Odp: Skąd znam ten widoczek ?
Cytat:
Zamieszczone przez
coshoo
1. Widok na Studenne i dolinę Sanu. 2. Widok na Terkę.
Wszystko się zgadza. Gratuluję !!. Na pierwszym charakterystyczne pasmo Otrytu i nie wiem dlaczego nie zostało rozpoznane :).
1 załącznik(ów)
Wyszedłem z lasu i zobaczyłem taki widok. Gdzie trafiłem ?.
Załącznik 33104
Jeśli te dwa sterczące to maszty, to może Jawor widać, ale skąd ten widoczek to ciężko jakoś mi dopasować :) A jak to nie Jawor to już całkowita klapa!
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
Jeśli te dwa sterczące to maszty, to może Jawor widać, ale skąd ten widoczek to ciężko jakoś mi dopasować :) A jak to nie Jawor to już całkowita klapa!
Oj, sir Bazylu, brakowało Ciebie ostatnio:(. To nie jest klapa, to jest dobre rozumowanie:). Te dwa maszty to rzeczywiście Jawor, pozostało dopasować azymut i miejsce wyjścia łatwo zlokalizujesz.
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcin
okolice Orelca
Jeszcze nie. Mała:) poprawka na azymut musi być wniesiona.
Gdzieś z okolicy Leskiego Kamienia?
Cytat:
Zamieszczone przez
zbyszek1509
Oj, sir Bazylu, brakowało Ciebie ostatnio:(. To nie jest klapa, to jest dobre rozumowanie:). Te dwa maszty to rzeczywiście Jawor, pozostało dopasować azymut i miejsce wyjścia łatwo zlokalizujesz.
Troszkę się plątałem po różnych pagórach w poszukiwaniu nowych zagadek :) To miejsce wyjścia nie tak łatwo zlokalizować, po prawej widać Horodysko i za nim Berdo, czy zabłądziłem?
Cytat:
Zamieszczone przez
Browar
Gdzieś z okolicy Leskiego Kamienia?
Też mi ten azymut pasuje ale wydaje się troszkę bliżej, może okolice Podkamionki? Ta linia po środku to chyba San co go tam prawie nie ma i po lewej, na jego zakręcie widać być może ściankę w Myczkowcach albo siła mojej wyobraźni się zbytnio rozszalała :)
1 załącznik(ów)
Browar ma rację wracałem spod Kamienia Leskiego. Jednak sir Bazyl jest bliżej w swoich rozważaniach
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
Też mi ten azymut pasuje ale wydaje się troszkę bliżej, może okolice Podkamionki? Ta linia po środku to chyba San co go tam prawie nie ma i po lewej, na jego zakręcie widać być może ściankę w Myczkowcach albo siła mojej wyobraźni się zbytnio rozszalała :)
Tak, ta pozioma linijka to szczątkowy San, jednak Skałki Myczkowieckie zostały poza kadrem z lewej strony. Podkamionka była metą mojej wędrówki. Natomiast po 12 minutach dalszego marszu zobaczyłem taki obelisk:). Mam nadzieję, że już zabudowania na pierwszym i dalszym planie są znajome:).
Załącznik 33118