(2008-02-06) Warunki śniegowe na skitoury
Moze ktos wlasnie wrocil ...
i cos mi odpiszecie
Myslimy o ~~tygodniu na skitourkach.
Sadzac z fotokamer zjazdow do samych dolin ( Wetlina, Górne ) chyba nie bedzie.
Jak jest w lesie ?
Foki przezyja ?
mz
(np w Gorcach snieg wlasciwie zaczyna sie od 1000 m i to bez rewelacji )
Odp: (2008-02-06) Warunki śniegowe na skitoury
Cytat:
Zamieszczone przez
mirek_z
Moze ktos wlasnie wrocil ...
i cos mi odpiszecie
Myslimy o ~~tygodniu na skitourkach.
Sadzac z fotokamer zjazdow do samych dolin ( Wetlina, Górne ) chyba nie bedzie.
Jak jest w lesie ?
Foki przezyja ?
mz
(np w Gorcach snieg wlasciwie zaczyna sie od 1000 m i to bez rewelacji )
Dosłownie przed chwilą rozmawiałam z Kolegą. Zamiast z nami jedzie w niedzielę z kolegami przewodnikami i goprowcami na skitury do BdPN. Ponoc warunki na Połoninach są bardzo dobre.
Już chyba nie są dobre. Ja byłem w poniedziałek na Paportnej. Śnieg był już od miejsca gdzie zielony szlak z Wetliny wchodzi do lasu. Był to śnieg mokry. Wystawały patyki. Najlpesze były warunki od Przełęczy 964 do Paprotnej i dalej do granicy. Jak wracałem to popołudniu w Wetlinie lał deszcz.
Obserwuje codziennie komunikaty ze strony GOPRu. Z dnia na dzień na Połoninie Wetlinskiej jest coraz mniej śniegu. Natomiast na ICMie zapowiadany jest deszcz. Ja narazie czekam jak znowu sypnie śniegiem a jesli miałbym się wybrać to na północne stoki, czyli na Rawki, Dział, Paportną.
Tu są zdjęcia z poniedziałku:
http://picasaweb.google.pl/krz.prorok
Cytat:
Zamieszczone przez
krz.prorok
Już chyba nie są dobre.
Wiosna. Wczoraj także padał deszcz. Śnieg znika. Dziś w nocy był mróz ale rano nad Wetlińską pojawiło się słońce.
A Lucynko jakie są warunki do wędrowania?
Przed chwilą rozmawiałam z Ratownikiem z Połoniny Wetlińskiej. Dziś warunki są dobre. Widoczność na kilka km, -2 stopnie, 30 cm śniegu, popularne szlaki przetarte.
Na pytanie o to jak bedzie w niedziele stwierdził, że muszę chwileczkę poczekać. Nie wypił jeszcze kawy:-D
W niedzielę kilkoro przewodników i znakarzy szlaków będzie chaszczować po Tołstej i Korbani. Dobrze byłoby coby aby Goprowcy byli przygotowani do akcji:mrgreen:
Błoto, błocko i szczątki pokrywy śnieżnej w niższych partiach.
Będziemy w Bieszczadach od 17..
Nie ma szans na biegówki? (okolice Chaty Socjologa).
A gdzieś nieopodal?
Szukam śniegu, szukam..
1 załącznik(ów)
załączam zdjęcie z wycieczki w rakietach na Małą Rawkę... 3 luty.
pozdrawiam
P
ps.
ograniczenia wielkości wysyłanego pliku do 68 kb to jakiś kret..nizm
Cytat:
Zamieszczone przez
piotrf
ograniczenia wielkości wysyłanego pliku do 68 kb to jakiś kret..nizm
Zanim kolejny raz użyjesz epitetów proponuje przejrzeć np. ostatnie zdjęcia w watku "A może jakieś aktualne fotki", lub coś podobnego i zobaczyć jakiej wielkości mogą być dobrej jakości fotki przy ograniczeniu do 70kb. Twoja mikra fotka 350*260px zajmuje 60kb (!) - ROTFL. To naprawdę nie jest wina forum że nie umiesz posługiwać się oprogramowaniem.
Polecam: http://forum.bieszczady.info.pl/showthread.php?t=1765
@piotrzef
W sumie to fajniej by było móc wrzucić zdjęcie w lepszej rozdzielczości i większym rozmiarze, aczkolwiek sytuacja obecna nie musi wynikac z czyjegoś kretynizmu.
Zawsze można, poza miniaturką, która spełnia rolę wabika;), dorzucić link do serwera zewnętrznego, gdzie zamieszczasz zdjęcie dobrej jakości.
Zrobienie tego zajmuje tyle samo czasu, co wysłanie "krytyki".
Pozdrawiam:)