Stożek i trzy Kiczery: Doliszna, Serednia, Horiszna? :-)
Wersja do druku
Stożek i trzy Kiczery: Doliszna, Serednia, Horiszna? :-)
Łatwizna ;-)
No jasne, że tak. Dawaj nastepną :-) Szkoda, że tylko pare osób bawi sie w te zgadywanki..moze jeszcze się kto wciagnie.. zapraszamy :-)
hhhmm....Zapraszamy.
Tak dla zobrazowania jak zmienia się w czasie teren nie zalesiony, załączam wycinek tego samego obszaru co przedstawiła Anyczkę , ale z przed 70 lat- z mapy WIG.
Łatwizna .. i o to chodzi , przecież nie szukamy "jodły 15 metrowej na południowym stoku" - masz rację Anyczka,to jest zabawa edukacyjna.
Drugi zał. to moje pytanie .--???
Witam,
ostatnia zagadka Joorga to doliny Osławy i Solinki z Matragoną w środku.
Ta zabawa ( a może to nie zabawa lecz choroba) wciąga.
ja mam tylko takie male pytanko co do tej zabawy- wy rozpoznajecie te miejsca na podstawie rzezby terenu i kierunku przeplywu rzeczki? tak macie w glowie wyglad bieszczad z lotu ptaka? czy bierzecie mape i porownujecie ktore miejsce by pasowalo? bo caly czas bardzo zastanawia mnie metodyka zabawy ;)
Buba...różnie...głównie po rzeźbie terenu...np. to ostatnia zagadka ze Stożkiem..bardzo charakterystyczna i łatwa do rozpoznania własnie po rzeźbie. Ale czasem jak nie mam pojecia gdzie to, to biore mape i sie na nią gapie i szukam dopóki mi coś nie zaświta. Bardzo sie wtedy w głowie utrwala teren...co skutkuje pozytywnie i bardzo pomaga potem w górach :)