Odp: Skąd znam ten widoczek ?
Cytat:
Zamieszczone przez
zbyszek1509
Tym razem już bez stożków i garbików, tylko całe pasmo w drodze z ...?.
Załącznik 32040
Wygląda jak Hyrlata/Rosocha z drogi Solinka - Roztoki.
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
Wygląda jak Hyrlata/Rosocha z drogi Solinka - Roztoki.
Przyznaję sir Bazylu, że po sprawdzeniu, rzeczywiście występuje pewne podobieństwo tego pasma o którym piszesz do tego na zdjęciu. Jednak odległość od Hyrlatej do przewodniego szczytu na zdjęciu wynosi ok 16 km a azymut 72 stopnie. To tak dla ułatwienia.
Cytat:
Zamieszczone przez
zbyszek1509
Przyznaję sir Bazylu, że po sprawdzeniu, rzeczywiście występuje pewne podobieństwo tego pasma o którym piszesz do tego na zdjęciu. Jednak odległość od Hyrlatej do przewodniego szczytu na zdjęciu wynosi ok 16 km a azymut 72 stopnie. To tak dla ułatwienia.
No to chyba ciutkę przestrzeliłem :) Tak sobie patrzę na mapę i może to będzie Magura Hulszczańska i Maguryczy?
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
No to chyba ciutkę przestrzeliłem :) Tak sobie patrzę na mapę i może to będzie Magura Hulszczańska i Maguryczy?
Już bardzo ciepło, jednak troszkę bliżej.;)
Cytat:
Zamieszczone przez
zbyszek1509
Już bardzo ciepło, jednak troszkę bliżej.;)
No to pewnie Magura Krywicka i Błyszczowe Berce?
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
No to pewnie Magura Krywicka i Błyszczowe Berce?
Oczywiście masz rację. Zdjęcie zrobione ze stokówki tuż przed cerkwiskiem w Hulskiem w drodze na Stoły. Dzięki za miłe uczestnictwo w zabawie :)
Co widać i skąd widać?
http://www.bmiller.pl/forum/2013/pitu_pitu_01.jpg
To trudna (?) zagadka, ale po rozpoznawczym PITU<PITU i kilku podpowiedziach uda się ją z pewnością rozwiązać.
Podpowiedź pierwsza: powiększenie prawego górnego rogu zdjęcia.
http://www.bmiller.pl/forum/2013/pitu_pitu_02.jpg
Na ostatnim planie to może być góra Kuty z przekaźnikiem, nad Płonną a zdjęcie robione z okolic Olchowej, Łukowego.
Cytat:
Zamieszczone przez
krzychuprorok
Na ostatnim planie to może być góra Kuty z przekaźnikiem
Zgadza się.
Cytat:
Zamieszczone przez
krzychuprorok
zdjęcie robione z okolic Olchowej, Łukowego.
I to też się zgadza. Uściślę może, że znad Łukowego, z samego końca polany podchodzącej pod szczyt 570m.
A teraz pytanie poza konkursem: co to ma wspólnego z moją poprzednią zagadką? Odpowiedź: na podpowiedzi widać i Banię, i Górę Miłosierdzia i Górę Łukanusa (tę z tablicą ku czci kurierów).
Nie sądziłem, że ta zagadka tak szybko zostanie rozwiązana. Brawo! :smile: