Odp: Beda strzelac do wilków
dlaczego?
ja tam życzę wilkowi smacznego i niech zjada te bydło, skoro bydlaki mają takiego gospodarza, który tak się o nie martwi. No naprawdę już pisałam to jak zostawić kluczyki w otwartym aucie w nocy w centrum miasta i mieć pretensje, że ktoś nam je ukradł.
..no tak.. ale mam marzenia o świecie harmonii i spokoju.. bez złodziei samochodów (bez samochodów) i zjadanego bydła... choć jak się głębiej zastanowić, to harmonija właśnie będzie polegać na tym, że to wilk będzie zjadał krowy, a nie człowiek... i niech mu wtedy na zdrowie
no właśnie;-)))
przeciez wilk raczej na sałatkę się nie przerzuci, a więc ja mu jeszcze raz życzę smacznego
Pisząc o tych i owych wyczynach Homo Non Sapiens,zaglądam mu na zaplecze,gdzie trzyma swoje graty i kwity,to czasem wymaga tour de situation,ale jest ciekawsze,niż biadanie nad kierdelem puszczonym bez pana na 200 ha,gdy wilki szukają sklepiku z pożywieniem.No ale czytanie męczy, Zawsze pozostaje taniec z gwiazdami lub ach jak oni śpiewają. Lingwistyka i szał to inne kierunki. Już w starej Grecji faceci szukali światła - ze świecą. pozdrawiam i bez urazy.
Pisząc kolejne posty nigdy nie napisałem że jestem za wybiciem jakiegokolwiek drapieżnika (nawet zjadającego sałatę). Chodziło mi oto że zwłaszcza wilki atakują coraz częściej w takich miejscach, w których nie atakowały nie, dlatego że ktoś tam nie wypasał bydła a wcześniej owiec czy czegokolwiek innego. Wilków jest coraz więcej i tak jak mówicie, że ludzie wkraczają na ich tereny tak one będą zapuszczały się coraz dalej. Cały czas chodziło mi oto co zrobić z takimi zjadaczami sałaty. Zdjęcia wilka, które załączyłem do jednego z postów zrobiłem właśnie w takim miejscu, poprzecinanym kilkoma dość ruchliwymi drogami, o wzmożonej działalności rolniczej stosunkowo dużym skupisku ludzi.
A gdzie te biedne wilki mają się podziać jak cały kraj jest utkany siecią ruchliwych dróg, wszędzie są ludzkie domostwa itd?
Cytat:
Zamieszczone przez
Grzesiek
Wilków jest coraz więcej i tak jak mówicie, że ludzie wkraczają na ich tereny tak one będą zapuszczały się coraz dalej.
Gdybyś wiedział o czym piszesz to byś wiedział że piszesz bzdury.
Skoro od 2001 roku są pod ścisłą ochroną, nie mają naturalnych wrogów to chyba ich przybywa. W połowie lat 70 naliczono ich 100 po trzydziestu latach jest ich 700 (taką liczbę podaje MŚ). To Twoim zdaniem jest ich mniej czy więcej? co tu jest bzdurą?
W połowie lat 70 naliczono ich coś około 100 obecnie jak podaje MŚ jest ich 700. To Twoim zdaniem jest ich mniej czy więcej?
Cytat:
Zamieszczone przez
Grzesiek
Skoro od 2001 roku są pod ścisłą ochroną, nie mają naturalnych wrogów to chyba ich przybywa. W połowie lat 70 naliczono ich 100 po trzydziestu latach jest ich 700 (taką liczbę podaje MŚ). To Twoim zdaniem jest ich mniej czy więcej? co tu jest bzdurą?
To prawda że ich przybyło od lat 70-tych,jest ich 500-600 raczej niż 700,tu masz rację.Natomiast pierwsze zdanie jest nieprawdziwe(to miałem na myśli pisząc o bzdurce,bez urazy ;) ),wcale ich nie przybywa,od paru lat mimo ścisłej ochrony jest ich tyle samo.Powodem jest kurcząca się baza pokarmowa,ataki na zwierzęta hodowlane też są tym spowodowane.