Wołosate zimą...pytanie/albo kilka pytań
Cześć Wszystkim,
Wybieram się na Sylwestra w Bieszczady (Wołosate) - pierwszy raz zimą, pierwszy raz w Sylwestra. Mam do Was prośbę. Gdyby ktoś z was mógł podkleić tu jakies linki odnośnie Wołosatego. Interesuje mnie temat zagospodarowania czasu w tej miejscowości lub okolicznych;)
Teleportuje sie tam pekaesem...
Teraz pytania;):
1. Czy ta dziurawa ścieżyna jest przejezdna i czy dojeżdżają tam autobusy?
2. Chciałbym aktywnie: górki na pewno będą, może ktoś coś wie nt. koników, kuligów, innych atrakcji i możliwości spędzenia wolnego czasu?
Pozdrawiam
Odp: Wołosate zimą...pytanie/albo kilka pytań
Cytat:
Zamieszczone przez bravocharlie
Teleportuje sie tam pekaesem...
To bedziesz miał ciężko tam dojechać PKSem. Albo busy albo z buta z Ustrzyk Górnych. PKSy jeżdżą tam tylko w okresie wakacji
Cytat:
Teraz pytania;):
1. Czy ta dziurawa ścieżyna jest przejezdna i czy dojeżdżają tam autobusy?
A czemu miałaby być nie przejezdna ? Sniegu nie ma, i wszystko wskazuje że jeszcze dlugo nie bedzie, a na pewno nie na tyle żeby ta droga była nie przejezdna.
Cytat:
2. Chciałbym aktywnie: górki na pewno będą, może ktoś coś wie nt. koników, kuligów, innych atrakcji i możliwości spędzenia wolnego czasu?
Konie zdaje się sa, ale to bardziej w UG. A inne atrakcje i kuligi, to pewnie do uzgodnienia na miejscu. Wszystko zalezy od zasobności portfela oraz liczebności grupy.
Hej,
dzięki za odp. A z przejezdnością owej ściezyny - wiem, że obecnie jest - interesuje mnie jak zwykle jest pod koniec grudnia, albo jeszcze lepiej czy zdażyło się ze było tam nie przejezdnie;)
Ale jak patrzę na map24.interia.pl - no to jest z 2 kilosy. Najwyżej będą butki i stuptupy;) Kiedyś z sylwestra biegliśmy na autobus 17 kilo po ciężkiej nocy. Takze z taką długością tym bardziej damy radę.
A co do busów, masz moze namiary na kogoś z tamtego obszaru kto trudni sie takim zajęciem?
Pozdrawiam:)
P.S. Świetne zdjęcia z Tatr. Widze ze pogoda dopisała! Polecam Słowackie!
O ile wiem do to Wołosatego autobusy PKS jeżdżą cały rok, tylko inny jest rozkład jazdy w lipcu i sierpniu a inny w pozostałych miesiącach.
Cytat:
12:50 14:10 N USTRZYKI DOLNE - WOŁOSATE WIEŚ
przez USTRZYKI GÓRNE / nie kursuje w Boże Narodzenie i Niedziele Wielkanocną/
14:00 15:25 F J USTRZYKI DOLNE - WOŁOSATE WIEŚ
przez USTRZYKI GÓRNE /kursuje w dni robocze od poniedziałku do piątku/
Z końmi nie powinno byc problemów, wszak tam jest siedziba zachowawczej hodowli konia huculskiego, prowadzona przez BdPN.
naive >>> masz rację. Zapomniałem o połaczeniach z UD. Wszak zawsze jeżdżę z Sanoka :-)
Bravocharlie >>> co do busów, to podawałem na tym forum link do tabelki z namiarami na busiarzy, która znajduje sie na e-gory.pl więc poszukaj tu albo na e-gory.pl
Cześć!
Pod poniższym adresem znajdziesz info nt koni w Wołosatym:
http://www.bdpn.pl/index.php?option=...=98&Itemid=107
Z tego co wiem impreza sylwestrowa organizowana jest cyklicznie w "Barze pod Tarnicą". Słyszałem od uczestników z poprzednich lat, że atmosfera podczas Sylwka jest super.
Panowie!
Dziękuję! Busów poszukam dla bezpieczeństwa. Nie chciałbym zostać na lodzie - a raczej na śniegu...Słyszałem wiele dobrego o Connexie ale mimo wszystko.
A co do "Baru pod Tarnicą" nie miałem przyjemności. Ale powoli się nakręcam na wspaniałą i klimatyczną imprezkę...Obym przekonał innych;)
Pozdrawiam serdecznie!
Poza klimatem barowym i końmi nie spodziewaj sie w Wołosatym niczego. Koniec świata jest w Ustrzykach Górnych. Dalej jest tylko konic swiata :)
Cytat:
Zamieszczone przez
KKKrzychoo
Dalej jest tylko konic swiata :)
I to jest właśnie piękne !;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Polej
I to jest właśnie piękne !;-)
pieknie by było...gdyby tak można było pójść dalej...Na wschód nie patrząc na granicę...