Remont drogi Brzegi Górne - Dwernik
http://www.twojebieszczady.pl/aktualnosci13a.php
Właśnie przeczytałem. Już się ucieszyłem, ale czytając raz jeszcze doszedłem do wniosku, że remont dotyczy jedynie krótkiego odcinka w Dwerniku... To już, cholera, nie można było całej drogi załatać :sad:
EDIT: Przepraszam za literówkę w tytule wątku.
Odp: Remont drogi Brzego Górne - Dwernik
No i jak teraz dojechać do Nasicznego ? Od strony Berehów :?:
No właśnie. Na Caryńskie od tej strony będzie niestety trochę dalej, już się nie podjedzie. Nie bardzo rozumiem ,dlaczego trzeba było blokować cały odcinek, wystarczyło w Brzegach Górnych postawić jakąś wielką tablicę informacyjną na skrzyżowaniu, że robią remont i droga jest zamknięta na odcinku od Dwernika.
Ale po co, przecież łatwiej zamknąć.
Ale czemu tu się dziwić, to jest POLSKA !!! Już mnie coraz mniej rzeczy w tym kraju zaczyna zaskakiwać...
Byłem w niedzielę w Nasicznym, dojazd od Brzegów Górnych, zastanawiałem się dzień wcześniej czy tam dojadę no ale przecież co najwyżej mogli postawić tylko znak zakazu ruchu. Faktycznie, znak sobie stoi, zapytałem dla pewności pana na motórze w mundurze czy można jechać co by mi sie nie przyciapił że mu pod nosem przepisy ruchu drogowego olewam :) A droga w takim stanie że aż mi się z wrażenia płyn w chłodnicy zagotował :)
Cytat:
Zamieszczone przez przemlod
A droga w takim stanie że aż mi się z wrażenia płyn w chłodnicy zagotował :)
Faktycznie tej drodze remont na pewno się przyda. Jak mówią miejscowi są dwie techniki jazdy po takich drogach: 30 km/h lub 130 km/h :razz: Wybór należy do Ciebie :-P
Ps. w niedzielę też byłem w Nasicznym, wchodziłem na Dwernik Kamień, może się gdzieś spotkaliśmy ?
Również na Dwernik-Kamieniu byłem ale chyba raczej nie spotkaliśmy się(nawiasem mówiąc bardzo ładna górka :smile:)
Wie ktoś może czy skończyli już ten remont czy jeszcze nie ?
Ciekawi mnie czy można "normalnie" przejechać całą tą droge zamkniętą dla ruchu wcześniej podczas remontu.
Chodzi mnie o całą trase Brzegi Górne-Nasiczne-Dwernik-Smolnik.
Nie jechałem tamtą trasą ale z drogi głównej w kierunku Ustrzyk Górnych widziałem od strony Smolnika duży znak "zakaz ruchu" i gąszcz barierek.
Droga remontowana jest od strony Dwernika w kierunku Berehów. Tydzień temu swobodnie można było dojechać do Nasicznego od strony Berehów, nie sądzę, aby przez tydzień wiele się zmieniło.
Byłem ostatnio samochodem na tej trasie (Brzegi Górne - krzyżówka na Smolnik i U. Górne) i na moje oko cały odcinek jest już ukończony tzn. nowy asfalt jest już położony na całej długości.
Jakiekolwiek prace jeżeli takie miałyby się jeszcze odbywać to tylko ewentualne usypywanie pobocza bo w niektórych miejscach jest niezła różnica wysokości pomiędzy asfaltem a poboczem i niektóre auta osobowe mogą doznać uszkodzeń podwozia przy próbie zjazdu czy wyjazdu z pobocza, no i jescze być może jakieś nowe znaki drogowe się pokażą.
Zresztą ruch w tym miejscu był o dziwo znikomy jeżeli niepowiedzieć że go niebyło w przeciwieństwie do obydwu pętli bieszczadzkich.
Jeszcze taka ciekawostka, nowy asfalt był położony także w kierunku Zatwarnicy ale "zapomniałem" zobaczyć dokąd położyli chociarz ciekawi mnie to, napewno w każdym razie aż do Suchych Rzek niedojedzie się jak po stole...