Odp: Znasz Bieszczady? Detale
Gdzie to nie wiem,ale wygląda na piętrowe kojo i miejsce do siedzenia.Gdyby jeszcze był stół ,to pełne umeblowanie maleńkiego locum byłoby gotowe.
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotr
Moja zagadka: gdzie to jest -a przede wszystkim co to jest, bo jakoś nie mam pomysła:
Choceń - naprzeciwko cerkwiska, ale co toto jest to też nie wiem.
@Barnaba - niestety pudło
@Piotr - trafiony - to faktycznie nagrobek Kwiecińskiego i jego 2 wnuczek - umierali co 2 miesiące 1842 roku - najstarszy ponoć w Cisnej
Pozdrawiam :)
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
Choceń - naprzeciwko cerkwiska
Tak, oczywiście Choceń. W maju afair jeszcze tego nie było ani "schodków" które tam prowadzą (wywinałem na nich niezłego orła bo błoto było okrutne):
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotr
Tak, oczywiście Choceń. W maju afair jeszcze tego nie było ani "schodków" które tam prowadzą (wywinałem na nich niezłego orła bo błoto było okrutne):
Piotr, to proste!
To miejsce po obozie harcerskim.
Na 1 zdjęciu ławka i regał z plecionymi półkami. To coś się znajdowało w namiocie. Namiot zwinięto, a "pionierka" została, bo np. była solidna i mogła się komuś przydać :D
To moja hipoteza. Coś wygrałem?
A schody.. może prowadzą do strumienia, z którego harcerze brali wodę :D albo do latryny :P nie wiem.
Cytat:
Zamieszczone przez
TQT
To moja hipoteza. Coś wygrałem?
Za hipotezy nie płacimy ;)
Możliwe że masz racje, obok są ślady po obozie - być może obozowisko osób, które pracowały przy "odkopywaniu" pozostałości. Może harcerze - nie wiem bo nie byłem harcerzem. Ja myślalem że to jakaś "suszarka" :)
2 załącznik(ów)
Gdzie znajdują się:
1. Charakterystyczna płyta z krzyżem
2. Nagrobek
To dwa różne miejsca. Nie powinno być problemu - ewentualna odpowiedź jak wróce, bo za parę godzin jadę znowu w Bieszczady.
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotr
2. Nagrobek
Nagrobek Józefa Kalasantego Jorasza, cmentarz przy wjeździe do Bystrego od południa.
Pozdrawiam
Bartek
1 załącznik(ów)
1 załącznik(ów)