Odp: Co to rośnie w tych Bieszczadach ?
A środkowe to jakaś chyba uciekła z ogródka pstrokata trawa. Miałem kiedyś taką, ale była zbyt ekspansywna i po kilkukrotnym całkowitym wykoszeniu wreszcie przepadła.
Cytat:
Zamieszczone przez
vm2301
Może zawodników brakuje, ale trybuny obsadzone;)
Nooo :)
Jak się odrobię z pracą to może poszukam swoich fotek i poskanuję. Niestety cyfrowa w Bieszczadach się nie produkowałem.
pzdr., PB
2 załącznik(ów)
Skłamałem, jednak coś mam na szybko :)
Dwa zielska, dość łatwe, więc proszę nie spieszyć sie z odpowiedzią, bo nagród nie przewiduję ;)
pzdr., PB
Cytat:
Zamieszczone przez
pawelboch
Nooo :)
Jak się odrobię z pracą to może poszukam swoich fotek i poskanuję. Niestety cyfrowa w Bieszczadach się nie produkowałem.
pzdr., PB
Cytat:
Zamieszczone przez
pawelboch
Skłamałem, jednak coś mam na szybko :)
Dwa zielska, dość łatwe, więc proszę nie spieszyć sie z odpowiedzią, bo nagród nie przewiduję ;)
pzdr., PB
Ale to drugie już było - pięciolistny czworolist pospolity.
B.
Cytat:
Zamieszczone przez
Basia Z.
Ale to drugie już było - pięciolistny czworolist pospolity.
B.
Jeeejjjj, się musi spieszyć z odpowiedzą ;)
Wygrała w takim razie uścisk dłoni Prezesa :))
No właśnie trochę liczę się z tym, że coś sie może powtórzyć, bo też nie wszystkie zagadki pamietam, no trudno.
pzdr., PB
Pawelboch napisał
Cytat:
trochę liczę się z tym, że coś sie może powtórzyć,
Jako osoba która zaczęła ten wątek wyrażę swoje zdanie ... to ma być luźna zabawa a nie jakiś sztywny egzamin
Jeśli nawet kilkakrotnie powtórzą się te same roślinki w różnych zagadkach, to będzie tylko służyć większemu bogactwu,bo przecież to samo wygląda inaczej w różnych porach i różnych miejscach.
100% racja:)
Niechaj się powtarzają....może nie wpadnę w depresję, jeśli nad tą samą roślinką będę bez sukcesu dumał po raz piąty;)
A ja sobie zgadnę coś z tej sałatki z pierwszego zdjęcia. Na przystawkę zapodam lepiężnika białego i goryczkę trojeściową...
Liście lepiężnika widzę, ale ta goryczka, że niby to w środku, to jakaś niedorozwinięta...?
Wojtku danie główne to zostaw na później, a goryczka jest z prawej na dole obok maliny :-)