Odp: Co to rośnie w tych Bieszczadach ?
Ło matko, jak żeś tam ją dojrzał?
Niezły masz ubaw, co?;)....kurna chyba jestem masochistą...szukam, szukam i szukam - może drobna podpowiedź sadyści!!!
Czy to zielsko to z kapustowatych?
Cytat:
Zamieszczone przez
vm2301
Ło matko, jak żeś tam ją dojrzał?
Niezły masz ubaw, co?;)....kurna chyba jestem masochistą...szukam, szukam i szukam - może drobna podpowiedź sadyści!!!
Czy to zielsko to z kapustowatych?
Nad 01 w dacie z prawej strony jest najwyższy pęd goryczki trojeściowej. Ale proponuję zająć się daniem głównym. Podpowiedź jest na forum. Gdzieś w opisie wycieczki na Rypi Wierch.
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcin Scelina
Nad 01 w dacie z prawej strony jest najwyższy pęd goryczki trojeściowej. Ale proponuję zająć się daniem głównym. Podpowiedź jest na forum. Gdzieś w opisie wycieczki na Rypi Wierch.
No ja chciałem podpowiedzieć że to był bohater mojej magisterki, ale nie wiem czy to coś pomoże 8)
No, dobra: fotka z Małego Jasła, roślina z jaskrowatych, subendemit wschodnio-karpacki (tak w przybliżeniu).
pzdr., PB
A ja podpowiem, że kiedyś był już w zagadkach okaz kwitnący...
to ten ciemię-cośtam? ciemiernik?
3 załącznik(ów)
A w tych Biszczadach (a raczej G. T-S) rosną takie dziwadła (obwód - 550 cm!). Do tej pory nie objete ochroną pomnikową. Zgłoszone do Konserwatora:-D
Nazwa: Jesion Trzyglów ;)
4 załącznik(ów)
Buk Turnica - drzewo nie objete do tej pory ochroną pomnikową. Zgłoszone do Konserwatora. Obwód ; 450 cm.
Lokalizacja - Ndl. Bircza
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
vm2301
to ten ciemię-cośtam? ciemiernik?
Masz nagrodę :)
Kurna patrzyłem na zdjęcia ciemiernika nawet przed podpowiedzią, ale jakoś liście mi się wydawały nieco inne...kuźwa ślepy jestem albo źle patrzę;)
Dzięki za nagrodę, dawać następne:)
Pozdrawiam:)
3 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
vm2301
Kurna patrzyłem na zdjęcia ciemiernika nawet przed podpowiedzią, ale jakoś liście mi się wydawały nieco inne...kuźwa ślepy jestem albo źle patrzę;)
Dzięki za nagrodę, dawać następne:)
Pozdrawiam:)
Tak z ciekawości:
Na jakie foto patrzyłeś?
Ciemiernik ma dość zmienne liście.
No to w takim razie następne foto, przy czym jakość słabsza bo to są kawałeczki fotografii. Na razie bez ułatwień, bo raczej proste.
pzdr., PB