Odp: Skąd znam ten widoczek ?
Cytat:
Zamieszczone przez
zbyszek1509
To byliśmy w tym samym czasie, tylko w innych miejscach :).
W Lutowiskach z punktu widokowego, Caryńskiej nie widać bo Otryt jest na linii, czyżby jeszcze dalej? Może Chodak...
Dalej już nie trzeba, jest bardzo ciepło, tylko trzeba w drugie lewo ;) ruszyć.
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
Dalej już nie trzeba, jest bardzo ciepło, tylko trzeba w drugie lewo ;) ruszyć.
To pozostaje Rosochate lub bardziej Werpasiki, bo są wyżej.
Cytat:
Zamieszczone przez
zbyszek1509
To pozostaje Rosochate lub bardziej Werpasiki, bo są wyżej.
He, he, tak mrugałem, bo zawsze dochodzi do nieporozumień gdzie jest lewo a gdzie prawo :) Zabrnąłeś w to niewłaściwe lewo, z Rosochatego i Werpasików widok na południe jest zasłonięty przez Otryt. Podając Lutowiska byłeś tuż, tuż ...
1 załącznik(ów)
Zdjęcie zrobiłem z tej soczyście zielonej łąki:
Załącznik 32278
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
He, he, tak mrugałem, bo zawsze dochodzi do nieporozumień gdzie jest lewo a gdzie prawo :).
Masz rację, wszystko zależy od miejsca stania lub siedzenia :). Pewnie dlatego wymyślono jeszcze kierunki świata, aby uniknąć tego typu nieporozumień. No dobrze, z platformy widokowej za Lutowiskami (na północ) na pewno Caryńskiej nie widać. Natomiast z punktu widokowego 723 za skrzyżowaniem do Skorodnego, pewnie już jest to bardziej możliwe, gdyż leży 20 m wyżej. Czy to jest to miejsce?http://forum.bieszczady.info.pl/images/icons/icon8.png
Pewnie jak pisałeś odpowiedź nie widziałeś jeszcze zamieszczonego przeze mnie zdjęcia - zostawmy tereny na zachód od dużej obwodnicy i ruszmy w drugą stronę :) Daleko nie zajdziemy ale ten kawałek na pewno warto!
Cały problem to w tej soczystej zielonej łące. Nijak nie mogę sobie jej dopasować, gdyż może być to Iwanków nad Smolnikiem ale kąt patrzenia nie pasuje. Natomiast Berdo nad Posadą Górną, takiej łąki raczej nie posiada a dalej na wschód, to już tylko lasy i tylko niżej. Bardzo zakręcona zagadka i jak widać nie ma chętnych do pomocy.
Cytat:
Zamieszczone przez
zbyszek1509
nie ma chętnych do pomocy.
Krywka :wink:
Cytat:
Zamieszczone przez
zbyszek1509
Cały problem to w tej soczystej zielonej łące. Nijak nie mogę sobie jej dopasować, gdyż może być to Iwanków nad Smolnikiem ale kąt patrzenia nie pasuje. Natomiast Berdo nad Posadą Górną, takiej łąki raczej nie posiada a dalej na wschód, to już tylko lasy i tylko niżej. Bardzo zakręcona zagadka i jak widać nie ma chętnych do pomocy.
Ważne, że próbujesz, bo złośliwcy ( że paluchem nie wskażę kto ) często się ze mnie nabijają, że zadaję zagadki a później sam sobie na nie odpowiadam :)
I pomoc się znalazła:
Cytat:
Zamieszczone przez
bartolomeo
Krywka :wink:
Tak się akurat składało, że okolice Lutowisk w małym stopniu mam opanowane. Jednak wiele uroczych miejsc jest jeszcze na pewno do zobaczenia. Krywka nie bardzo mi podchodziła, gdyż sądziłem, że Dział 706 będzie zasłaniał widok na Caryńską. Jednak, jak się okazuje, błądziłem w swoim rozumowaniu. Dzięki za miłą zabawę i bliski kontakt z mapą. Pozdrawiam.