-
Odleglosci miedzy miejscowosciami (UD,UG,Wetlina,Polanczyk,Solina,Cisne)
Witam.
Jestem nowa na tym forum.Szukam noclegu w Bieszczadach i idzie mi marnie,dlatego prosze o pomoc.Chodzi o to ze nie wiem jak daleko jest np od UG do UD? Czy da rade wieczorkiem z buta sie przejsc z ug do ud na PIWKO? W bieszczadach bylam raz 7 lat temu,ale pogoda byla okropna i siedzielismy caly czas w pensjonacie:???:. Bedziemy jechali z rocznym brzdacem,dlatego tez wielkie wyprawy po gorach raczej odpadaja,ale troche powedrujemy.No i zalezy mi na tym,zeby bylo to miejsce gdzie sa knajpki i czuje sie taki wakacyjny klimat,gdzie sa ludzie,a jednoczesnie zeby bylo blisko do jakiegos glownego miejsca wypadowego na szlaki (o ile takowe istnieje w Bieszczadach),bo zdaje mi sie,ze sa one takie strasznie rozciagniete.No coz jak na pierwszy raz strasznie sie rozpisalam,ale mysle ze ktos mi pomoze:grin:
-
Odp: Odleglosci miedzy miejscowosciami (UD,UG,Wetlina,Polanczyk,Solina,Cisne)
Cytat:
Zamieszczone przez
alualualu
Chodzi o to ze nie wiem jak daleko jest np od UG do UD? Czy da rade wieczorkiem z buta sie przejsc z ug do ud na PIWKO?
Da rade, ale to ponad 50km. Nie wydaje Ci się że powinniście zacząć od mapy? :)
-
Witaj na Forum.
Polecam poniższą stronę do wytyczania tras, wyszukiwania odległości. Jest to stale aktualizowana mapa z funkcją wytyczania tras. Przeliczane odległości są bardzo dokładne.
http://www.mapa.targeo.pl/
-
Dzieki za sugestie.Strona z ta mapa jest super:grin: Mam jednak prosbe o wskazanie mi miejscowosci,ktore tetnia zyciem,gdzie sa knajpki i ludzie.W dzien chcemy polazic,ale wieczorem chetnie sie cos zje i piwkiem popije.No i co z tym punktem wypadowym??
-
Cytat:
Zamieszczone przez
alualualu
Dzieki za sugestie.Strona z ta mapa jest super:grin: Mam jednak prosbe o wskazanie mi miejscowosci,ktore tetnia zyciem,gdzie sa knajpki i ludzie.W dzien chcemy polazic,ale wieczorem chetnie sie cos zje i piwkiem popije.No i co z tym punktem wypadowym??
Skoro nikt inny nie odpowiada ...
Chociaż nie jestem w tym przypadku żadnym ekspertem, bo w górach całkiem odwrotnie niż Ty poszukuję ciszy a nie "tętnienia życiem".
Jednak uważam tak:
Po pierwsze poziom tętnienia zależy od sezonu, całkiem inaczej będą wyglądać te same Ustrzyki Górne w lipcu niż w listopadzie.
Ale zakładając że chodzi o lato:
- miejscowości takie jak Ustrzyki Górne, Wetlina i Cisna - - trochę knajpek (o różnym standardzie), w sezonie bardzo dużo ludzi.
- Solina i Myczkowce - klimaty "wczasowe" - bardzo dużo knajp, woda, możliwość żeglowania i np. popływania statkiem, multum ludzi.
- Lesko i Ustrzyki Dolne - ładne i miłe miasteczka, trochę knajp, ale są to miejscowości w mniejszym stopniu nastawione na turystów typu "lubi knajpy" niż te co powyżej.
- Sanok - piękne i urokliwe miasto, trochę knajp, sporo zwiedzania. Ciekawe klimaty np. w knajpce obok skansenu (zależy zresztą co kto lubi).
Ale to wszystko nie są miasta typy "Sopot" lub "Zakopane" co zresztą ja bardzo cenię.
Pozdrowienia
Basia
-
Basia, dzieki za wskazowki:smile: Juz teraz wiem troche wiecej.Mam nawet wstepnie wybrane trasy.Zatrzymamy sie w Wetlinie lub Ustrzykach Gornych.Zapytam sie jeszcze o te knajpki i bary.Czy jest ich chociaz z 5 w kazdej z tych miejscowosci? No i czy one jakos wygladaja i mozna tam zjesc cos przyzwoitego? Jakies ogrodki maja przed tymi knajpkami? Moze i jestem upierdliwa,ale nie chce takiego totalnego spokoju,chce poczuc klimat wakacji z ludzmi :)
-
Znajdziesz na każdą okazję. Od zwykłego barku do pełnej wdzięku chaty z doskonałą muzyką, kuchnią i kartą win na kilkaset pozycji! To w Wetlinie. W Cisnej jest np. herbaciarnia, która powaliła na kolana niejednego konesera herbaty.
Pozdrawiam
Długi
-
Cytat:
Zamieszczone przez
długi
...W Cisnej jest np. herbaciarnia, która powaliła na kolana niejednego konesera herbaty.
Pozdrawiam
Długi
:-D Nawet takiej mocno śmierdzącej:wink:
Pozdrawiam
-
Oj Bertrandzie! Obudziłeś miłe wspomnienie. Ona była aromatyczna inaczej. Ona była dla konesera. Po co kupiłeś ostatnie gramy???
Długi
-
Cytat:
Zamieszczone przez
alualualu
.... Mam jednak prosbe o wskazanie mi miejscowosci,ktore tetnia zyciem,gdzie sa knajpki i ludzie...??
Rynek w Krakowie jak Anglicy się upiją z soboty na niedzielą .