Odp: gdzie z półrocznym dzieckiem(wózek)
witam
czytam ten watek i wiem jedno:
urodzilem sie w gorach, rodzice od urodzenia pokazywali mi je, kiedy podroslem sam przetrzasalem je w poszukiwaniu roznych ciekawych miejsc i robie to do dzisiaj - jedynie gory sie zmienily :)
za kilka dni razem z moja 9 miesieczna corka jedziemy do polski i na pewno bedziemy w pieninach. beskidzie sadeckim i bieszczadach, zas w przyszle wakacje ponownie w pireneje :), co prawda z tata na pico de aneto jeszcze teraz nie wejdzie ale za pare lat kto wie:)
a co do nosidelek - juz dawno stworzono nosidelka do wypraw w gory , wykonane jako dobry plecak , wygodny dla dziecka
pozdrowiena
To ja tak odpowiadajac na pytanie a nie dywagujac czy, dlaczego, po co i komu to ma służyć. Polecam wspomniane juz wczesniej drogi przez Sine Wiry i Caryńskie oraz całą masę "asfaltowanych" stokówek w dolinie Sanu, od zródeł praktycznie az do jeziora, na Otrycie - z kazdej jego strony oraz zamkniete dla ruchu "asfalty" na zachodzie wokół Chryszczatej, do Balnicy czy z Żubraczego przez Solinke do Roztok Górnych. Długo by wymieniac... Niestety żadnych tu szczytów, ale i tak lepsze to niż w miescie po parku. I mam nadzieje, ze mój czteromiesieczny syn podziela tą opinie :)
Pozdrawiam
Witam
Za tydzień planujemy wybrać się z dzieckiem w Bieszczady. Ola ma już 9 miesięcy i na wszelkie spacery będziemy używać wózka więc w planach są wszelkiego rodzaju stokówki, np. Sine Wiry, Jaworzec, Łopienka, Caryńskie, rejony Zatwarnicy (Hulskie, Suche Rzeki, wodospat na Hylatym, stokówki biegnące pod pasmem Otrytu). Dodatkowo to gdzie będziemy spacerować uzależnione jest od naszego miejsce noclegowe. No i tu mamy mały kłopot, bo nie wiemy gdzie zarezerwować sobie nocleg. Potrzebować będziemy w miarę przestronnego pokoju, wyposażonej kuchni (aneks), w pokoju łazienki no i aby na noclegu było ciepo. Dodatkowo aby przed domkiem była możliwość posiedzenia na ławeczce z wózeczkiem. Jeśli ktoś polecałby jakiś fajny nocleg na wyjazd z 9 miesięcznym dzieckiem prosimy o informację.
Wołosate, agroturystyka "Stajnia" u pani Grzegorz
Pokoje z łazienką, duży aneks kuchenny dla gości wyposażony w dużą lodówkę, kuchenkę oraz wszystkie naczynia i garnki
Ganek z ławeczką od frontu oraz trawniczek ze stołem i ławkami z tyłu.
Pozdrawiam
Długi
Stajnia w Wołosatem to oczywiście bardzo fajne miejsce, nocowaliśmy tam kilkakrotnie ale teraz wolelibyśmy, ze względu na pobyt z dzieckiem, które chcemy wozić w wózku, nocować tak aby nie dojeżdżać zbyt dużo autem. Wolelibyśmy coś w linii Dwernik, Chmiel, Zatwarnica, Sękowiec. A może coś w Mucznem?
Jak spacery z wózkiem to może w Zatwarnicy http://www.barr-ustrzyki.pl/hotel/zielone.html
Szczególnie tanio to może tam nie jest, ale chyba dobre warunki do pobytu z dzieckiem. Jedzenie bardzo dobre - korzystałem choć nie bylem gościem ośrodka tylko przypadkowym łazikiem z plecakiem.
Blisko rzeczka, łączka, można posiedzieć z wózkiem i z ... browarkiem :)
Ewentualnie wielokrotnie polecany tu na forum Sękowiec http://www.sekowiec.net/ - ale czy są jeszcze wolne miejsca? Spróbujcie...
A może ktoś wie czy Domek Myśliwski w Sękowcu http://www.krosno.lasy.gov.pl/web/lutowiska/21 to dobre miejsce na pobyt z małym dzieckiem?