na ul. sw ducha
A no i zapraszamy:)
-
1 załącznik(ów)
Wiola nie mogłam się powstrzymać:grin:
FOR YOU:twisted:
Załącznik 16990
-
no dziękuje, ale to bardziej niebieski plyn a nie FIOLETOWY!
ty ale jaki zespół faktycznie możemy stworzyć, o kurde!!!
no gdzie ja mogę jechac... na majówkę , nad morze! ;P :twisted:
-
A jutro nikt się nie wybiera na wędrówkę by rozchodzić po zimie buty turystyczne ?? :-)
-
Zapraszam równocześnie na Festyn Wielkanocny do Muzeum Etnograficznego w tą niedzielę od g. 10 do 15.
-
Wojtuś z Tobą to nawet i na koniec świata:) Ale oba dni mam już zajęte,wiec ja odpadam...a szkoda bo miła propozycja!!!!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
WojtekMyśliwiec
A jutro nikt się nie wybiera na wędrówkę by rozchodzić po zimie buty turystyczne ?? :-)
Mi tam nic się nie zastało ani nie rozeschło w czasie zimy ;) Używałem sobie na Otrycie ;)
Pozdrawiam
P.S. A we wtorek pewnie się zjawię... A pewne to tylko "ta czarnowłosa, co w uszach ma klipsy"
-
Cytat:
Zamieszczone przez
sturnus
P.S. A we wtorek pewnie się zjawię... A pewne to tylko "ta czarnowłosa, co w uszach ma klipsy"
Super, Zezowate Szczęście, Ducha Św. 5, w stronę bulwarów i bramy Św. Ducha, starówka. Szukaj szyldu Automobilklubu czy jakoś tak.W piwnicy jest Zez.
-
Toruńsko- bieszczadzkie spotkanie już dziś.
Klub Zezowate Szczęście , godz. 18, Toruń
-
Toruńsko- bieszczadzkie spotkanie za nami. Z gościnnym udziałem Sturnusa. Sturnus to Bieszczadnik pełną- za przeproszeniem- gębą.
Tym razem obyło się bez akcentów muzycznych, ale za ARmia przygotowała mini kwiz wiedzy o Bieszczadach. Taka niespodzianka, chociaż z niespodzianek to wolę ciasto.
Przed nami już w sobotę, o ile pogoda dopisze, pierwsza wycieczka piesza. Bierzgłowo- Zamek Bierzgłowski- Barbarka- Toruń. Ciekawe historyczne miejscowości. Relacja, jak najbardziej planowana, wtedy napiszę więcej.
Zdjęcia z wczoraj pewnie wstawią dziewczyny. Ja nie robiłem.
Darz Bór!
-
Spotykamy się w sobotę, 27 marca na dworcu głównym PKS. Autobus wyjeżdża o 7.30, kierunek Zławieś Wielka, cena biletu 4,70. W razie niepogody odwoływać się będziemy telefonicznie.
-
10 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
Toruńsko- bieszczadzkie spotkanie za nami. Z gościnnym udziałem Sturnusa. Sturnus to Bieszczadnik pełną- za przeproszeniem- gębą. [...]
Ano byłem.. byłem... I powiem że przednie grono tam się zebrało, choć zaszyli się w tym Toruniu, oj zaszyli! Łatwiej znaleźć jaskinie w Nasicznem niż te "Zezowate szczęście". A za tę gębę Pislkalu nie musisz przepraszać, wszak lustro posiadam :D Mogę jedynie się przyczepić do tego że "pełną". Wszak ze względu na zmotoryzowanie musiałem towarzyszyć Wam o suchym (czytaj pustym) pysku. Ale nie ważne co na stole a kto przy stole. Więc jeszcze raz dziękuję za miły wieczór i mała dokumentacja tego spotkania
Pozdrawiam
-
Próbowałam wstawić zdjęcia ale cos mi nie poszło,ale postaram się to zrobić jak najszybciej!!!!
-
2 załącznik(ów)
No i jeszcze tak ze 2 zdjęcia nocnego Torunia ku zachęceniu innych do odwiedzin tego pięknego miasta.
Pozdrawiam
-
5 załącznik(ów)
No to ja też wstawię parę fotek z ostatniego spotkania:razz:
Załącznik 17189
Kwiz w wykonaniu ARmi...Aniu gratuluję pomysłu:) No i muszę się pochwalić,że na jedno pytanie udało mnie się odpowiedzieć:)
Załącznik 17190
ICH TROJE czyli Piskal,dziadzia:-P i Wojtek M
Załącznik 17191
Na zdjęciu...Piskal z Julką i nasz gość strunus,bardzo sympatyczny i mądry człowiek!!
