1 załącznik(ów)
Odp: Skąd znam ten widoczek ?
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
Tak, dokładnie to Wola Górzańska
(a swoją drogą macie jakiś patent na przekraczanie zimą takich przeszkód wodnych ?)
Jeżeli jest to dokładnie Wola Górzańska, czyli pierwszy bród od Górzanki, to zdjęcie jest lekko archiwalne. Obecnie zupełnie inaczej wygląda. Jednak obok jest kładka, która pozwoli koledze pokonać przeszkodę w suchych butach:). 22.09.2009 roku miałem podobny problem, po przejściu brodu zobaczyłem ukrytą w krzakach taką oto kładkę.
Załącznik 33273
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
zbyszek1509
Jeżeli jest to dokładnie Wola Górzańska, czyli pierwszy bród od Górzanki, to zdjęcie jest lekko archiwalne. Obecnie zupełnie inaczej wygląda. Jednak obok jest kładka, która pozwoli koledze pokonać przeszkodę w suchych butach:). 22.09.2009 roku miałem podobny problem, po przejściu brodu zobaczyłem ukrytą w krzakach taką oto kładkę.
Załącznik 33273
Co fakt, to fakt. Zdjęcie jest lekko przeterminowane , bo ma już ponad 5 lat. , ale ta kładka to była chyba równolegle do pierwszego ,
a my szliśmy z Bukowca i po dojściu do Woli Górzańskiej stanęliśmy oko w oko z rzeczką , która o tej porze zachęcała do kąpieli.
.
Załącznik 33277
/
Po raźnym pokonaniu i wysuszeniu stanęliśmy wkrótce (lekko zasmuceni) nad drugim brodem (wcześniejsze foto)
i co ?
Padła decyzja o trawersowaniu brzegiem, ale to nie była najlepsza decyzja, na drugi raz posłucham poniższej rady :
Cytat:
Zamieszczone przez
Petefijalkowski
Ja staram sie poczekac na jakis automobil :=) W tym czasie ognisko, kielbaski ;););)
P.
4 załącznik(ów)
don Enrico
zbyszek1509
Kładka to I bród od Wołkowyji w sierpniu 2011 wyglądała tak:Załącznik 33279
strumyk jest gdzieś tam :Załącznik 33280
A moja fotka z 2011:Załącznik 33281 jest z "miejsca Twojej zagadki " Enrico ?
My tę przeszkodę pokonaliśmy tak:Załącznik 33282
1 załącznik(ów)
Za oknem zima rozwija swe ramiona, nie dziwota że ludzie siedzą przy płonących brewionach w kominku pilnując plasterka cytryny i nikomu nie chce się otwierać okienka forumowego aby czytać i rozwiązywać wspomnieniowe zagadki.
Mimo to (na przekór) wsadzę obrazek i zapytam skąd pochodzi ?
.
Załącznik 33375
Witam serdecznie! może Suliła?
Również witam serdecznie i gratuluję strzału.
1 załącznik(ów)
Tak, tak, Heniu - w końcu zima nastała i trzeba szykować namiociki żeby smak śniegu poczuły, a całkiem nie dawno zima tak wyglądała:
Załącznik 33378
Oczywiście pytanie, gdzie ona tak wyglądała?
Tam na dole, po prawej ręce, stoi podpowiedź :)
1 załącznik(ów)
Kilkadziesiąt minut później i metrów wyżej, wzgórze tak się prezentowało:
Załącznik 33379
1 załącznik(ów)
I rzut oka ze wzgórza, o które pytałem, na charakterystyczny detalik:
Załącznik 33381