Odp: Zagadki z cerkwią w tle ...
Nie chwyciłem jabolowego witza to mi teraz złośliwie na zagadki nie odpowiada, pieron jeden :evil: Nie to nie, będę podpowiadał aż kto inny zgadnie :mrgreen:
Przewodniczku, jesteś? Wywieś na tym kominie białe rajtuzy w czerwone paski (albo odwrotnie, czerwone rajtuzy w białe paski) i będzie jak znalazł. W tamtej okolicy co prawda preferują pojedyncze ale i podwójne przyjmą z radością :idea:
w Monasterzu?... nie jestem na 100% pewny
o co chodzi z tymi paskami? ciekawym....
Cytat:
Zamieszczone przez
Jabol
w Monasterzu?
Nie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jabol
o co chodzi z tymi paskami? ciekawym....
No to z podpowiedzi zrobiła się druga zagadka :-)
Jak napiszę, że niedaleko jest wyjątkowo diabelski pomnik, to będzie podpowiedź czy trzecia zagadka?
PS. Przy okazji: prawda to, że już nie ma Monasterza a jest Manasterz? Gdzieś mi się to obiło o uszy...
Doskonale! Jak widać Jabol był bardzo blisko...
Te gacie w paski to miał być wskaźnik wiatru potocznie zwany rękawem, a wspomniany pomnik stoi w Bezmiechowej przed szkołą. Biesa postawili tam na postumencie :wink:
1 załącznik(ów)
Wspomniany Bies.
pzd. Kamil
1 załącznik(ów)
To już we wszystkich wątkach będę smucił starymi zdjęciami na których nie pamiętam co jest zarejestrowane.
Ale gdzie mam smucić jak nie tu. (przecież nie pójdę do konkurencji co gada tylko sama ze sobą)
Do rzeczy : okno w cerkwi (na zdjęciu)
ale gdzie ja to zrobiłem ?
ekstra zdjątko. Klimacik jak z Beksińskiego.
Prawdopodobnie jest to w dolinie Sanu, gdzieś pomiędzy Dynowem a Przemyślem (lub okolica) ....parę lat temu