1 załącznik(ów)
Odp: Znasz Bieszczady? Detale
Ponieważ Piotr mnie uprzedził i kilka moich pomysłów juz umieścił na tan czas mam jedno pytanie: gdzie jest ta droga z tym znakiem drogowym?
Nooo... I żeby było wszystko jasne. Miałem przy sobie stosowny kwitung na wejście.
Pozdrawiam
heh, niby jest zakaz wstępu, a jednak zagadka nie stanowi problemu.... ludzie wiedzą co gdzie to....
i dobrze
Cytat:
Zamieszczone przez
bmiller
Nagrobek Józefa Kalasantego Jorasza, cmentarz przy wjeździe do Bystrego od południa.
Oczywiście.
Podpowiedź do drugiej zagadki (płyta): w tym miejscu stała niegdyś cerkiew murowana w stylu barokowo-klasycznym, bardzo zbliżona wyglądem do cerkwi w Smolniku n.Osławą.
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Barnaba
Terka
Jeśli to do mojej zagadki, to nie Terka. W miejscowości jest niewiele domów, starsi bieszczadnicy mogą pamiętać nazwę "domek 105", na określenie pewnego obiektu, obecnie wyszła chyba z użycia.
To inne ujęcie tego miejsca:
1 załącznik(ów)
Wiadomo, że to zdjęcie zrobiłem w cerkwi. Pytanie w której?
Bertrand
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotr
Oczywiście.
Podpowiedź do drugiej zagadki (płyta): w tym miejscu stała niegdyś cerkiew murowana w stylu barokowo-klasycznym, bardzo zbliżona wyglądem do cerkwi w Smolniku n.Osławą.
Dzięki za podpowiedź. Nigdy tam nie wstąpiłem ale to MUSI być Osławica. Przy okazji wytłumacz ten numer sto piąty
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
bertrand236
Nigdy tam nie wstąpiłem ale to MUSI być Osławica.
No właśnie, a cmentarz 50 metrów od szosy :) "Domek 105" - tak dawniej nazywana była stacyjka PKP w Osławicy, miała taki numer i tak się jakoś przyjęło, ale dziś już chyba nikt tak nie mówi.