3 załącznik(ów)
Odp: A może......nieaktualne fotki ?
W wątku o bieszczadzkich monstrach dałem zdjęcie z pracy karczownika przy przygotowaniu powierzchni pod szkółki leśne nad Bereżnicą (niegdyś było to w Nadl. Bukowiec, które później zostało przyłączone do Nadl. Baligród). Szkółki powstawały chyba w latach pięćdziesiątych. W komputerze odgrzebałem jeszcze dwa zdjęcia z tamtego czasu. Załączam również jedno zdjęcie pierwszych poletek uprawnych z rosnącymi sadzonkami. Kto wie gdzie mogą one teraz rosnąć...
1 załącznik(ów)
Widok na Lutowiska - wydaje mi się że z lat 50-tych, może 60-tych.
Marcinie na pewno dopiero 60 widać ośrodek zdrowia a ten wybudowano po 1960 roku. Nie ma natomiast bloków PGR które wybudowano po 1970. Więc to gdzieś ten okres.
Dzięki Zbyszku za pomoc w lokalizacji czasoprzestrzennej zdjęcia. Odgrzebuję te zdjecia z różnych leśnych archiwów, strychów, szopek, starych szaf i spod wykładziny...
Na stronie Nadleśnictwa Baligród z kolegą wrzuciliśmy dzisiaj trochę archiwalnych zdjęć ze szkółek leśnych nad Bereżnicą. Zapraszam do kuknięcia: http://www.krosno.lasy.gov.pl/web/baligrod/32
PS W IE nie bardzo się chcą otwierać, więc polecam Mozillę.
1 załącznik(ów)
To ja dam coś co było b.dawno:grin:.
Moje pierwsze "poważniejsze":wink: wypady w górki..., to Bieszczady i jednoczesnie zagadka : gdzie to ?
ps.przepraszam za jakość zdjęcia ,ale to tak było jak się zdjęcia robiło 'Druhem" 6x9:grin:
Cytat:
Zamieszczone przez
dorota z krakowa
Chyba Krzemień
Nie Dorota , to nie Krzemień.
To ja strzelam w Połoninę Wetlińską, przy zejściu na Berehy.
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
To ja strzelam w Połoninę Wetlińską, przy zejściu na Berehy.
Bazyl 100% trafione w Połoninę Wet. ale , o ile pamiętam, to nie na Berehy.
To było wtedy , kiedy wytyczaliśmy :wink: najkrótszą :-D drogę na Połoninę Wet. z Wetliny.
Rozmowa: Widzicie tą najwyższą górkę tam na połoninie, a no widzimy , no to dawać na wprost ,na szage.
Obrali kierunek lekko północno -wschodni i po trawach i pokrzywach wyżej głowy(180 cm):roll: doszli tam.
Wolno było wtedy , bo Parku tam nie było jeszcze:grin: