Walne Zebranie Forum we wrześniu
Powoli krystalizują się nam wszystkim plany wakacyjne (dla jednych) i urlopowe (dla drugich). Większość z nas na pewno wpisała do tych planów Bieszczady.
Warto więc by się spotkać - oczywiście na którymś dyżurze w Dwerniku. Ale kiedy ? Nie jest nas zbyt dużo, powinniśmy spotkanie tak zorganizować, aby uniknąć rozproszenia w różnych terminach.
A zatem, absolutnie nie odwołując dwernickich dyżurów jako takich, proponuję we wrześniu Pierwsze Nadzwyczajne Walne Zebranie Uczestników Forum Dyskusyjnego (bieszczadzkiego), na którym m.in.
- podejmiemy uchwałę w sprawie udzielenia (lub nie udzielenia) absolutorium za ubiegły rok dla Admina,
- zredagujemy i wyślemy (tylko komu - no, coś wymyślimy) petycję potępiającą stonkę turystyczną,
- namówimy Kasandrę do degustacji piwa,
- dokonamy formalnego umorzenia postępowania wyjaśniającego w sprawie Agajotka - na wniosek Komisji pod przewodnictwem Barszczyka (cały czas badającej intensywnie tę sprawę, kosztem nauki, pracy i rodziny),
- omówimy inne kwestie - katalog propozycji jest otwarty,
- rozpatrzymy wolne wnioski, etc.
Część oficjalna może być połączona z częścią artystyczną. Dla wzmożenia inwencji uczestników, w toku obrad posilimy się ... (każdemu wg potrzeb).
Ale najważniejsza sprawa to organizacja tego zebrania.
Hasło i odzew: znane. Nowi i Zapominalscy niech przewertują starsze tematy na liście.
Miejsce: knajpa w Dwerniku.
Termin: circa about godz. 14, któryś z pierwszych piątków wrześniowych (np. 6 lub 13 września).
Stroje wieczorowe niekonieczne.
Oczywiście mogą być zgłaszane także inne propozycje co do terminu, porządku dziennego zebrania, itd. Takie forum, jaki kraj (tzn. wolny i demokratyczny).
Namawiam, aby wypowiadając się "w tym temacie" (jak mawiał b. Prezydent RP), każdy z nas deklarował uczestnictwo, podając swoje możliwości przede wszystkim odnośnie terminu.
Do września mamy czas. Ale kto może, niech się zadeklaruje (na Forum) wcześniej.
Do Szaszki i Lupino: jeśli zamierzacie wjechać konno do knajpy (jak niegdyś gen. Wieniawa), to zgłoście wcześniej menu dla koni.
Re: Walne Zebranie Forum we wrześniu
Ach...wrzesień...w Bieszczadach...doczekać sie nie mogę. strasznie miły pomysł i z całą pewnością godny zaakceptowania. Ale dlaczego to nie sobota? Ja własnie podpisałam umowę w nowej pracy i pierwszy urlop będzie mi przysługiwał gdzieś we wrześniu albo nawet w listopadzie, więc zwracam sie z prośbą, aby Walne Zgromadzenie odbyło sie w sobotę wrześniową. Przez całe wakacje i jesień będę miała możliwość odwiedzać Kochane Góry jedynie w weekendy :((, ale lepiej krótko niż wcale, a na zgromadzeniu bardzo pragnęłabym być, zważywszy na fakt, iż jest to jedyna możliwość oczyszczenia mnie z zarzutów.
Witam wszystkich forumowiczów.
Bardzo chętnie (w miarę możliwości) wezmę udział w WZF w Dwerniku.
Ale (z ciekawości, bo tam mnie jeszcze nie poniosło) zaglądnę tam wcześniej, ok 20 czerwca.
ps1) dla forumowiczów
Na mapie Compassu jest zaznaczony szlak czerwony biegnący wzdłuż granicy równolegle z niebieskim od początku mapy do Kremenarosa. Czy To jest polski szlak czy słowacki?
ps2) dla Szszki
Odpuszczam.
Do zobaczenia w Strzebowiskach
Lupino
Hej, ja też bardzo chętnie się z Wami spotkam we wrześniu i sobota wydaje się być fajnym terminem ( agajotek). Mam tylko nadzieję , że moje wrześniowe plany uda się zrealizować, bo z czerwcowego wyjazdu w Bieszczady niestety nic nie wyjdzie.
Lupino, sądzę , że jest to szlak słowacki, szukałem, sprawdzałem na innych mapach go niestety nie ma. Może ma ktoś mapę słowacką tych rejonów to można by było wtedy sprawdzić.
pozdroowka
marekm
HEJ,
co do walnego zebrania wypowiedzieć się nie mogę, ponieważ nie mam jeszcze możliwości planowania czegokolwiek, niestety.
Wiem jedynie, że 13- 15 wrzesień odpada...gdyż stan panieński opuści jedna z moich koleżanek. Reszta jest na razie nie wiadomą, zobaczymy!
Lupino, co do tego niebieskiego, to według mnie jest to chyba nasz jakiś "nowy" ( może nie nowy, a przerobiony) szlak. Może Krzysiek coś o nim wie?
Pozdrawiam
Tak mi sie jeszcze przypomniało:
S. Bywalcu możeby tak zaniechać namawiania Kasandry na piwo, niech każdy robi na co ma ochotę, nic na siłę...?! :)
Ja takze wybieram sie w Bieszczady we wrzesniu! Ale tak w drugiej polowie.
Dlatego moj typ to sobota 21 wrzesnia, bo tydzien wczesniej Aleksandra nie moze, a chcialabym bardzo poznac moja droga imienniczke. :)
Staly Bywalcu, mam nadzieje, ze z kolei dla Ciebie nie bedzie to za pozno?
Oj, moze nie byc latwo nam sie zebrac...
Szaszka
PS. Prosze przygotowac piwo dla mnie i dla mojego konia. ;)))
Widzę, że większość uczestników Forum preferuje termin sobotni. Niech i tak będzie. Z tym, że organizator - pomysłodawca (czyli moja skromna osoba) będzie przebywać w Bieszczadach ściśle w terminie od 31 sierpnia (przyjazd wieczorem) do 21 września (wyjazd rano). Dat tych zmienić już nie mogę. Zatem w moim przypadku wchodzą w grę tylko dwie soboty: 7 i 14 września.
Na dyskusję mamy jeszcze trochę czasu. Całe lato siedzę "kamieniem" w Warszawie i ciężko pracuję (pomijając całodniowe marsze po Puszczy Kampinoskiej, ok. 25 - 30 km; co 2 tygodnie, celem złapania formy na wrzesień).
Obiecuję (nieobecnym w sierpniu), że tuż przed wyjazdem w Bieszczady pozostawię na tej liście wynegocjowany termin naszego Walnego Zgromadzenia.
Godzinę 14,00 proponuję utrzymać. Każde z nas po zebraniu musi przecież jeszcze wrócić do swojej bazy. Poza tym przypuszczam, że w sobotę wieczorem w "restauracji" w Dwerniku może zrobić się trochę nieprzyjemnie. Stąd m.in. proponowałem piątek. Sprawa cały czas otwarta, do dyskusji.
Dużo zależy od Lupino, który w czerwcu odwiedzi Dwernik z wizją lokalną. Czekamy na Jego informacje po powrocie.
Yogi Babbo, brawo Jasiu!!!!
Znaczy brawo Stły Bywalcze!!!! Pomysł przedni, z Ciebie to jednak organizator pierwszej wody!!! Czy Ty sobie czasem gruntu nie przygotowujesz, by kandydować na Sołtysa Dwernika, który tursytów oblężnie istne przeżywać z pewnością będzie? Aaa, nawet jeśli, to niech Ci to się zapomni spokojnie - ja i tak bedę za Tobą agitował, bo choć (nie)znajomość nasza doatuje się ledwie od miesięcy dwóch - i to z przerwami, jak ta ostatnio.... - to i tak pochwalam działaność Twą szlachetną a i przyznać musisz, że wspieram dzielnie!!! Hough, powiedziałem! A fajki pokoju palić nie będę, bo nigdy w życiu tytoniu w ustach nie mialem. Flaszkę pokoju wypiję a to chętnie, wybacz Kassie.... Wszstko jest dla ludzi, kiedy wiedzą, jak korzystać z tego!
Na Zebraniu jestem! Tylko jest problem, bo Czarnohora we wrześniu czeka, już nie pierwszy rok marzę o (nie tak) dalekiej Ukrainie! Ale Was nie zostawię, tak jak Bieszczadu mego kochanego!
PS. Do Stałego Bywalca - przesuwasz druhu termin wyjazdy na 22.9. 21. września barszczyk piszący słowa te ma urodziny a także nadzieję, że świętować je będzie w tak miłym bieszcadzkim towarzystwie! Na alkoholowe libacje w Łodzi przyjdzie czas kiedy indziej.... Sorry Kassie once more....
Termin Walnego Zgromadzenia
Barszczyku, nie mogę zmienić terminu swojego wyjazdu (21.09.) z Bieszczad. To nie tylko ode mnie zależy. 22 września jestem bowiem (mimo że to niedziela) już "potrzebny" w Warszawie.
Poza tym czy myślisz, że byłbym w stanie nazajutrz po Twoich urodzinach prowadzić 450 km samochód ?