Odp: Najgorszy sezon w Bieszczadach od 10 lat
Cytat:
Zamieszczone przez
Hero
Wracając do tematu. Kilka dni temu, jakoś tak na początku września, albo pod koniec sierpnia w Teleexpresie pokazano Bieszczadzką Kolejkę Leśną. Sensem tego pokazania była informacja, iż mijający sezon był dla niej najlepszym w historii - przewiozła 70 tys. pasażerów. Czyli przynajmniej pod tym względem sezon nie był najgorszy.
to co podaje TVP - nie ważne która to nie wierzyłabym do końca - ta sama TVP /o Rzeszów który tp kręci/ podawała końcem lipca że Bieszczady oblegają tłumy turystów a sezon jest najlepszy w historii; po miesiącu zmienili zdanie i narzekali na najgorszy sezon ;)
własnie wróciłam z krótkiego wypadu - o ile w sierpniu rzeczywiście było widać że turystów jest dużo mnie o tyle teraz sytuacja wydaje się bdb - na szlakach w środku tygodnia sporo ludzi więc teraz na pewno nie jest źle
Troche OT pojade ale wróciłam właśnie z Zatwarnicy gdzie od niedzieli z kompanem byliśmy sami w "barrze".W niedziele troche ludków łaziło po okolicy,zaś w poniedziałek i wtorek puchy totalne w rejonie Tworylne/Krywe/Hulskie.Przy ruinach w Krywem jakieś prace się zaczynają(robią ci sami chłopcy co turzańską cerkiew remontowali).Ludzi dużo jest ale tylko w UG i Wetlinie.Busy kursują co pare sekundek a w nowej Caryńskiej życie tętni już dość mocno,przed górskim też ze 20 autek z GD,PO i EL głównie.Cisna bardzo spokojna,dziwnie wyludniona...ale byłem tam wczoraj ok.południa więc godzina troche lajtowa.
Cytat:
Zamieszczone przez
robines
[...]przed górskim też ze 20 autek z GD,PO i EL głównie.Cisna bardzo spokojna,dziwnie wyludniona...[...]
Pocieszające, że WA,WY,WZ itd zniknęły;)
Dercik
Rozmawiałam z wieloma ludźmi, wszyscy potwierdzają kryzys. Zmieniają się trendy, przedwczoraj na Wetlińskiej były prawie puchy, ale za to pod Dwernikiem Kamieniem w Nasicznem stało kilkanaście aut.
Cytat:
Zamieszczone przez
Sonka
Rozmawiałam z wieloma ludźmi, wszyscy potwierdzają kryzys. Zmieniają się trendy, przedwczoraj na Wetlińskiej były prawie puchy, ale za to pod Dwernikiem Kamieniem w Nasicznem stało kilkanaście aut.
może dlatego że przedwczoraj był środek tygodnia ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Sonka
Z tym Dwernikiem to raczej kwestia przypadku...być może jakaś grupka wspólnie się ugadała.Ja lazłem tam w niedziele 9 września w godzinach około południowych i na całej trasie żywej duszy nie spotkałem.Dopiero w Zatwarnicy przy wodospadzie(jaki on malutki w tym suchym roku)jakieś ludki sie pokazały.
"Pocieszające, że WA,WY,WZ itd zniknęły"
Dercik Ty prowokatorze!!!
Póki KR nie znika z biesów to spox :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
misiekjakub
Póki KR nie znika z biesów to spox :mrgreen:
KR ładne ale moje blachy są najbardziej bieszczadzkie: KSU (sorki za OT):wink:
Krośnieńsko-Sanocka Ukraina, jak mówili niegdyś miejscowi...
Cytat:
Zamieszczone przez
robines
KR ładne ale moje blachy są najbardziej bieszczadzkie: KSU (sorki za OT):wink:
Zgadza się, nic Cię nie przebije, KSU to legenda Bieszczad jest.. zatem czapki z głów.....;)