Stawiam na piwniczkę po przejściu przez Wołkowyjkę idąc na Czartów Młyn. Piwniczko po prawej stronie ścieżki idąc pod góręCytat:
Zamieszczone przez Anyczka20
Wersja do druku
Stawiam na piwniczkę po przejściu przez Wołkowyjkę idąc na Czartów Młyn. Piwniczko po prawej stronie ścieżki idąc pod góręCytat:
Ruiny cerkwi w Wetlinie?Cytat:
Zamieszczone przez marekm
Pozdrawiam
Bartek
i ot właśnie chodziło :DCytat:
Zamieszczone przez bmiller
Stawiam na Bertranda (Apropos Anyczkowej zagadki :))
I to mi się podoba. :lol: :lol: :lol: Nawet bez tego Apropos :wink:Cytat:
Zamieszczone przez Astra:)
Pozdrawiam
i ja też stawiam!!! :-)Cytat:
Cytat:
Zamieszczone przez bertrand236
Cytat:
W takim razie chyba nie musze pisać że cała trójka ma racje co do piwniczki :DCytat:
Zamieszczone przez barszczu
Pozdrawiam
Ta...koło piwniczki to każdy stawia :P A zostawcie tam nieco dla innych, pijaczyska ;P
No dobra dobra - a co wygralismy?Cytat:
Ale przecież to ty stawiałeś 8)Cytat:
Zamieszczone przez barszczu
O.K. Ja pierwszy odpowiedziałem prawidłowo. W dobrym towarzystwie piwa zawsze się napiję. Jak pojadę w Bieszczad zapraszam na piwko wszystkie osoby biorące udział w tej zagadce. Piwo stawiam tam, gdzie ostatnio zamontowałem urządzenie kulinarne. Może być?
Ja w Bieszczadzie już od... czwartku bedę :D Bertrandzie- może maly urlopik? (do reszty tez piję) :DCytat:
Zamieszczone przez bertrand236
A planuje ktoś pobyt po Bozym Ciele ? W okolicach 20.VI będę chyba w miejscu gdzie Bertrand zamontował maszynerię :-)
jak Biesy i Czady czegoś nie pogmatwają to będę miał bazę od 19.VI. jak zwykle w Wetlinie 8)
Trochę przemataczyłem tablicę, tak bybyła czytelna. Genralnie ciekaw jestem czy ktoś się kapnął, że takie coś w ogóle jest.
Pod drzewem koło Zelmera.
Grrr nie umiesz się bawić!!! grrr Ok, wiedziałeś powiedziałeś. I tak jestem zaskoczony szybkością i godziną odpowiedzi.
Zagadka następna!
cerkwisko w Caryńskiem?
A czemu się zlościsz ? Miałem nie odpowiadać ? To nie po to dałeś zagadkę ? 8)Cytat:
Zamieszczone przez Barnaba
e e. Zgaduj zgadula gdzie jest moja złota kula:)Cytat:
Zamieszczone przez malo
To żart taki, choć nie spodziewałem się, że bedzie z tym tak łatwo.Cytat:
Zamieszczone przez Doczu
Doczu to chyba spac nie moze, forum non stop odpalone i na zagadki poluje :D
Też mam ostatnio zajęcie nocne, i jakoś pisaty się zrobiłem- może nie na forum, ale czytam często. BTW zagadka nie zgadniona! Co się z Wami dzieje?
Barnabo mnie to zdjęcie wygląda na ruiny mlyna przy ujściu Hulskiego (czy nie :) )
Pozdrawiam PF
e e! Hihihi, podoba mi się ta zabawa. Ale nie wprowadzę wskazówek "ciepło zimno" bo nie!
Powiem Wam, że mimo że pierwszy raz bylem tam hmmm oj dawno, i wielokrotnie przechodziłem tamtędy, dopiero teraz to zauważyłem!
"Zgadywajka spryciajka!"
Już kolejny dzień mija.... i nic. Może zapytajcie o coś co wam pomoże? Moim zdaniem w tej kwestii nic wam nie pomoże (ale mi się udała zgadywajka) więc nie podpowiadam sam z siebie, ale jak padnie jakieś pytanie.......
Jeśli patrzycie czasem pod nogi, a nie tylko na góry, to na pewno wiecie gdzie to jest i co to jest :)
HERO
Spodziewam się że jest to jakiś element, który kiedyś miał wiele wspólnego z wąskotorówką, proszę, może jednak masz jakies inne zdjecie, lub zdjęcie okolicy tegoż elementu....
Może moja zagadka jest nieco trudna, bo sam zgłupiałem jak zobaczyłem to co stanowi Waszą zagadkę.... dlatego też dodaję podpowiedź- drugie zdjęcie.
Jeśli ktoś lubi oglądać foto w dobrej jakości, wysłałem je na serwer: oto link 3 505KB
To by musiała być kolej wyjątkowo wąskotorowa, gdyż odległość między kółkami to góra 20 cm. Raczej stawiałbym na spychacz, jakiś sprzęt budowlany. A może mały czołg ?:)Cytat:
Zamieszczone przez Barnaba
Dla ułatwienia zdjęcie najbliższej okolicy.
To coś to dolna rolka prowadząca gąsienicy DET-a.A to zdjęcie schronu na Negrylowie.No cóż,na Sokolikach,Siankach,Niedźwiedzim DET jest popularniejszym stworem niż czołg :D
No i po zagadce :)
No to zagadka np. zillo3
O 07:51:50, 25.05.2006 dałem zagadkę. Zgadywajka spryciajka trochę zapomniana już- więc podaję rozwiązanie: Miejsce to jest po lewej stronie idąc z koliby pod Caryńską w dół- do drogi, jeszcze za przejsciem "pod kablami". Życzę powodzenia tym- co będą starali sie teraz to odszukać :lol: :lol: hihi
przepraszam ze linki, ale jestem wyjatkowo tępa komputerowo i nie umiem wkleic zdjecia... ;) ;) ;)
buba1 http://spin.ict.pwr.wroc.pl/garou/ga...czady/IMG_0526
buba2 http://spin.ict.pwr.wroc.pl/garou/ga...czady/IMG_0537
buba3 http://spin.ict.pwr.wroc.pl/garou/ga...czady/IMG_0564
buba4 http://spin.ict.pwr.wroc.pl/garou/ga...czady/IMG_0565
łiii tam nie szkodzi- i tak uważam że zapychanie serwera forum- jakimis zdjęciami jest troche fe- więc linki cpoko. Zdjęcia ładne, szczególnie pierwsze fajne. Ale gdzie?- nie mam pojęcia
Co do Szwejka strzelam, że to Prełuki.
tak , preluki :D
Czo je to i gdzie je to?
co do zdjecia "buba3" pewna podpowiedz- fragment zielonej tabliczki, ktora widac- jest tam napis:
"takie tu lasy, takie tu drzewa
ze sie nie snilo nikomu
cos we mnie tanczy, cos we mnie spiewa
i nie chce sie wracac do domu"
W oryginale:
Takie tu lasy i takie drzewa
bezdroża, że nie śniło się nikomu.
Coś we mnie tańczy, coś we mnie śpiewa,
I jeszcze nie chce mi się wracać do domu.
Taka stara piosenka, chyba z Bazuny
Długi
to był refren, a zwrotkaCytat:
Zamieszczone przez długi
Buty calkiem przemoczone
na nic się nie zdadzą komu
Plecak stary, płaszcz dziurawy,
czas powrotów, czas powrotów.
Masz rację Długi, chyba początek lat 80-tych.
Pozdrawiam.