Załącznik 17193
Zdjęcie mego autorstwa...zdjęcie te w przyszłości będzie okładką'piskalowskiej encyklopedi' ;)
Załącznik 17192
Pokaż swoja twarz :-P czyli zgadnij kto to jest:):):?:;)
-
Nie strunus, tylko sturnus (łac. szpak).
A tak a propos pseudonimów, to w naszej toruńskiej grupie mamy aż trzy Wuki, ponieważ WUKA swój nick stworzyła ze swoich inicjałów, a takie inicjały ma jeszcze Wojtek Myśliwiec i Fioletowa Woda.
Ha!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
A tak a propos pseudonimów, to w naszej toruńskiej grupie mamy aż trzy Wuki, ponieważ WUKA swój nick stworzyła ze swoich inicjałów, a takie inicjały ma jeszcze Wojtek Myśliwiec i Fioletowa Woda.
Ha!
Oj przestawiłam literki,zdarza się. Mam nadzieję,że STURNUS mi wybaczy to małe przejęzyczenie!!!!!:smile:
-
Jak zwykle mieliście wesoło, dzięki za fotki i czekamy na relację z wycieczki:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
Spotykamy się w sobotę, 27 marca na dworcu głównym PKS. Autobus wyjeżdża o 7.30, kierunek Zławieś Wielka, cena biletu 4,70. W razie niepogody odwoływać się będziemy telefonicznie.
No właśnie,sprawdzałam pogodę kilkudniową i źle to widzę,no chyba że z parasolami będziemy spacerować,ponieważ akurat od soboty ma padać deszcz!!!:evil:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
darkangel79
Oj przestawiłam literki,zdarza się. Mam nadzieję,że STURNUS mi wybaczy to małe przejęzyczenie!!!!!:smile:
Ja tam do aniołów nic nie mam... zwłaszcza tych czarnych ;)
Pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
Ha!
o nie! to już za dalko poszła interpretacja, WUKA jest WUKA, inicjały są takie same, ale pseudonimy nie koniecznie. Fioletowa Woda, Wóda, czy nawet Niebieska Woda przechodząc do Siostry Denaturatki... no zniose wszystko ;]
Kasiu a gdzie nasze zdjecia pozowane do aparatu?;p
A no i musze przyznac że sturnus-świetnie słuchało się twoich opowieści i chociaż nie byłam nigdy w górach bo moje serce bliżej ma do morza to nabrałam ochoty żeby je zobaczyć, niestety w maju kiedy jedziecie mi sie nie uda z wielu przyczyn innych, nie tylko finansowych, ale może następnym razem.... w kazdym razie czekam na dalsze ciekawe opowiastki ale to pewnie na następnych spotkaniach ;]
-
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
Mnie jutro nie będzie.
Co się stało ??:sad::?:
-
Ano czasami wszystko w ostatniej chwili się zesra. A już wynotowałem sobie geocache, które można po drodze zgarnąć. Mam nadzieję, że będzie padać, to przynajmniej nie będzie żal. Co się odwlecze...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
WojtekMyśliwiec
Co się stało ??:sad::?:
Toś se kurna Wojtek polatał... :(
Pozdrawiam wsiech
P.S. WUKA zamówienie zrealizowane :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Fioletowa Woda
Kasiu a gdzie nasze zdjecia pozowane do aparatu?;p
Wiolcia ja te zdjęcia wykasowałam,bo jakoś mi się nie podobały.Ale spoko jeszcze nie jedno nasze wspólne zdjęcie tu wstawimy.
A co do jutra,ja też nie mogę,wytłumaczę się jak się spotkamy!!!!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
sturnus
Toś se kurna Wojtek polatał... :(
Pozdrawiam wsiech
P.S. WUKA zamówienie zrealizowane :)
Cóż , może sie kiedyś uda by wyprawa wyruszyła.
Jak mówi chińskie przysłowie - "Czas i cierpliwość zmieniają morwowe liście w jedwabną szatę"
-
Cytat:
Zamieszczone przez
sturnus
Ja tam do aniołów nic nie mam... zwłaszcza tych czarnych ;)
Pozdrawiam
Dziękuję Ci bardzo:smile:
I mam nadzieję,że następnym razem jak się spotkamy,znowu zaaplikujesz nam kolejną dawkę opowieści!!!
-
o! geocache widzę, że nie tylko ja się w to bawię, to może znaleźlibyście mój sprzed paru lat :P
...szkoda, że jutro nie wyruszacie, le z drugiej strony może następnym razem i ja będę mogła dołączyć